(video) Premieră la Pebble Beach: Noul Lucid Air Sapphire – concurentul lui Tesla Model S Plaid

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

(update)


Lucid Motors a prezentat în weekend, în cadrul Monterey Car Week de la Pebble Beach, California, primul sedan de lux super sport şi electric din lume. Noul Lucid Air Sapphire poate fi numit deja pe bună dreptate un concurent pentru Tesla Model S Plaid, fiind chiar mai performant decât el!

Caracteristici cheie:

  • Denumirea versiunii de performanță vine de la una dintre cele mai apreciate pietre prețioase – safirul – apreciat pentru strălucirea, culoarea și duritatea sa. Iar nuanţa Imperial Blue a fost mult timp culoarea națională de facto pentru echipele americane sportive implicate în competiții internaționale.
  • În centrul noului Lucid Air Sapphire se află un grup motopropulsor, dezvoltat şi realizat intern, format din trei motoare electrice – o configurație lansată în premieră de companie.
    • Pentru puntea din spate a fost pregătită o pereche nouă de agregate, iar pe puntea din faţă se regăseşte unul singur.
    • Aceste motoare electrice inovatoare din punct de vedere tehnic încorporează răcirea statorului cu microjet Lucid și dispun de o înfășurare ondulată. 
    • Unitatea dublă din spate introduce, de asemenea, o nouă tehnologie de schimbător de căldură și un debit crescut de lichid de răcire. 
    • Sistemul de baterii este, de asemenea, modernizat pentru o putere mai mare și o logică termică mai precisă.
  • Pe lângă furnizarea unei puteri impunătoare în spatele vehiculului, perechea de motoare din spate permite vectorizarea cuplului, soluţie care extinde capacitățile mașinii dincolo de ceea ce poate fi realizat cu un sistem pasiv de tracțiune integrală.
    • De exemplu, unitatea dublă poate pivota eficient partea din spate a vehiculului, furnizând cuplu roților din spate în direcții opuse pentru a promova fie stabilitatea într-un viraj, fie stabilitatea în linie dreaptă – similar cu o configurație bazată pe frânare și un sistem de direcţie pe roţile din spate – dar mai rapid, mai silențios și mai perfect. 
    • În viraje strânse, sistemul este capabil să aplice frânarea regenerativă pe roata interioară în timp ce alimentează cu puterea partea sa exterioară, îmbunătățind astfel considerabil rotația vehiculului la întoarcere și asigurând un timp de răspuns mult mai rapid decât sistemele tradiționale de direcție pe roțile din spate.
    • Beneficiile pentru șoferi sunt de anvergură: viraje mai controlate, echilibru în viraje la toate vitezele, ieșire din viraje exemplară, stabilitate la viteză mare și respingere a perturbărilor. Experiența de condus diferă în funcție de modurile de conducere pentru a oferi mai multe caractere împreună cu setările de direcție, suspensie, grup motopropulsor și frână.
  • Cu peste 1.200 CP generaţi, noul Lucid Air Sapphire nu este doar cel mai puternic sedan electric din lume, ci și cel mai puternic sedan din lume!
    • Cu această putere enormă va fi capabil să facă 0-97 km/h în sub 2.0 secunde, 0-160 km/h în mai puţin de 4.0 secunde şi 402 metri îi va putea parcurge în sub 9.0 secunde. Viteza maximă va putea depăşi 322 km/h.
    • Aceste cifre sunt realizabile fără costuri suplimentare de modernizare a echipamentelor sau rutine prelungite de precondiționare.
    • Evaluările finale în ce priveşte puterea finală vor fi anunțate mai târziu, împreună cu demonstrații instrumentate ale capabilităților de performanță incredibile ale vehiculului.
  • Lucid Air Sapphire are arcuri de suspensie mai rigide pe ambele punţi, setări unice ale amortizoarelor, bucșe ranforsate și setări diferite pentru ABS, TCS, ESC și servodirecția electronică.
  • Frânele standard sunt carbo-ceramice. Acestea se ascund în spatele unor jante Aero Sapphire de înaltă performanță, îmbrăcate în anvelope Michelin PS4S special dezvoltate, cu un compus special, care măsoară 265/35R20 în față și 295/30R21 în spate. Aceste jante unice mai dispun de nişte capace aerodinamice detașabile din fibră de carbon, care optimizează și mai mult eficiența aerodinamică a mașinii.
  • O atenție deosebită a fost acordată rafinării caracterului aerodinamic al caroseriei pentru Lucid Air Sapphire. Rezultatul acestui efort este un echilibru între forța de apăsare adăugată, care îmbunătățește stabilitatea vehiculului la viteze mai mari și reducerea rezistenței aerodinamice, care afectează atât performanța, cât și eficiența.
    • Caroseria maşinii este mai lată cu 21 mm pe puntea din faţă şi cu 24 mm pe cea din spate.
    • Din cele observabile vizual se mai poate remarca o bară de protecţie posterioară diferită, care include un difuzor de aer pronunţat, dar şi un spoiler mai mare pe capacul portbagajului.
  • Cu ocazia lansării noului brand Sapphire se introduce culoarea exclusivă Sapphire Blue. Iniţial, toate maşinile vor fi vopsite în aceasta. Standard mai dispune de pachetul opţional Stealth Look.
  • Interiorul extinde frumusețea intenționată a exteriorului cu o nouă temă numită Sapphire Mojave.
    • Echiparea include noi scaune sport frontale, reglabile electric în 18 direcții, tapițate cu piele neagră, ornamentate cu Alcantara neagră și cusături contrastante Sapphire Blue. Acestea mai dispun de încălzire, ventilaţie şi masaj. 
    • Tetiera prezintă o siglă gravată a ursului Lucid, unul dintre simbolurile identității mărcii Lucid, care reflectă originile californiene ale mărcii. 
    • Bordul și ușile sunt decorate cu furnir din lemn de culoare închisă Mojave, în timp ce volanul și structura superioară a plafonului pentru acoperișul standard Glass Canopy sunt decorate cu Alcantara neagră.
    • Modelul are, de asemenea, o grafică unică pe monitoare, dar şi moduri de conducere și setări de performanță special configurate.

Lucid Air Sapphire va fi oferit ca model de producție limitată, cu livrări planificate în SUA și Canada începând cu anul viitor. Prețul de start în SUA este de 249.000 de dolari.

Informațiile despre disponibilitatea în ţări din afara Americii de Nord vor fi comunicate în viitor.

Mai mult, Lucid Air Sapphire este doar începutul, reprezentând lansarea unui brand complet nou axat pe performanță în cadrul Lucid. Modele suplimentare Sapphire vor fi disponibile pentru toate maşinile ce vor fi lansate de marcă în viitor.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/