(video) Noul Yangwang U7 a repetat celebra reclamă Audi cu urcarea pe o pistă de sărituri cu schiurile

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Marca de mașini performante și de lux a celor de la BYD, Yangwang, pregătește al treilea model. Sedanul U7 a fost parțial dezvăluit până în aceste clipe, însă premiera completă încă nu a avut loc.

Pentru a stârni și menține interesul asupra electromobilului, în timpul testelor s-a decis repetarea unei reclame pe care Audi a făcut-o de câteva ori pentru a demonstra sistemul quattro.

Pentru experiment a fost folosită o parte din pista de sărituri cu schiurile din Yabuli, unde, potrivit unor informații, se antrenează și echipa națională chineză. Înălțimea sa este 85 metri, iar lungimea este de 180 metri.

Panta/rampa pe care s-a deplasat sedanul electric are un unghi de 37.5 grade. Această valoare este aproape de limită, căci cea mai abruptă din lume cu o suprafață pregătită artificial este considerată a fi una dintre pistele austriece (37.95 grade). Diferența de temperatură a aerului în timpul testelor a variat între minus 18 și minus 27 de grade Celsius.

Pentru a urca panta, Yangwang U7 a fost echipat cu roți cu anvelope cu crampoane (21 inchi). După câte se poate vedea, sedanul chinezesc nu a întâmpinat dificultăți deosebite. Însă organizatorii au decis să repete experimentul cu anvelope fără crampoane, dar nu s-a soldat cu succes din prima.

După ce s-a reevaluat starea suprafeței și s-a mărit viteza în momentul începerii ascensiunii, electromobilul de 3095 kg a urcat până în vârf, deși deplasarea a durat mai mult timp. În unele momente ale filmulețului, infograficul demonstrează și modul în care funcționează sistemul de control al vectorului de tracțiune.

Precum în experimentele Audi, cablul de pe pistă, conectat și la mașină, a fost folosit doar în scopuri de asigurare. Organizatorii au subliniat că acesta nu a avut niciun efect asupra mișcării mașinii.

La momentul de față se știe că noul Yangwang U7 a devenit disponibil la precomandă după ce a fost expus la Salonul Auto de la Beijing

Va propune patru electromotoare (cu până la 1304 CP) și o baterie cu o capacitate de peste 130 kWh. Viteza-i maximă va fi limitată la 270 km/h (0-100 km/h în 2.9 secunde). Interiorul încă nu este gata.

Măsoară 5265 x 1998 x 1517 mm, cu un ampatament de 3160 mm. Se menționează că este și cel mai aerodinamic automobil de producție – 0.195 Cd! Va avea și o nouă versiune a sistemului de suspensie DiSus – DiSus-Z. În cadrul acestuia, amortizoarele hidraulice sunt înlocuite de mici electromotoare reglabile în doar 10 ms. În plus, o astfel de suspensie permite și recuperarea de energie pentru a încărca în plus bateria în mers.

Vânzările vor începe mai târziu în acest an. Prețul nu va fi mai mic de 120.000 de euro.

Cmentariile sunt închise