(video) Oficial: Hennessey va încerca să atingă peste 300 mph în 2024

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Hennessey Special Vehicles, producătorul din Texas, a pus la punct planul pentru ca Venom F5 să depășească 300 mph în 2024. Anunțul a fost programat să coincidă cu cea de-a 10-a aniversare a recordului precedent. Venom GT a devenit cea mai rapidă mașină din lume în februarie 2014 (435,31 km/h).

Până în prezent, Venom GT rămâne cea mai rapidă mașină stradală cu transmisie manuală din lume. Recordul setat de această mașină l-a depășit pe cel deținut o vreme de Bugatti Veyron 16.4 Super Sport, setat în 2010 (431,072 km/h).

Acum, după ce a livrat 22 de exemplare Venom F5 pentru clienți și a extins echipa de ingineri, compania este pregătită să împingă modelul spre viteza maximă pe care o poate atinge în siguranță.

Atunci când era în curs de dezvoltare, Venom F5 a atins deja peste 270 mph pe fosta pistă de aterizare NASA din Florida. Pentru setarea unui record este necesară și se caută o pistă sau un drum public suficient de lung. Asta pentru a permite monstrului cu V8 twin-turbo cu aproape 2.000 de cai putere să accelereze la peste 300 mph și să revină la zero în siguranță.

„Îmi place că Koenigsegg se pregătește pentru viteză mare cu Jesko Absolut, sper ca și Bugatti să se alăture petrecerii. Rivalitățile de genul acesta ne alimentează pasiunea și ne determină să mergem mai repede, să inovăm mai mult și să atingem noi culmi. Cu 22 de mașini livrate și o echipă de ingineri nou extinsă, suntem bine poziționați pentru a ne reorienta atenția pe a permite lui Venom F5 să-și dezvolte potențialul.

Hipermașina noastră are o viteză maximă teoretică simulată de 328 mph (528 km/h), dar cu siguranță nu urmărim acest număr. Depășirea unei viteze de 300 mph în două direcții este obiectivul acestui an (în două direcții e necesar pentru aprobarea recordului), în timp ce atingerea unei viteze de 500 km/h (310.8 mph) într-o singură direcție ar fi modalitatea supremă de a celebra motorul cu ardere internă!”

John Hennessey, fondator și CEO al companiei

Echipa de ingineri a fost completată de fostul inginer-șef al proiectului AMG ONE Brian Jones. Alături este pilotul de curse David Donohue care a stabilit două recorduri la Pikes Peak, inclusiv în 2023. Perechea va lucra pentru a demonstra ce este posibil când se combină un șasiu din carbon ultra-ușor cu un V8.

„Consider că Venom F5 este o demonstrație perfectă a „combustiei de vârf” – combină aproape 1.850 CP cu o greutate de doar 1.360 kg pentru a oferi capacități de accelerație extreme. Știm cu siguranță că avem puterea de a ne atinge obiectivele, așa că echipa noastră va lucra pentru a optimiza furnizarea de putere și aerodinamica în timp ce facem eforturi pentru viteza maximă.”

Brian Jones, Hennessey VP of Engineering

Campionul american de curse David Donohue va efectua toate testele de mare viteză și deplasările record. El s-a alăturat Hennessey în 2023 în calitate de șofer de testare a hipermașinilor. Pe lângă eforturile depuse la Pikes Peak, americanul are mai mult de trei decenii de experiență în curse, inclusiv victorii pe primul loc în Le Mans, North American Touring Car Championship și Rolex 24 at Daytona.

Amintim că toate cele 24 de coupe-uri Venom F5 s-au vândut încă în 2021. Totuși, Hennessey anunță că mai are încă un număr limitat de variante Roadster și focusate pe pistă, disponibile pentru comandă.

Cmentariile sunt închise