(video) Noul Lexus LX 600 se prezintă săptămâna viitoare. Primul teaser oficial

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Noua generaţie Lexus LX se va prezenta la mijlocul săptămânii în care vom intra în curând. Premiera este setată pentru seara zilei de 13 octombrie, la ora 19:30, ora Moldovei. SUV-ul va fi dezvăluit atât în format digital, cât şi fizic în diferite locaţii ale lumii.

De exemplu, divizia nord-americană anunţă că îl va prezenta online, cea europeană spune că îl va arăta fizic în cadrul unui show organizat în Muzeul de Artă Contemporană “Garaj” din Moscova, în timp ce filiala globală (japoneză) notează că noul LX va fi prezentat online şi paralel fizic în cadrul unor evenimente speciale organizate în Arabia Saudită şi Emiratele Arabe Unite deja în seara de 14 octombrie la aceeași oră.

Pe lângă acest scurt teaser video a fost publicată prima imagine oficială a modelului, care îi arată partea posterioară, cea care face aluzie şi la un nou motor. Fotografia arată clar noul hayon și stopurile sale, realizate în forma literei L, în conformitate cu stilul actual de design al mărcii. Blocurile optice sunt conectate între ele printr-o bandă LED, conform modei actuale de pe piaţă.

A cincea ușă nu mai este deja atât de verticală ca înainte. Se poate observa că începând cu partea unde sunt montate stopurile şi cea superioară care urmează, hayonul este îndoit/înclinat deja sub un unghi specific. Acest lucru sugerează că silueta generală a SUV-ului va deveni mai dinamică, în locul uneia pătrățoase.

În cele din urmă, pe hayon mai poate fi observat clar noul indice LX 600, care nu a mai fost utilizat anterior pe model. Potrivit informațiilor preliminare, aceasta va fi cea mai puternică versiune a noului LX, probabil echipată cu noul V6 twin-turbo introdus pe Land Cruiser 300. Pe modelul Toyota dezvoltă 415 CP, dar nu se exclude că pe flagship-ul Lexus este forţat să genereze cumva mai mulţi cai putere.

Potrivit altor ipoteze, superioritatea noului model faţă de fratele de la Toyota va fi asigurată fie de un motor electric suplimentar, care va transforma Lexus LX 600 într-un hibrid (deşi nu vedem litera “h” în denumire), fie de un motor mai mare cu opt cilindri, al cărui volum ar putea depăşi cei 5.0 litri cunoscuți!

Aşteptăm mai multe detalii. Staţi aproape!

Cmentariile sunt închise