(video) Unicul Ferrari SP51 a fost făcut la comanda unui client fidel din Taiwan

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Cel mai nou proiect din seria One-Off a companiei Ferrari este unicul SP51, model care se alătură celui mai exclusivist grup din gama Maranello: mașini unice, absolut personalizate, realizate după specificațiile unui client, care devin punctul culminant al domeniului și ofertei de personalizare a mărcii.

Ferrari SP51 a fost conceput pentru un client fidel din Taiwan, care este și unul dintre cei mai importanți colecționari de modele italiene. Noutatea este o interpretare de succes a primului spider cu V12 frontal, lansat din Maranello în ultimii 50 de ani.

Caracteristici cheie:

  • Desenat de Ferrari Styling Centre, condus de Flavio Manzoni, SP51 are la bază platforma lui 812 GTS, de la care își moștenește aspectul, șasiul și motorul. La prima vedere, cea mai frapantă caracteristică a mașinii este absența totală a acoperișului, făcându-l un roadster autentic din toate punctele de vedere.
  • Aerodinamica lui SP51 a necesitat o perfecționare meticuloasă într-un proces care a implicat simulări CFD, teste în tunel eolian și teste dinamice pentru a garanta nu doar confortul suprem în cabină, ci și același standard de confort acustic și senzație de vânt ca și mașina care îi stă la bază.
  • Stilul lui SP51 este atât puternic, cât și armonios, datorită suprafețelor sale perfect musculoase și ondulate. Formele sale sunt moderne, sinuoase și senzuale în același timp, în mare parte ca urmare a utilizării extensive a fibrei de carbon atât la exterior, cât și în cabină. Decorația de pe capotă este deosebit de izbitoare, deoarece încadrează dinamic cele două prize de aer.
  • O altă dintre cele mai captivante caracteristici ale lui SP51 este noua sa vopsea Rosso Passionale în trei straturi – culoarea a fost dezvoltată special pentru această maşină și îi conferă un caracter elegant, dar impunător, care emană și autoritate. Această impresie este sporită și mai mult de culoarea albastră și albă inspirată de un legendar Ferrari 410 S din 1955, care nu numai că parcurge lungimea mașinii, dar se găseşte şi la interior.
  • În partea frontală, farurile special concepute pentru acest automobil unic îi oferă o identitate puternică și recunoscută instantaneu. De asemenea, sunt de remarcat jantele, care sunt specifice mașinii și au nişte aripi din fibră de carbon pe fiecare dintre spițe, pe lângă un finisaj sofisticat ton-pe-ton tăiat cu diamant pe secțiunea orientată spre față.
  • Partea din spate a mașinii este dominată de o temă arcuită, cu stopuri introduse sub spoiler. Imediat în spatele cabinei sunt două elemente de protecţie în caz de răsturnare, conectate vizual de două cocoaşe din fibră de carbon. Între aceste două elemente se întinde şi o aripă transversală, din fibră de carbon. Efectul rezultat amintește vag de o mașină de tip Targa în care un flying bridge ascunde elegant cercul anti-ruliu, o referinţă la soluția adoptată pe prototipurile sportive Ferrari de la începutul anilor ’60.
  • Personalizarea interiorului s-a bazat în jurul a două idei inteligente: decizia de a folosi aceeași culoare Rosso Passionale, creată la comandă pentru exterior, drept culoare principală pentru ornamentele Alcantara și ideea eficientă de a extinde culoarea exterioară pe lungime în cabină. Dunga albă și albastră, de fapt, apar atât pe tunelul central, cât și pe fascia dintre cele două scaune, precum și pe cusăturile volanului.
  • Finisajul special pentru panourile ușilor, secțiunea inferioară a planșei de bord și părțile laterale ale scaunelor, cuprinde o inserție Kvadrat® albastră cu cusături în cruce albe. Decorația lucioasă din fibră de carbon a fost utilizată pe scară largă şi în cabină, unde se asortează foarte armonios cu elementele în Nero Momo Opaco. Acest aspect elegant și de autoritate este sporit și mai mult de câteva detalii albe brodate.

Preţul maşinii cu siguranţă ajunge la un milion de euro, dacă nu-l depăşeşte!

Vezi şi:

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/