(video) Premieră la Pebble Beach: Noul Hennessey Venom F5 Roadster

0

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

În această seară la ora 17:00, ora Moldovei (7:00 în California), compania Hennessey Performance a dezvăluit noul Venom F5 Roadster, varianta fără acoperiş a coupeului F5.

Premiera publică a celui mai performant automobil stradal, fără acoperiş şi non-electrificat din lume, are loc la evenimentul The Quail, A Motorsports Gathering, din cadrul faimosului Monterey Car Week, desfăşurat anual în a doua jumătate a lunii august.

La evenimentele din aceste zile din nordul Californiei pot fi văzute cele mai istorice și exclusiviste mașini din lume, inclusiv lansate în premieră. Dar seria de evenimente cu tematică auto servește un alt scop: acela de a fi un salon auto pentru milionari şi miliardari. Aceştia pot veni în baza unei invitaţii speciale, vedea cele mai noi modele înaintea oricui altcuiva (unele maşini sunt arătate cu uşile închise) și, de asemenea, le pot cumpăra!

Caracteristici cheie:

 • Din punct de vedere tehnic noul roadster este asemănător cu Venom F5 Coupe. Respectiv, are şi acelaşi propulsor V8 twin-turbo “Fury” de 6.6 litri, care produce 1.843 CP la 8.000 rpm şi 1.617 Nm la 5.000 rpm. Toată puterea e livrată spre roţile din spate printr-o transmisie semi automatizată cu şapte trepte şi cu un singur ambreiaj.
 • Modelul are o greutate uscată de 1.405 kg (F5 Coupe are 1.360 kg) şi a fost proiectat să dezvolte peste 300 mph (483 km/h), deși viteza maximă va fi limitată dacă panoul de acoperiş se scoate.
 • Noul Venom F5 Roadster este un automobil cu o caroserie tip Targa. Panoul de acoperiş montat între parbriz şi secţiunea ce adăposteşte motorul este fabricat din fibră de carbon (pe interior e căptuşir cu Alcantara) și cântărește doar 8 kg
  • Odată scos printr-un mecanism intuitiv şi rapid, acoperișul poate fi transportat într-o geantă de voiaj din lână merino ultrasoft (realizată la comandă) sau depozitată în garaj pe un piedestal special din carbon (la fel la comandă) pe care posesorul îl va primi împreună cu maşina.
 • Încă o deosebire de Venom F5 Coupe este în capacul ce acoperă motorul. Dacă pe acesta din urmă este făcut din fibră de carbon şi are integrate câteva prize de aer, pe Roadster e transparent datorită folosirii de sticlă călită, din aceea dezvoltată și certificată pentru utilizare în avioanele cu reacție!
  • Panoul de sticlă mare poate rezista forțelor aerodinamice care depășesc 300 mph și temperaturi de peste 540 de grade Celsius!
  • În plus, fereastra de vizualizare a motorului este încapsulată într-un capac detașabil al motorului din fibră de carbon, care are orificii de extracție a căldurii, frezate complicat, care se potrivesc cu cele din bara de protecție posterioară. 
  • Extragerea suplimentară a căldurii este realizată prin două orificii de aerisire din aluminiu, patru pe fiecare parte a panoului de sticlă, care se potrivesc cu orificiile de ventilație din spatele fiecărei roți frontale.
 • Printre alte modificări vizuale se mai numără noi jante forjate din aluminiu, în câteva finisaje, cu şapte spiţe duble şi prezoane din titan.
  • Proprietarii pot opta pentru modernizarea jantelor Hyper Silver la aluminiu extrem de lustruit – acest finisaj exclusiv necesită un proces minuțios de lustruire manuală, care durează câteva săptămâni.
 • Și ca și în cazul coupeului, roadster-ul nu are niciun element aerodinamic activ, ceva neobişnuit pentru un hypercar. Nivelurile forței de apăsare sunt ajustate doar prin reglarea gărzii la sol, care modifică în consecință unghiul fluxului de aer ce trece peste corp.
 • Venom F5 Coupe a fost proiectat încă de la început cu o versiune open-top în minte, astfel încât au fost necesare doar ajustări minore pentru a oferi aceeaşi rezistență și rigiditate a șasiului, dar şi aceleaşi caracteristici clare de manevrabilitate.

Doar 30 de exemplare vor fi construite. Fiecare costă 3.000.000 de dolari SUA şi va fi unic personalizat în orice culoare dorită! Corpul maşinii poate fi lăsat la solicitare în fibră de carbon expusă, cu finisaj lucios ori satinat.

Amintim că tirajul lui Venom F5 Coupe a fost epuizat la scurt timp după apariția sa la Monterey Car Week în 2021. Iar producția noului Roadster va începe la sfârșitul lui 2022, în timp ce validarea capabilităților de mare viteză ale modelului urmează să aibă loc pe măsură ce rata de producție se va nivela.

Hennessey se așteaptă ca Venom F5 Roadster să depășească recordul companiei pentru „cel mai rapid cabriolet din lume” – 265.6 mph (427.3 km/h) – deținut în prezent de Hennessey Venom GT Spyder.

Astfel John Hennessey vrea să le închidă gura celor de la Bugatti care spun că recordul este al lor, deşi condiţiile, locaţia, metodele de măsurare folosite şi notarii erau diferiţi. Totodată, Bugatti motivează că recordul îi aparţine prin faptul că producţia lui Venom GT a fost infimă (şase exemplare).

GALERIE FOTO:

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

https://abangsongan.desa.id/https://abuan.desa.id/https://banua.desa.id/https://baturselatan.desa.id/https://baturtengah.desa.id/https://baturutara.desa.id/https://bayunggede.desa.id/https://belandingan.desa.id/https://belanga.desa.id/https://belantih.desa.id/https://buahan.desa.id/https://bunutin-kintamani.desa.id/https://catur.desa.id/https://daup.desa.id/https://dausa.desa.id/https://demulih.desa.id/https://gunungbau.desa.id/https://katung.desa.id/https://kedisan.desa.id/https://kintamani.desa.id/https://lembean.desa.id/https://manikliyu.desa.id/https://pengejaran-kintamani.desa.id/https://pengiangan.desa.id/https://pinggan.desa.id/https://satra-kintamani.desa.id/https://sekaan.desa.id/https://sekardadi.desa.id/https://selulung.desa.id/https://siakin.desa.id/https://songana.desa.id/https://songanb.desa.id/https://subaya.desa.id/https://suter.desa.id/https://terunyan.desa.id/https://ulian.desa.id/https://undisan.desa.id/