in , , ,

FRANKFURT 2019: Noua fortăreaţă BMW X5 Protection VR6 – Reportaj Video AutoBlog.MD

După cum a promis, BMW a avut pe standul său de la Frankfurt şi varianta blindată a noii generaţii X5. Bavarezii se ocupă de 15 ani de transformarea corespunzătoare a acestui SUV pentru că este destul de solicitat pe piaţă. Asta chiar dacă poate fi numit cel mai scump X5 din uzină, făcut pe baza unui M50i cu 530 de CP care a ajuns să aibă o greutate de 3.2 tone.

Ce este de fapt această maşină? Sub o caroserie ranforsată la toate capitolele se ascunde o celulă de protecţie care poate salva vieţi chiar dacă explozia se întâmplă din părţile laterale, dedesubtul maşinii sau pe acoperiş. Geamurile automobilului la fel sunt noi, au o grosime de 33 de mm şi încă un strat din policarbonat, material deosebit de eficient în caz de subminare.

Astfel, această combinaţie este capabilă să reziste şi să nu permită pătrunderea la interior a gloanţelor de calibru 7.62 × 39 FeC sau 7.62 × 39 SC, trase cu un AK-47 – cea mai populară armă din lume. Maşina va rezista şi în faţa unei explozii de la o grenadă de mână DM51 aruncată dedesubt, precum şi unei explozii cu 15 kg de trotil de la o distanţă de cel puţin patru metri.

Te invităm să vezi mai multe detalii despre automobil:

TOATE PREMIERELE ŞI REPORTAJELE DE LA SALONUL AUTO DE LA FRANKFURT

GALERIE FOTO (sursă: BMWblogCarscoops)

Iti place articolul?