(video) Ferrari SP48 Unica este o altă maşină făcută special la comanda unui client

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Compania Ferrari, cu permisiunea proprietarului, ne arată că a realizat la comandă un nou automobil personalizat din seria Special Projects. De asemenea, încă o dată italienii ne spun că au şi aptitudini de carosier, dacă există o cerere în acest sens.

Noul SP48 Unica este o berlinetta sport cu două locuri, propulsată de același V8 twin-turbo ca și F8 Tributo, model care a servit drept bază a proiectului coordonat stilistic de Ferrari Styling Centre şi designerul-şef Flavio Manzoni.

Designul personalizat și modificările aerodinamice îi conferă lui SP48 Unica un aspect sportiv și dinamic.

Caracteristici cheie:

  • Liniile întinse și poziția agresivă îl fac instantaneu recunoscut în raport cu modelul original și este inconfundabil, de asemenea, datorită profilului său frontal în formă de săgeată. Esențial pentru obținerea acestui efect a fost reproiectarea farurilor și mutarea ulterioară a prizelor de aer dedicate răcirii frânelor.
  • Un aspect esențial al designului acestei noi mașini unice este utilizarea pe scară largă a tehnicilor de modelare procedurală-parametrică și a prototipare 3D (fabricație aditivă), care le-a permis designerilor și inginerilor să reproiecteze complet grila față și prizele de aer ale motorului. Acest proces avansat de producție a dus la grile 3D perfecte care par sculptate dintr-un volum solid, creând un sentiment de continuitate perfectă și fluiditate dinamică.
  • Soluțiile grafice procedurale adoptate pe caroserie dialoghează direct cu grilele și influențează designul general al SP48 Unica: trecerea de la negru – care include geamurile, plafonul și capacul motorului – la culoarea caroseriei este deosebit de clară. Efectul de vizor izbitor părţii frontale este sporit și mai mult de reducerea dimensiunii geamurilor laterale și de eliminarea lunetei din spate, evidențiind silueta musculoasă care pare sculptată dintr-un singur bloc de metal.
  • Vederea în plan evidențiază secțiunea centrală a acoperișului, care include o reprezentare grafică a prizelor de aer amplasate în partea din spate a capacului motorului din fibră de carbon, înainte de aripa posterioară. Acest unghi permite privitorului să aprecieze cercetările realizate în termeni de stilistică și dezvăluie interacțiunea sofisticată a simetriilor și a liniilor care se intersectează create de formele sale.
  • Designul termo-fluid-dinamic al lui SP48 Unica a fost perfecţionat pentru a garanta că satisface toate cerințele de răcire, pe lângă oferirea unui echilibru aerodinamic diferit. 
    • Cele mai mari schimbări în comparație cu stilul lui F8 Tributo includ prizele de aer pentru fluxurile de răcire pentru motor pe bara de protecție față și sub spoilerul din spate. Fiecare are o grilă procedurală adâncă, fiecare secțiune a cărei unghi este optim pentru a maximiza cantitatea de aer care trece prin. 
    • Configurația mașinii le-a permis inginerilor să localizeze şi o admisie a intercoolerului imediat în spatele geamurilor laterale, ceea ce le-a permis, la rândul său, să reducă dimensiunea prizelor de admisie de pe flancuri
    • Consola posterioară mai lungă reduce aspirația din zona acoperișului, sporind în acelaşi timp forța de apăsare.
  • Deși habitaclu își păstrează identitatea tehnică a lui F8 Tributo – cu excepția lunetei din spate – s-a depus o muncă meticuloasă de dezvoltare pentru a obține combinația perfectă de culoare și ornamente pentru a reflecta personalitatea elegantă, sportivă și agresivă a lui SP48 Unica. 
    • Un bun exemplu este Alcantara neagră, perforată cu laser, special dezvoltată, folosită pe scaune și pe cea mai mare parte a ornamentelor cabinei, sub care se găsesc licăriri de țesătură roșiatică-portocalie irizată, care se potrivește cu nuanţa exterioară. Motivul său preia motivul hexagonal al grilelor și culoarea procedurală de pe acoperiș, creând o continuitate atrăgătoare între interiorul și exteriorul mașinii. 
    • Privirea mai este atrasă de aplicaţiile de pe pragurile interioare, lustruite cu același motiv hexagonal în relief cu laser
    • Iar fibra de carbon mată conferă cockpitului un sentiment de tehnică și exclusivitate, fiind completată de accente Grigio Canna di Fucile.

Programul Special Projects creează Ferrari-uri unice (așa-numitele One-Off) caracterizate printr-un design exclusiv creat în funcție de cerințele fiecărui client individual, pentru a se asigura că fiecare devine proprietarul unui model cu adevărat unic. Fiecare proiect provine dintr-o idee prezentată de client și apoi dezvoltată cu o echipă de designeri de la Ferrari Styling Centre. 

După ce s-au definit proporția și formele mașinii, înainte de începerea construcției noului One-Off sunt produse planuri de design detaliate și un mulaj din argilă specială. Întregul proces durează în medie mai mult de un an, timp în care clientul este implicat îndeaproape în evaluarea fazelor de proiectare și verificare. 

Rezultatul? Un Ferrari unic care poartă sigla Căluţului Cabrat și proiectat la același standard de excelență ca orice mașină care iese de pe liniile de asamblare ale fabricii din Maranello.

Vezi şi:

Cmentariile sunt închise