(foto) Premieră: A debutat noul Opel Combo-e

Operatorii comerciali și profesioniștii care doresc un autovehicul cu emisii zero, cu un caracter urban, ar trebui să privească mai îndeaproape noul Opel Combo-e.

Pe lângă volumul pentru încărcătură și sarcina utilă de primă clasă (respectiv până la 4.4 metri cubi și 800 kg), autovehiculul utilitar compact, complet electric, oferă locuri pentru până la patru pasageri plus șoferul, în versiunea crew van. 

Caracteristici cheie:

 • Cel mai nou membru al portofoliului de autovehicule comerciale ușoare cu propulsie electrică Opel este disponibil în două lungimi. Versiunea Combo-e cu lungimea de 4.4 metri, care are un ampatament de 2.785 mm și poate transporta obiecte cu lungimi de până la 3.090 mm, are o sarcină utilă de până la 800 Kg și un volum pentru încărcătură de 3.3 – 3.8 m3. Aceasta este, de asemenea, lider în cadrul segmentului său datorită capacității de tractare de 750 kg.
 • Varianta extralungă XL de 4.75 m are un ampatament de 2.975 mm și un volum de încărcare de până la 4.4 m3, putând transporta obiecte cu o lungime de până la 3.440 mm. Șase inele de ancorare pe podea (plus alte patru opționale, fixate la înălțime medie) ajută la păstrarea obiectelor la locul lor.
 • O caracteristică decisivă pentru mulți profesioniști pentru alegerea modelului Combo-e poate fi distanța mare între pasajele roților spate, suficientă pentru un europalet (varianta extralungă poate transporta doi, unul lângă celălalt). Obiectele extrem de lungi pot fi depozitate vertical, trecând prin cu trapa de plafon opțională.
 • Pe lângă obiecte, noul Combo-e poate transporta și persoane. În cazul variantei extralungi XL, versiunea crew van poate oferi locuri confortabile pentru până la patru pasageri plus șoferul, în timp ce încărcătura sau echipamentul sunt depozitate în siguranță în spatele peretelui despărțitor. Datorită clapetei din peretele despărțitor, este posibil transportul obiectelor deosebit de lungi.
 • Datorită celor 136 CP și a cuplului de 260 Nm dezvoltat de sistemul de propulsie electric, modelul Combo-e este perfect nu numai pentru mediile urbane, ci și pentru zonele din afara orașelor. În funcție de varianta modelului, Combo-e poate accelera de la zero la 100 km/h în numai 11.2 secunde, iar viteza maximă controlată electronic este de 130 km/h. Un sistem sofisticat de frânare regenerativă cu două setări ce pot fi selectate de utilizator sporește și mai mult eficiența.
 • Bateria cu 216 celule și 18 module este amplasată sub podea, între puntea față și puntea spate, astfel încât să nu compromită utilizarea zonei de marfă sau a habitaclului. Datorită acestei amplasări, bateria asigură coborârea centrului de greutate, ceea ce oferă avantaje pentru viraje și stabilitate la curenții de aer chiar și atunci când autovehiculul este încărcat complet, contribuind în același timp la sporirea plăcerii de a conduce.
 • Modelul Combo-e este pregătit pentru o varietate de infrastructuri energetice și opțiuni de încărcare, care variază de la stații de încărcare cu montare pe perete la încărcarea rapidă sau chiar cu un cablu pentru încărcare de la o priză de uz casnic, dacă este necesar. Folosind o stație de încărcare publică rapidă de 100 kW, încărcarea bateriei de 50 kWh până la un nivel de 80% durează doar aproximativ 30 de minute. În funcție de piață și infrastructură, modelul Combo-e este echipat standard cu un încărcător de bord puternic trifazat de 11 kW sau un încărcător de bord monofazat de 7.4 kW.
 • Pentru a face utilizarea modelului Combo-e cât mai confortabilă și mai relaxantă sunt disponibile sistemul OpelConnect și aplicația myOpel care oferă servicii speciale pentru autovehiculele electrice. Serviciile sunt accesibile prin intermediul aplicațiilor, în funcție de disponibilitatea din țara de comercializare. Portofoliul OpelConnect include servicii de la eCall și apeluri în caz de defecțiune până la numeroase alte servicii, ca de exemplu informații cu privire la starea autovehiculului.
 • Noul autovehicul utilitar compact Opel complet electric își consolidează rolul de lider în materie de sisteme de asistență pentru șofer similare cu cele întâlnite la autoturisme, oferite la lansarea modelului Combo cu motoare cu ardere internă.
 • Unic în cadrul segmentului său de piață: indicatorul de încărcare pe bază de senzor care permite șoferului să verifice, prin simpla apăsare a unui buton, dacă autovehiculul este supraîncărcat.
 • Cele până la 20 de tehnologii suplimentare fac conducerea, manevrele și transportul nu doar mai ușoare și mai confortabile, ci și mai sigure.
  • Portofoliul cuprinzător de tehnologii și sisteme de asistență de primă clasă include de la  sistemul de detectare a somnolenței șoferului și cel de recunoaștere a indicatoarelor rutiere până la sistemul de avertizare privind o coliziune frontală cu protecția pietonilor și frânare automată de urgență.
  • Camera video panoramică pentru marșarier este deosebit de importantă pentru siguranța altor participanți la trafic, aceasta ajutând la prevenirea accidentelor cu bicicliști și pietoni atunci când faceți un viraj la dreapta. Două camere oferă vizibilitate în spate și în lateral.
 • Pentru a preveni lovirile sau zgârieturile deranjante și costisitoare la deplasarea în viraje cu viteză mică, noul Combo-e este disponibil opțional cu sistemul de protecție a părții laterale pe bază de senzori.
 • Profesioniștii care au nevoie de o gardă la sol mai ridicată și tracțiune suplimentară pentru noroi, nisip sau zăpadă pot face un upgrade al modelului Combo-e cu configurația de “șantier” și sistemul electronic de control al tracțiunii IntelliGrip.
 • Lista sistemelor de asistență pentru șofer cu care este echipat modelul Combo-e, deja cunoscute de la autoturismul Combo Life, include și sistemul de control la deplasarea în pantă, sistemul de asistență pentru menținerea benzii de circulație și controlul stabilității remorcii.
 • Sistemele infotainment Multimedia Radio și Multimedia Navi Pro includ un ecran tactil de 8 inci. Ambele sisteme permit integrarea telefonului cu ajutorul Apple CarPlay şi Android Auto.

Noul Combo-e va ajunge la reprezentanțele din Germania în toamnă, alăturându-se modelului Vivaro-e în calitate de cel mai nou membru al familiei de autovehicule comerciale electrice Opel. Următorul nou model, noul Movano-e, va fi de asemenea disponibil în 2021.

Vezi şi:

https://autoblog.md/foto-premiera-noul-opel-vivaro-e-pentru-livrari-fara-emisii-de-pana-la-6-6-m3-de-marfa/

Cmentariile sunt închise