(video) Premieră: Noul Mercedes-AMG GT 4-Door Coupe se anunţă cu un lifestyle update

Deşi noul model Mercedes-AMG GT 4-Door Coupe a ajuns la mijlocul ciclului său de viaţă şi ar fi necesar să se prezinte cu un facelift generos, producătorul îl anunţă doar cu un discret lifestyle update care nu în prea afectează look-ul. În schimb, există dotări noi şi o nouă versiune de start care ar trebui să-l facă mai accesibil.

https://www.youtube.com/watch?v=m0Vf6XukXqU

Caracteristici cheie:

  • Rămân active dotările introduse pentru modelul din gama anului 2020. Printre acestea se numără sistemul multimedia MBUX cu afișaje specifice AMG și funcții configurabile individual (standard pe toate versiunile). În Germania cel puţin, specificaţia standard mai include un Widescreen Cockpit, un sistem de navigaţie cu stocare de date pe un hard disk, asistentul vocal Hey Mercedes, un touchpad şi digital radio. MBUX Interior Assistant, MBUX Augmented Reality Navigation și niște suporturi de bază pentru accesoriile de acoperiș sunt niște opțiuni.
  • Rămân în vigoare modelele AMG GT 43 4MATIC+ (367 CP), AMG GT 53 4MATIC+ (435 CP), AMG GT 63 4MATIC+ (585 CP) şi AMG GT 63 S 4MATIC+ (639 CP). La acestea se adaugă versiunea incipientă AMG GT 43, care oferă aceiași 367 CP/500 Nm (0-100 km/h în 5.0 s, viteză maximă – 270 km/h), însă dispune de tracțiune spate doar.
  • Designul versiunilor cu șase cilindri rămâne neschimbat, dar aspectul lor frontal poate fi adaptată opțional la cel al modelelor cu opt cilindri.
  • Există trei noi culori exterioare pentru toate modelele: spectral blue metallic, spectral blue magno (finisare mată) şi cashmere white magno (finisare mată). În total sunt disponibile cinci finisaje mate, cinci nuanțe metalizate și două culori solide.
  • Noul pachet AMG Night Package II oferă un aspect sportiv şi mai accentuat, dacă se dorește acest lucru. Lamelele verticale ale grilei radiatorului specifică AMG sunt realizate în crom închis. În partea din spate, logoul AMG, steaua Mercedes și denumirea modelului devin negre. Același lucru este valabil și pentru literele de pe aripile frontale.
  • De asemenea, este nouă combinația dintre pachetele Night Package şi Carbon Fibre Package.
  • Suspensia AMG RIDE CONTROL+ reconfigurată continuă să se bazeze pe un sistem de suspensie pneumatică cu mai multe camere, dar acum e combinat cu noi amortizoare adaptive, reglabile prin control electronic.
    • Acest sistem de amortizare este complet nou: pentru prima dată sunt utilizate două așa-numite supape de limitare a presiunii. Aceste supape de comandă variabile continuu, situate în afara amortizoarelor, permit reglarea forței de amortizare chiar mai precis la diferite condiții de conducere și programe de rulare: o supapă controlează amortizarea în timpul reculului, iar alta în timpul compresiei.
    • Etapele de recul și compresie sunt controlate independent una de cealaltă. Această tehnologie face posibilă creșterea confortului pe de o parte, dar, pe de altă parte, și pentru a face dinamica de conducere și mai sportivă. Ca urmare, pasagerii sunt aproape complet protejați de suprafețele rutiere inegale. Cu toate acestea, caroseria mașinii rămâne stabilizată cât mai bine posibil.
    • Unitatea de control a suspensiei analizează datele – inclusiv datele de la senzorii de accelerație și traseul roții – pentru a regla forța de amortizare a fiecărei roți în câteva milisecunde conform situației. Inginerii AMG au reușit să mărească semnificativ spaţiul dintre sportivitate și confort, printre altele, lărgind diferența dintre caracteristicile forței de amortizare minime și maxime și oferind o flexibilitate și mai mare în proiectarea hărților cu instrucțiuni. 
    • Prin utilizarea celor două supape, amortizoarele sunt capabile să asigure reglarea forței de amortizare pe întreaga gamă de vibrații ale roților. Datorită designului special al supapelor, amortizorul reacționează rapid și sensibil la schimbarea suprafețelor drumului și a condițiilor de conducere.
    • Șoferul poate preselecta setarea de bază prin programele sistemului AMG DYNAMIC SELECT: prin simpla apăsare a unui buton, caracteristicile de manipulare se schimbă, de exemplu, de la dinamică completă în modul Sport + la croazieră lină în setarea Confort. În plus, setările pot fi reglate în trei etape, independent de programele sistemului AMG DYNAMIC SELECT, printr-un buton dedicat.
  • Suspensia a fost echipată cu alte componente hardware noi încă din 2020, incluzând noi sub-cadre, rulmenți pentru cap, bucșe exterioare ale brațului de tracțiune, bucșe de strângere a tensiunii interioare și exterioare pe puntea spate. Acest pachet reduce în mod specific rigiditatea lagărului axial. La aceasta se adaugă noile bucșe de asamblare a axului de tensiune, asimetrice, pe puntea din față, cu diferite niveluri de rigiditate. Această măsură permite, de asemenea, mai multă flexibilitate longitudinală fără a pierde precizia și feedback-ul în direcție.
  • În plus, clienții au acum la alegere jante AMG dintr-o gamă mai largă. Acestea includ noi jante din aliaj ușor de 20 de inci, cu un design cu 10 spițe duble sau jante forjate sportive de 21 inci, proiectate într-un design cu 5 spițe duble. La cerere, etrierele de frână vopsite în roșu pot fi comandate acum și pentru modelele cu motoare cu şase cilindri.
  • Actualizarea interioară se concentrează, de asemenea, pe furnizarea unui grad și mai mare de alegere personală. Noile culori subliniază fie partea sportivă, fie partea luxoasă a modelului – de exemplu, noua combinație de piele nappa exclusivă în culorile titanium grey pearl/black cu cusături contrastante galbene sau piele nappa fină exclusivă în culorile truffle brown/black cu finisaj STYLE (cusături sub forma unor carouri).
  • Pe lângă scaunele populare în două tonuri, alte cinci culori pentru pielea nappa exclusivă cu finisaj STYLE extind portofoliul: sienna brown, classic red, yacht blue, deep white şi neva grey. Scaunele din față și din spate sunt complet monocrome în culoarea echipamentului respectiv, la fel ca și cotierele uşilor și janta volanului. Covorașele de podea cu margini din piele care se potrivesc culorilor și logoul AMG brodat completează caracterul rafinat, lucrat manual.
  • Volanul AMG Performance nou proiectat oferă, de asemenea, o valoare adăugată tangibilă și vizibilă, cu designul său distinctiv cu două spițe și butoanele integrate perfect. Cele trei spițe duble rotunjite combină stabilitatea cu ușurința. Janta volanului, care este aplatizată în partea de jos și acoperită cu piele nappa sau microfibră NAPPA/DINAMICA, poate fi încălzită ca opțiune. De asemenea, este inclus un strat senzorial pentru a detecta “hands-on-ul”. Dacă șoferul nu are mâinile pe volan pentru o anumită perioadă de timp, se începe o cascadă de avertizări, care activează în cele din urmă Emergency Brake Assist dacă șoferul nu reacționează nicicum.
  • Evidențierile vizuale includ butoanele, care sunt perfect integrate în suprafețele spițelor gemene orizontale. Ajutoarele de detectare haptică din zona simbolurilor facilitează controlul. Panoul de instrumente este acționat prin suprafața senzorului din stânga pe spitele superioare ale volanului, afișajul media prin suprafața senzorului din dreapta. Spițe mai mici conțin comenzi pentru cruise control / DISTRONIC (stânga) și telefon / hands-free sistem / volum de control (dreapta).
  • Butoanele standard ale volanului AMG au primit afișaje și mai strălucitoare cu pictograme noi, iar acum sunt ambele rotunde. Cu acest nou aspect, funcțiile importante de conducere, precum și programele de rulare pot fi controlate ca de obicei fără a fi nevoie să vă luați mâinile de pe volan. Transmisia AMG SPEEDSHIFT MCT 9G poate fi controlată manual prin padelele din aluminiu dispuse în spatele jantei volanului. Pentru comenzi de schimbare și mai precise, paletele sunt acum puțin mai mari și poziționate mai jos.
  • Clienții au la dispoziție, de asemenea, o gamă largă de părţi de trim. Nou este lemnul opțional antracit cu pori deschiși pentru panoul de instrumente și panourile ușilor, precum și pentru consola centrală, unde este combinat cu un surround în silver shadow, subliniind astfel atât partea sportivă, cât și partea luxoasă a mașinii sport cu patru portiere.
  • Un model Exclusive Edition subliniază latura luxoasă a modelului. Este disponibil cu toate opțiunile de motor și combinat standard cu V8 Styling Package. Vopseaua exclusivă rubellite red arată o extravaganță sigură pe sine, care se armonizează perfect cu pachetul exterior în crom lucios și noile jante forjate AMG de 21 inci într-un design cu 5 spițe duble, vopsite în argintiu și cu un finisaj lucios. Standard mai vine o animaţie luminoasă în faruri şi stopuri.
  • Acoperișul panoramic opțional permite pătrunderea luminii în interior într-o cantitate mai mare, iar pentru plafon este valabil noul ornament din piele nappa exclusivă în neva grey. Volanul AMG Performance este finisat în piele nappa în culorile neva grey/black pentru a se potrivi. Noile ornamente din lemn cu pori deschiși, în grey ash, panourile iluminate de pe pragurile uşilor în culoarea vehiculului și insigna AMG Edition de pe panoul de instrumente subliniază impresia generală luxoasă.

Mașinile actualizate vor ajunge în showroom-urile europene din august, începând cu cele cu motoare cu şase cilindri.

https://youtu.be/OlN33BKbK-Q

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/