(video) Premieră: Prototipul pre-serie al noului Mercedes-Benz eActros LongHaul

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Daimler Truck își continuă misiunea de a facilita un transport local complet neutru din punctul de vedere al amprentei de carbon. Producătorul demonstrează acest lucru cu un portofoliu larg de vehicule complet electrice prezentat la IAA Transportation 2022 din Hanovra.

Punctul de atracție al ofertei prezentate de Daimler Truck în cadrul târgului este Mercedes-Benz eActros LongHaul, un camion de mare tonaj pentru transport pe distanțe lungi, propulsat de baterii electrice, pe care producătorul îl prezintă publicului în premieră.

Daimler Truck a dezvăluit un prototip conceptual al camionului electric la conferința de presă de duminică seara, înainte de deschiderea IAA. Modelul de serie eActros LongHaul va avea o autonomie de aproximativ 500 de kilometri după o singură încărcare a bateriei și este compatibil cu sistemul de încărcare de înaltă performanță megawatt. Startul producției de serie este planificat pentru 2024.

Caracteristici cheie:

  • Prototipul eActros LongHaul prezentat la IAA oferă o previzualizare a designului vehiculului de serie, ce se remarcă prin contururile clare și banda luminoasă cu LED în zona frontală.
  • Modelul de producţie va dispune de trei pachete de baterii oferă o capacitate totală instalată de 620 kWh, iar două motoare electrice, ca parte a unei noi punți electrice, o putere continuă de 400 kW (544 CP) și o putere maximă de peste 600 kW (816 CP). Toate vor funcţiona în cadrul unui sistem electric de 800 V, deplasarea fiind asigurată şi de patru trepte de viteză.
  • Pe lângă capete tractor, Mercedes-Benz Trucks va produce și versiuni rigide ale eActros LongHaul chiar de la momentul lansării pe piață. În acest fel, clienții vor avea la dispoziție mai multe soluții electrice pentru aplicațiile de transport.
  • Greutatea totală admisă cu semiremorcă îi va fi de 42 de tone.
  • Inginerii Mercedes-Benz Trucks proiectează eActros LongHaul astfel încât vehiculul și componentele sale să îndeplinească aceleași cerințe de sustenabilitate pentru distanțe lungi ca ale unui Actros convențional – 1.2 milioane de kilometri pe drum pe o perioadă de zece ani.
  • Bateriile utilizate pentru eActros LongHaul vor folosi tehnologia celulelor cu fosfat de fier litiu (LFP). Acestea se caracterizează, în primul rând, printr-o durată lungă de viață și mai multă energie utilizabilă.
  • Bateriile disponibile pe versiunile eActros LongHaul pot fi încărcate de la 20 la 80% în mai puțin de 30 de minute la o stație de încărcare MCS cu o putere de aproximativ un megawatt (1.000 kW)! De la o staţie CCS (aproape 400 kW) va dura mai puţin de o oră.

Principalul obiectiv al conceptului Mercedes-Benz Trucks pentru transportul pe distanțe lungi propulsat de baterii electrice este acela de a oferi clienților o soluție completă care constă în tehnologie pentru vehicule, consultanță, infrastructură de încărcare și service. eActros LongHaul este creat să fie alegerea perfectă pentru clienți în ceea ce privește profitabilitatea, sustenabilitatea și fiabilitatea.

Primele prototipuri sunt deja supuse unor teste intensive, iar eActros LongHaul va fi testat pe drumurile publice anul acesta. Anul viitor, prototipurile îmbunătățite vor ajunge la clienți pentru testare și utilizare în condiții reale de transport.

Noul eActros LongHaul va fi primul vehicul de serie complet electric de la Mercedes-Benz Trucks care va fi fabricat în întregime pe linia de asamblare existentă la uzina de camioane Wörth. Aceasta include și instalarea tuturor componentelor electrice și punerea în funcțiune a vehiculului la capătul liniei. Procesul permite capacități mari de producție și o producție complet paralelă atât a camioanelor convenționale, cât și a celor complet electrice, pe aceeași linie.

Până în 2030, vehiculele comerciale neutre din punctul de vedere al amprentei de carbon ar trebui să reprezinte până la 60% din vânzările Daimler Truck pe piețele europene.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise