Statul vrea 8.000 de lei de pe vânzarea unei mașini din 1 ianuarie 2023. Detalii despre noul proiect

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Moldovenii care și-au dezvoltat o mini afacere în vânzarea de automobile ar putea să fie impuși să achite o taxă de 8.000 de lei începând cu 1 ianuarie 2023. Propunerea a fost înaintată într-un proiect de lege elaborat de Ministerul Finanțelor, ce urmează a fi dezbătut în Parlament.

În cazul în care acest proiect va fi votat în Parlament, persoanele fizice care nu practică activitatea de întreprinzător a contractelor de înstrăinare a mijloacelor de transport, începând cu a 4-a tranzacție pe parcursul unui an calendaristic, vor fi nevoite să achite o taxă de 8.000 de lei.

Cu alte cuvinte, în cazul în care obișnuiți să vindeți automobile ca persoană fizică și nu aveți o activitate de întreprinzător, la al patrulea automobil vândut în decursul unui an vi se va impune taxa sus menționată.

Prin această reglementare, statul își dorește ca cei care practică vânzarea de automobile să fie stimulați în a înregistra un SRL sau o întreprindere individuală, ceea ce nu îi va avantaja pe doritori. Spre exemplu, în cazul unui SRL, la moment persoanele juridice sunt impuse să achite o taxă de 4% din valoarea de vânzare al unui mijlocul de transport. Asta ar fi cam 400 euro la un automobil vândut cu 10.000 euro, 800 euro la un automobil vândut cu 20.000 euro și tot așa mai departe.

Și taxele nu se opresc aici, cel puțin în cazul SRL-urilor. Eventual pentru scoaterea banilor primiți pe cont pentru automobilul vândut, compania va mai trebui să achite o altă taxă de 6% pentru extragerea dividendelor de pe contul companiei!

Proiectul de lege urmează să fie înaintat Parlamentului în zilele următoare.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/