(video) Noul Mercedes-Benz EQS vine pe piaţă cu un coeficient aerodinamic record şi 770 de km autonomie

Noi detalii au fost făcute publice oficial despre noul Mercedes-Benz EQS, premiera căruia este programată pentru ziua de 15 aprilie. Aflăm deci că din start vor exista două versiuni de motorizare, iar cel mai autonom model va putea atinge o autonomie de 770 de km!

Între timp, electromobilul flagship a fost testat deja de unii jurnalişti şi entuziaşti celebri pe YouTube, toată lumea fiind mai ales impresionată de interior, căci maşina le-a fost dată încă sub camuflaj. Vezi câteva reportaje ataşate la final de articol.

Caracteristici cheie:

  • Mercedes-Benz EQS va deţine deocamdată titlul de cel mai aerodinamic automobil stradal produs în serie! Coeficientul său de rezistenţă este de doar 0,20 Cd. Până acum, deținătorul recordului era Lucid Air (0,21 Cd), deși acesta încă nu se produce.
  • Mercedes-ul are o siluetă frumos sculptată, un dedesubt neted, mânere retractabile la uşi, roți cu jante optimizate aerodinamic (de 19-21 inci în diametru) și alte câteva soluţii pentru a se putea atinge autonomia maximă declarată. O astfel de rezistență aerodinamică record contribuie la reducerea pătrunderii zgomotului vântului în cabină, deoarece acest lucru este deosebit de important pentru o mașină electrică inițial silențioasă.
  • Mercedes-Benz EQS va fi primul model făcut pe noua platformă modulară MEA (Modular Electric Architecture), creată special pentru electromobile. Carcasa bateriei este inclusă în structura caroseriei, iar subcadrele din față și din spate sunt atașate la aceasta. 
  • Ulterior, MEA va constitui baza altor Mercedes-uri cu baterii, însă noul liftback de top a primit cea mai avansată versiune a sa, cu un ampatament lung și o suspensie pneumatică.
  • Sistemul electric pus de către Mercedes-Benz pe noul EQS nu este cel mai avansat de pe piaţă (pentru o mai mare fiabilitate). Dacă Porsche Taycan și Audi e-tron GT au o rețea electrică care funcționează la o tensiune de 800 de volți, atunci pentru produsul din Stuttgart se anunţă maxim 400V (identică maşinilor Tesla, de exemplu).
  • Puterea maximă de încărcare este de 200 kW, față de 250-270 kW cât pot accepta principalii concurenți. Există la bord şi un sistem de încărcare a bateriei prin recuperarea energiei (eficiența sa poate fi modificată prin padele din spatele volanului). Pe versiunile maşinii cu două motoare poate atinge maxim 290 kW.
  • Baterii la ofertă vor fi deocamdată două: de 90 sau 107.8 kWh. Unitatea de control a bateriei este conectată la sistemul digital general al electromobilului, iar software-ul său poate fi actualizat OTA în același mod.
  • Maşina pentru piaţa japoneză, cel puţin, va putea servi drept sursă de energie pentru alte maşini sau dispozitive electrice / consumatori de energie.
  • Până în prezent, caracteristicile a doar două versiuni au fost publicate oficial. Mercedes-Benz EQS 450+ are tracțiune spate și un singur motor electric sincron excitat permanent cu 333 CP/568 Nm. Mercedes-Benz EQS 580 4MATIC vine cu două motoare care generează în total 524 CP şi 855 Nm de cuplu (plus AWD cu funcție Torque Shift). Ambele pot atinge maxim 210 km/h, iar cu bateria cea mai voluminoasă şi un singur motor se va putea atinge până la 770 de km în ciclul WLTP.
  • Noul EQS va exista şi într-o versiune de performanţă AMG!

Startul vânzărilor noului model electric în Europa este programat pentru luna august din acest an.

Caracteristicile cheie în detalii:

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Vezi neapărat şi:

https://autoblog.md/video-mercedes-benz-dezvaluie-interiorul-futuristic-al-lui-eqs-plansa-de-bord-dominata-de-monitoare-si-memorie-operativa-de-24-gb/
https://www.youtube.com/watch?v=UZiDpGTWNFY
https://www.youtube.com/watch?v=wVN7hLKrrVU
https://www.youtube.com/watch?v=-nsuGuDepuA

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/