(foto) Noul DeLorean AlphaV este un coupe electric cu patru locuri şi portiere gullwing

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

DeLorean Motor Company introduce reinterpretarea modernă a legendarului model DMC-12, însă mai exact a versiunii sale cu patru locuri, una care nu a mai ajuns în producție! A decis să o facă mai devreme, la sfârşit de mai, în timp ce premiera mondială publică rămâne programată pentru 18 august în cadrul Pebble Beach Concours d’Elegance.

Prin noul AlphaV, numit şi Alpha5 (alfa cinci), DMC îşi doreşte să devină o companie de mobilitate New Energy pe piaţa internațională.

Din informaţiile făcute publice la moment aflăm că noul AlphaV este mai degrabă un prototip pre-producţie decât un simplu concept.

Modelul a fost făcut pe baza conceptului DMC-24, cunoscut și sub numele de DMC200 sau Project 831/1, în perioada de după sfârşitul producţiei lui DMC-12, una în care compania şi-a încetat activitatea din cauza problemelor financiare, însă nu înainte de a mai fi lăsate careva idei pe hârtie.

DMC-24 a fost o propunere pentru un sedan cu patru locuri, care să fi păstrat forma generală și ușile cu deschidere verticală. Au fost elaborate câteva interpretări. Una, cu două portiere, le avea pe acestea şi cabina întinse pentru a permite intrarea în spate, pe scaunele de acolo. Un alt design avea un set separat de portiere posterioare, deci în total patru.

Designul cu patru uși a fost produs sub forma unei machete rulante de ItalDesign (partenerul proiectului AlphaV), bazat pe conceptul Lancia Medusa. Factura pentru această machetă a fost însă neachitată de DMC, iar ItalDesign a modificat-o pentru a deveni conceptul Lamborghini Marco Polo.

Noul AlphaV este un coupe cu patru locuri şi două portiere care se deschid vertical în stil gullwing. Măsoară practic cinci metri în lungime, peste doi metri în lăţime, are o înălţime mai mică decât 1.5 metri şi un ampatament de 2.3 metri. Suspensia, pe modelul de producţie, îi va fi una adaptivă multimodală.

Printre altele există afişate şi alte cifre, deocamdată estimative, precum: acceleraţie 0-97 km/h în 2.99 secunde şi 0-141 km/h în 4.35 secunde, viteză maximă de 250 km/h. Iar o baterie de peste 100 kWh şi un coeficient aerodinamic de 0.23 Cd vor putea asigura o autonomie de peste 482 km.

Mai multe detalii vor fi oferite mai târziu, dar mai putem observa nişte jante aerodinamice ce ascund frâne Brembo, un spoiler posterior retractabil, un cockpit digital cu un număr minim de comenzi fizice şi mai multe linii care amintesc de DMC-12.

Exemplarul roşietic din galeria foto arată modelul AlphaV Launch Edition. Când îi va începe producţia şi cât va costa deocamdată nu se cunoaşte.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise