(video) Marca resuscitată DeLorean s-a prezentat totuşi la Pebble Beach şi fără nicio ruşine

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

DeLorean Motor Company, marca auto americană resuscitată, a venit la Pebble Beach în weekendul trecut şi a arătat lumii prototipul AlphaV, împreună cu alte cinci concepte (recomandăm un click aici pentru detalii despre ele).

Trei sunt machete la scară mică şi menite să demonstreze o viziune: cum ar fi arătat automobile din segmente diferite dacă ar fi apărut în trecut, în perioada celor 40 de ani de evoluţie a mărcii, o evoluţie care a avut loc în spatele ușilor închise.

Necunoscut publicului larg, DeLorean și-a creat primul Alpha la scurt timp după legendarul DMC-12. Modelul DMC-24 a fost un vehicul cu 4-5 locuri proiectat în 1981. Schițele arhivate au dezvăluit un pas către viitorul DeLorean, cu o abatere de la caroseria sa din oțel inoxidabil și explorarea de noi materiale, dar vehiculul a rămas în cele din urmă nelansat.

În 1996 a luat naștere roadsterul Alpha2, o maşină ce reprezintă prima abatere completă a DeLorean de la designul moștenit al lui DMC-12 și de limbajele de design în evoluție ale mărcii, care au fost propulsate de tehnologia de ultimă oră.

În 2006, a luat naștere DeLorean Alpha3, un sedan de lux și prima interpretare a mărcii a unui vehicul electric. Alpha3 a depășit granițele și marca a început să definească însăși definiția a ceea ce înseamnă pentru un vehicul să fie DeLorean. Iar când s-a intrat în noul deceniu, preluarea tehnologiei de ultimă oră a fost evidentă. În 2013 a fost creat DeLorean Alpha4, un SUV alimentat cu hidrogen.

Noul Alpha5 Plasmatail are undă verde pentru producţie şi ar putea să-l vedem în 2024. Este o variantă shooting brake a coupeului Alpha5, cu mai mult spaţiu pentru bagaje şi pasageri. Iar Alpha Omega este doar o viziune pentru anul 2040 a unui pickup electric de curse cu tematică baja.

Revenind la Alpha5, DeLorean și-a ținut promisiunea și a dezvăluit un exemplar full-size ce se poate mişca singur la Pebble Beach Concours d’Elegance. Aceasta este prima ieșire publică a modelului complet electric, după lansarea digitală din mai și înainte de lansarea pe piață, care este așteptată în 2024.

Alte detalii noi decât cele dezvăluite în cadrul premierei digitale din luna mai nu au apărut.

Şi acum vom răspunde la întrebarea: de ce s-a prezentat la evenimentul de amploare fără nicio ruşine? Probabil pentru că îi este indiferent de acuzaţiile care i se aduc?! Cu doar câteva zile mai devreme de startul Monterey Car Week, Karma Automotive a intentat un proces împotriva DeLorean Motors Reimagined, care deține drepturile asupra mărcii originale DeLorean Motor Company (DMC) și a patru dintre angajații săi – toţi sunt acuzați de furt de proprietate intelectuală!

Se susține că patru angajați DeLorean, inclusiv CEO-ul Joost de Vries, COO Alan Yuan, vicepreședintele Neilo Harris și directorul de marketing Troy Beetz, au furat informații secrete comerciale de la Karma, care au fost ulterior utilizate în proiectul DeLorean Motors Reimagined.

Încă în 2020 au avut loc negocieri între Karma și DMC cu privire la ideea lansării unei mașini electrice DeLorean, inspirată de modelul de cult din anii 80. Potrivit reclamantului, pârâții au părăsit pe rând Karma, luând cu ei dezvoltări, șabloane și alte materiale, după care și-au deschis propria firmă.

De cealaltă parte, actualul şef DeLorean vede ceea ce s-a întâmplat într-un mod diferit. El susține că negocierile dintre Karma și DMC au fost nereușite din cauza eșecului primei, fie din punct de vedere financiar, fie din punct de vedere al producției, iar DeLorean Motors Reimagined este o companie complet nouă, care nu este afiliată inițiativei Karma.

În aprilie, Consiliul Local din San Antonio (Texas, SUA) a aprobat un pachet de stimulare de 562.500 USD pentru DMC, permițând companiei să solicite o rambursare a taxelor de 1.25 milioane USD. În răspuns, producătorul auto s-a angajat să creeze 450 de locuri de muncă cu un salariu mediu anual de 145.600 de dolari.

Cmentariile sunt închise