(foto) Pentru un client fidel s-a făcut unicul Ferrari BR20

0

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

O echipă de designeri ai Ferrari, în cadrul programului Special Projects, au creat la comanda unui client fidel şi prezintă un nou one-off.

Unicul BR20 este un coupe cu motor V12 şi două locuri pentru pasageri, bazat pe platforma modelului GTC4Lusso care a fost deja scos din producţie.

Caracteristici cheie:

 • Face o referire inteligentă prin unele forme şi linii la superbele coupeuri Ferrari din anii 1950 și 1960, precum 410 SA și 500 Superfast.
 • Cele două scaune posterioare din GTC4Lusso au fost îndepărtate pentru a adăuga un plus de dinamism liniei fastback. Noua mașină este cu 3 cm mai lungă decât cea originală, datorită unui tratament specific pentru consola posterioară, concepută pentru a crea o siluetă care îi subliniază frumos proporțiile.
 • Una dintre pietrele de temelie ale procesului de design pentru această unică maşină a fost modificarea radicală adusă volumului cabinei. Acest lucru a oferit, la rândul său, echipei de design, condusă de Flavio Manzoni, libertatea de a concepe proporțiile inovatoare care au produs în cele din urmă o temă de design exterior puternică, dar coerentă din punct de vedere stilistic.
 • Noua soluție de design a cabinei creează impresia unei perechi de arcade care rulează pe lungime de la montantul A până la spoilerul din spate. Volumul din spate al arcului a fost scobit pentru a crea un canal aerodinamic, cu un deflector de evacuare a aerului ascuns de fascia neagră din spate sub spoiler.
 • Pentru a ușura vizual cabina, vopseaua neagră a acoperișului conectează vizual parbrizul de luneta din spate, care se află deasupra suprafeței hayonului, ca și cum ar canaliza fluxul de aer.
 • O bară de protecție spate musculoasă se îmbină frumos cu aspectul agresiv al restului mașinii: stopurile duble creează un dialog vizual cu terminaţiile de eşapament care sunt inferioare și plasate într-un difuzor aerodinamic proeminent, cu clapete active pe sub caroserie. Însăşi terminaţiile au fost proiectate special pentru acest model la comandă.
 • Numeroasele detalii din fibră de carbon ale modelului BR20 evidențiază caracteristicile dinamice și performanțe puternice ale acestei extraordinare mașini cu tracțiune integrală. Pragurile înalte și sinuoase adaugă un plus de dinamism secțiunii inferioare a flancurilor, precum și subliniază prizele de aer din față de pe pasajele roților.
 • Grila frontală largă prezintă un element superior din fibră de carbon, o notă de coerență stilistică cu alte modele Ferrari recente, în timp ce inserțiile laterale neobișnuite cromate ajută la sublinierea poziției dinamice a mașinii din față. Lamele orizontale ale grilei de radiator au un format 3D şi au fost concepute de la zero.
 • Noi sunt şi farurile, mai mici în înălțime în comparație cu cele ale modelului GTC4Lusso, cu lumini de zi mai subțiri, ceea ce face ca a sa capotă să pară și mai lungă și mai elegantă.
 • Jantele de 20 inci tone-on-tone şi cu un finisaj diamond au fost create special pentru această mașină unică.
 • Interiorul lui BR20 este la fel de impresionant, decorat în două nuanțe de piele maro și fibră de carbon, o combinație rafinată dezvoltată după indicațiile clientului. Scaunele sunt decorate cu piele Heritage Testa di Moro într-un maro închis și prezintă un pattern exclusivist, precum și cusături argintii în cruce.
 • În partea posterioară a cabinei se folosește lemn de stejar şi fibră de carbon pentru a împodobi spaţiul ocupat anterior de banchetă, cât şi portbagajul.
 • Ce ascunde exact sub capotă nu se menţionează, însă dacă are platforma lui GTC4Lusso ar înseamna că a fost transferat fără modificări al său V12 natural aspirat de 6.3 litri (690 CP și 697 Nm de cuplu), dar şi sistemul de roţi directoare spate. Astfel spus, cu siguranţă poate atinge aproximativ 350 de km/h.

Preţul final va rămâne un mister.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata