(video) Specificaţiile noului Lucid Air Sapphire – 0-161 km/h în 3.84 secunde

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Prezentat acum un an, iată că e gata de producţie! Lucid Motors a dezvăluit specificațiile finale pentru mult așteptatul super sedan Air Sapphire. Ca fuziune supremă a tehnologiei de vârf, a designului rafinat și a versatilității pe șosea, noul Air Sapphire ridică performanța electrică la noi înălțimi – marcând un pas monumental înainte în inovația auto.

Cu o autonomie care sfidează așteptările, Lucid Air Sapphire atinge o distanță estimată de EPA de 427 mile (687 km, 3.61 mi/kWh) cu o singură încărcare, stabilind un standard printre maşinile electrice de performanţă din segment. Capacitatea bateriei îi este de 118 kWh.

Propulsia este asigurată de un sistem avansat format din trei electromotoare, toate dezvoltate și fabricate intern, care generează în total un total de 1.252 CP și 1.939 Nm de cuplu! Cu o asemenea forţă mare poate realiza un sprint 0-97 km/h în 1.89 secunde, 0-161 km/h în 3.84 secunde şi parcurge 402 metri (un sfert de milă) în 8.95 secunde. Viteza maximă este limitată la 330 km/h.

Pe lângă impresionantul sistem de propulsie mai dispune de patru moduri de conducere, frâne carbon-ceramice, un pachet aerodinamic special, scaune sport, suspensie reglată pe pistă și multe altele.

Noul Lucid Air Sapphire costă în SUA exact 249.000 de dolari, fără taxe, fiind valabil într-o singură echipare completă. Poate fi deja rezervat în SUA şi Canada pentru o sumă de 25.000 de dolari. Producţia îi începe în septembrie şi livrările urmează în scurt timp. Informațiile despre disponibilitatea pe alte pieţe din afara Americii de Nord vor fi comunicate în viitor.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise