(video) LA Auto Show 2022: Noile Lucid Air Pure şi Air Touring – cele mai aerodinamice electromobile de pe piaţă

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Lucid Group, care stabilește noi standarde cu cea mai lungă autonomie și cea mai rapidă încărcare a unei mașini electrice de pe piață, cu premiatul Lucid Air, a dezvăluit noile versiuni de producţie Air Pure și Air Touring. De asemenea, a livrat primul Air Touring unui client.

Lucid a anunțat, de asemenea, că dezvoltarea noilor versiuni a adus schimbări esențiale în întreaga linie de modele, care au coborât coeficientul de rezistență pentru modelele Lucid Air până la un punct de reper de 0,197 Cd, făcând-o cea mai eficientă aerodinamic mașină de producție de pe piață, depăşind Mercedes-Benz EQS la acest capitol!

Noile versiuni se alătură celor lansate anterior: Grand Touring, Grand Touring Performance şi Sapphire. O versiune Air Pure cu tracţiune spate vine în 2023 şi va fi cel mai accesibil Air.

Caracteristici cheie:

  • Air Pure este modelul de bază din familie, disponibil în două configurații: se lansează acum în versiunea cu dublu motor, respectiv tracțiune integrală, care oferă 480 CP/600 Nm (0-97 km/h estimativ în 3.8 secunde), iar în 2023 vine versiunea cu un singur motor. Producția Air Pure cu AWD începe în decembrie, iar primele livrările sunt aşteptate până la Revelion.
  • Foloseşte un Long Range Battery Pack cu 18 module (88 kWh), iar autonomia estimată în ciclu EPA este de până la 660 km. În plus, cu standardul tehnologic Wunderbox proiectat intern de Lucid, încărcarea de mare viteză cu până la 250 kW oferă o autonomie de până la 200 de mile în doar 15 minute. Încărcarea AC se realizează cu 19.2 kW.
  • Air Pure vine standard cu sistemul avansat de asistență a șoferului DreamDrive și poate fi actualizat la DreamDrive Pro, care include 32 de senzori integrați perfect.
    • Camerele, radarele cu rază scurtă și lungă de acțiune, o serie de senzori cu ultrasunete sunt toate augmentate de un LiDAR de înaltă rezoluție care utilizează fascicule laser pentru a măsura distanța față de obiecte și funcționează într-o varietate de condiții meteorologice nefavorabile.
    • DreamDrive Pro oferă o suită extinsă de caracteristici cum ar fi monitorizarea vizualizării surround, afișarea unghiului mort și asistența pentru autostrăzi.
    • Cel mai bun dintre toate, DreamDrive și DreamDrive Pro sunt ambele pregătite pentru viitor cu actualizări software over-the-air.
  • Air Pure este primul model Air care vine cu un acoperiș din metal. Este realizat în întregime din aluminiu, ceea ce minimizează greutatea și conferă lui Air Pure o personalitate unică – o completare perfectă pentru acoperișul din sticlă expansiv, familiar din alte variante Lucid Air. Jantele standard sunt de 19 inchi, opţionale fiind de 20 inchi.
  • O nouă culoare este introdusă în familia Lucid cu Air Pure, numită Fathom Blue. Această culoare, inspirată din Oceanul Pacific, este multidimensională, cu tonuri subtile, reci, care se schimbă odată cu lumina zilei. Adâncimea și rafinamentul fac din Fathom Blue un finisaj ideal pentru a prezenta liniile orizontale lungi și formele curbate ale exteriorului maşinii.
  • Versiunea vine cu interiorul Mojave PurLuxe, care este realizat dintr-o combinație personalizată de o alternativă de piele remarcabil de moale și durabilă, dar și o țesătură unică și de înaltă calitate numită Dune. Inspirat de mobilierul modern din mijlocul secolului, Dune este realizat din material textil țesut, 100% reciclat. În general, aceste materiale conferă lui Air Pure un stil cald și atemporal propriu.
  • De cealaltă parte, noul Lucid Air Touring oferă mai multă putere, autonomie mai mare și încărcare mai rapidă decât orice altceva din categoria sa, cu o fuziune extraordinară între performanță și spațiu interior. Se află în inima familiei Lucid Air și oferă cele mai multe opțiuni și flexibilitate – permițând clienților să creeze o versiune care se potrivește exact nevoilor lor.
  • Grupul motopropulsor cu dublu motor și tracțiune integrală oferă 620 CP şi 1.000 Nm de cuplu pentru 0-97 km/h în 3.4 secunde. Vine cu acelaşi Long Range Battery Pack, care va oferi estimativ până la 684 km autonomie. Totodată se menţionează că versiunea are cea mai mare eficiență de consum dintre orice Lucid Air lansat până în prezent – 4.62 mile per kilowatt oră.
  • Air Touring va fi disponibil cu un acoperiș standard din aluminiu solid, iar opţional cu unul din sticlă. Jantele standard sunt de 20 inchi, iar opţionale sunt de 19 sau 21 inchi.
  • Cabina versiunii Air Touring ridică luxul la un nivel superior. Dispune de suprafețe de ședere îmbrăcate în piele naturală Nappa, juxtapusă cu textile reciclate și sintetice. Accentele de lemn au un finisaj cu pori deschiși cu un strat minim, astfel încât ocupanții să simtă granulația autentică a lemnului.
  • Vine standard cu DreamDrive, opţional cu DreamDrive Pro. Opţional atât pentru Air Pure, cât şi pentru Air Touring mai este sistemul audio Surreal Sound Pro.

Preţul de start în SUA pentru Air Pure este de 87.400 de dolari fără taxe, pentru Air Touring – 107.400 de dolari.

Într-un final, despre sedan, Lucid a notat că noul Air Sapphire, este acum în faza finală de tuning, pe circuite de curse și drumuri publice din toată țara. Cele mai recente estimări de performanță sunt: 0-97 km/h în 1.89 secunde, 0-161 km/h în 3.87 secunde și o viteză maximă de 330 km/h. 

Sistemul complex de vectorizare a cuplului oferă o aderență și o capacitate de viraj extraordinară, iar prototipurile Air Sapphire au înregistrat deja timpi neoficiali pe tur pe circuitele de curse majore, care sunt semnificativ mai rapide decât multe hiper mașini renumite!

Evenimentul de prezentare în reluare:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/