(video) Premieră mondială: Noua decapotabilă de top cu 800 de CP – Ferrari 812 GTS

O nouă premieră de la Ferrari, a doua în mai puţin de 24 de ore! După aproape trei ani de la prezentarea noului 812 Superfast şi după ce recent i-am făcut un review static exclusiv primului coupe de acest gen înmatriculat în ţara noastră, iată că cei de la Ferrari i-au creat şi o variantă decapotabilă!

De ce au lansat-o abia acum? Se întâmplă exact după 50 ani de la debutul ultimului Spider cu V12 montat frontal, iar noul 812 GTS salută o întoarcere triumfătoare pentru un tip de model care a jucat un rol esențial în istoria marcii de la înființarea sa. Povestea modelelor Ferrari V12 Spider include mai multe maşini emblematice și a început din 1948 cu 166 MM, un autentic GT care a câștigat cele mai prestigioase curse de anduranță din lume în 1949: Mille Miglia și 24 de ore de la Le Mans.

Ultima în acea descendență lungă a fost modelul 365 GTS4 din 1969, de asemenea cunoscut sub denumirea Daytona Spider datorită victoriei legendare în 1967 în cursa 24 ore de la Daytona, atunci când două maşini 330 P4 și un 412 P au trecut de steagul cu carouri una lângă alta pentru a ocupa primele trei locuri.

Arhitectura cu motor V12 montat frontal nu a mai fost folosită niciodată pentru un model de serie după 365 GTS4. Cu toate acestea, în timp au fost lansate patru ediţii speciale şi ultra limitate cu un astfel de tren de rulare: 550 Barchetta Pininfarina în 2000, Superamerica în 2005, SA Aperta în 2010 și cel mai recent F60 America care a fost construit în doar 10 exemplare pentru a marca în 2014 şase decenii de când Ferrari există pe piaţa americană.

Ca și predecesorii săi istorici, 812 GTS stabilește un nou indice de referință în ceea ce privește performanța și exclusivitatea. Cu un maiestuos V12 natural aspirat sub capotă, nu este doar cel mai puternic Spider de serie de pe piață, dar, de asemenea, cel mai versatil, datorită unui acoperiş hard top retractabil – o caracteristică unică în acest segment care garantează şi un portbagaj spaţios.

Acoperişul se poate deschide/închide în doar 14 secunde, la viteze de până la 45 km/h şi nu afectează dimensiunile interioare menținând astfel cockpit-ul spaţios. Un deflector posterior acţionat electric, care are menirea de a opri curenţii de aer pentru a nu pătrunde în habitaclu, poate fi deschis chiar şi atunci când acoperişul este instalat pentru ca pasagerii să se bucure mai mult de sunetul care se aude prin eşapament.

Revenind la ce ascunde sub capotă, aflaţi că are un V12 natural aspirat de 6.5 litri, care produce 800 de CP şi 718 Nm de cuplu la 8.500 (maxim 8.900) şi 7.000 de rpm respectiv. Poate face 0-100 de km/h în mai puţin de 3.0 secunde, 0-200 de km/h în 8.3 secunde şi poate rula cu peste 340 de km/h. Deja de la 3.500 de rpm este disponibil 80% din tot cuplul!

Motorul este cuplat la o transmisie robotizată cu şapte trepte şi dublu ambreiaj. Mai dispune de un convertor catalitic, filtru de particule GPF şi sistem Stop&Start pentru a corespunde normelor de poluare.

Noul 812 GTS este cu 75 de kg mai greu decât 812 Superfast. Pe decapotabilă mai debutează un nou set de jante forjate care pot fi finisate în trei opţiuni. Pentru că are un acoperiş rabatabil, Ferrari ne mai spune că acesta din urmă, capacul care îl acoperă când este dat jos şi compartimentul pentru bagaje au fost reproiectate.

De asemenea, dintr-o perspectivă stilistică, puntea din spate a noului 812 GTS a pierdut o caracteristică aerodinamică pe care o are coupeul. Totuşi, absența unei prize de aer dintre lunetă şi spoilerul de pe coupe a fost compensată prin reconfigurarea difuzorului, care are acum o clapetă suplimentară.

Încă o soluţie aerodinamică, dar şi practică, printre altele, sunt două elemente sub forma literei L, găsite şi pe LaFerrari Aperta, care sunt ataşate de partea superioară a parbrizului. Acestea au menirea de a evita crearea unei presiuni în exces deasupra capului pasagerilor.

Printre alte sisteme din dotare se numără o servodirecţie electrică, sistem SSC în versiune 5.0, Virtual Short Wheelbase 2.0 în versiune nouă şi derivată de la F12tdf, Ferrari Power Oversteer, Ferrari Peak Performance, amortizoare adaptive cu lichid magnetoreologic optimizate, etc.

Deşi preţul nu se anunţă nici pentru acest model, Ferrari mai spune că oferă pentru acest supercar o garanţie de şapte ani de zile, valabilă şi pentru cei care îşi cumpără o maşină rulată.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/