Noul brand auto Ultra Tank va apărea în Rusia. Ideea îi aparţine unui popular vlogger

Popularul vlogger Konstantin Zarutsky, cunoscut sub pseudonimul AcademeG, a anunțat în cadrul Forumului Economic Internaţional din Sankt Petersburg că este gata să lanseze propriul său brand auto.

Conform unui material exclusiv publicat de gazeta.ru, sub denumirea Ultra Tank se vor construi și vinde versiuni şenilate ale maşinilor existente pe piață, în baza experienței deja acumulate cu unele proiecte realizate pentru vlog.

Șasiul cu șenile dezvoltat “in-house” este planificat să fie echipat cu o caroserie auto la cererea clientului. Însuşi Konstantin are deja făcut un Bentley Ultra Tank și o Pobeda Ultra Tank, ultima afişând-o la forum, însă niciunul din aceste vehicule nu are acces legal pe drumurile publice.

Cu toate acestea, Zarutsky intenționează deja în acest an să-şi certifice șasiul printr-o procedură de omologare (OTTS), precum și să-şi perfecţioneze la centrul de stat NAMI o permisiune pentru folosirea unei anumite benzi de rulare pentru şenile. Acestea nu vor fi din metal şi astfel vor putea fi utilizate pe drumurile publice fără a deteriora carosabilele.

Strategia de dezvoltare a brandului Ultra Tank prevede construirea la Sankt Petersburg a unei mici fabrici pentru asamblarea șasiului și instalarea caroseriei. Fiecare vehicul va costa cel puţin 100.000 de dolari, iar sumele vor varia în dependenţă de “donator” şi de dorințele clientului.

În plus, planurile includ şi conceperea unei versiuni electrice a șasiului, în colaborare cu producătorii autohtoni de baterii. Totodată, pe lângă “versiunile de lux”, vor putea fi făcute la comandă şenilate pentru transportul de pasageri sau de mărfuri. De notat mai este că şoferii din Rusia vor trebui să obţină un permis de conducere de categoria D (tractoare) pentru a putea conduce astfel de vehicule, dar şi să le înregistreze la Gostehnadzor.

Potrivit vloggerului, în cadrul forumului, iubitori înstăriți de off-road, pescuit şi vânătoare din Rusia, precum și reprezentanți ai forțelor armate și chiar oameni de afaceri din Orientul Mijlociu, care au fost prezenți la eveniment, s-au arătat deja interesați de proiect.

https://www.youtube.com/watch?v=j7WFTKijGXk

Experții au o poziţie ambiguă în ceea ce privește perspectivele pentru o nouă marcă de automobile la scară mică în Rusia. Potrivit lui Igor Morjareto, partener al agenției analitice Avtostat, creatorii Ultra Tank nu vor putea atinge volume de producție tangibile.

“Acest proiect este interesant, dar interesul pentru el este menţinut datorită popularității pe internet. De îndată ce popularitatea va scade, cu aceasta se va estompa și interesul, pur și simplu pentru că în această piață există deja o mulțime de companii cu experienţă care fac astfel de vehicule de teren de ani buni. Un alt factor important este service-ul. Compania nu-l va putea furniza de la bun început, de la zero, ceea ce înseamnă că va pierde rapid clienții”.

Iar un consultant independent pentru industria auto, Serghei Burgazliev, are o opinie diferită, considerând că echipa vloggerului va putea să atragă clienți bogați, dar el nu crede în succesul proiectului în străinătate, așa cum, de exemplu, s-a întâmplat cu tot terenul Sherp.

“Nu văd nicio idee, niciun gând special ingineresc în acest proiect. Da, vor găsi un număr suficient de clienți, deoarece tot ceea ce este puțin cunoscut în lumea cealaltă este încă vândut în Rusia. Acest vlogger ne-a înțeles consumatorul și lucrează pentru el. Acest proiect este o reflectare a pieței rusești, care încă reacționează în mod viu la efectul wow. Există multe astfel de soluții în străinătate, așa că nu cred în succesul vânzărilor în străinătate”.

De asemenea, el a atras atenția asupra faptului că echipa nu va mai putea folosi mărci străine în denumirile produselor. În cazul unui proiect pentru un canal de YouTube este ok, dar odată cu startul comercializării producției pe piaţă, problema drepturilor de autor va apărea inevitabil.

Un alt proiect al AcademeG: (video) Un ZIL-130 cu 600 de CP îi “terorizează” pe toţi ceilalţi participanţi la traficul din Sankt Petersburg

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/