Anunţ oficial de la Volvo şi Geely! Ce au decis să facă împreună

Volvo Cars și Geely Auto au convenit asupra unei colaborări extinse care va maximiza punctele forte ale grupurilor auto suedeze și chineze, prin sinergia grupurilor de propulsie, partajarea platformelor vehiculelor electrice, achiziții comune, tehnologii de conducere autonomă și servicii post-vânzare.

Planurile aprobate, pe scurt:

  • Operațiunile de propulsie vor fi combinate într-o nouă companie care va fi axată pe dezvoltarea şi producţia de sisteme hibride de nouă generație, dar și motoare cu ardere internă.
  • Utilizarea extinsă a arhitecturilor modulare comune pentru vehiculele electrice (EV).
  • Colaborare sporită în tehnologiile de propulsie autonomă și electrică.
  • Achiziții comune pentru reducerea costurilor.
  • Lynk & Co se va extinde la nivel global prin utilizarea rețelei de distribuție și service a Volvo Cars!
  • Companiile vor continua să-şi păstreze structurile corporative independente!

După o analiză detaliată a opțiunilor de combinație, Volvo Cars și Geely Auto au ajuns la concluzia că pot asigura noi oportunități de creștere pe piețele lor respective și să facă față provocărilor din industrie, aflate în evoluție, printr-o cooperare mai profundă, păstrând în același timp structurile corporative separate existente.

Colaborarea mai profundă va permite părților interesate existente și potențialilor investitori noi în Volvo Cars și Geely Auto să își evalueze strategiile, performanța, expunerea financiară și rentabilitățile lor independente. De asemenea, companiile vor avea ocazia să exploreze opțiunile pieței de capital.

Colaborarea va fi supravegheată de un nou model de guvernanță, susținut de Geely Holding, acționarul principal al ambelor companii.

Volvo Cars și Geely Auto au confirmat combinația operațiunilor lor existente de propulsie într-o nouă companie independentă. Compania, așteptată să devină operațională în acest an, va furniza motoare cu ardere internă, transmisii și sisteme hibride dual-motor de nouă generație pentru utilizare de către ambele companii, precum și de către alți producători de automobile pe bază de licenţă!

Prin colaborare, cele două companii se vor concentra pe dezvoltarea și aprovizionarea tehnologiilor de nouă generație, de la conectivitate și conducere autonomă până la car sharing și electrificarea mașinilor. Ei intenționează să partajeze și să furnizeze împreună baterii, motoare electrice și soluții de conectivitate care vor genera sinergii valoroase. Aceasta va include dezvoltarea comună a unei soluții de conducere autonomă (AD), lideră la nivel mondial, sub conducerea Zenseact, compania dezvoltator de software de sub aripa Volvo Cars AD.

Cele două companii, care intenționează să împartă noile arhitecturi electrice SEA și SPA2 între mărcile lor, au lansat eforturi combinate pentru a conduce viteza și eficiența în dezvoltarea hardware-ului și software-ului pentru arhitecturile EV modulare de ultimă generație. Partajarea intenționată a platformelor și arhitecturilor între companii va genera sinergii suplimentare și va permite o extindere a portofoliilor de produse a mărcilor Volvo Cars, Geely, Lynk & Co și Polestar, dar și ale partenerilor externi.

Folosind rețeaua de distribuție și service existentă a Volvo Cars, cele două companii vor colabora, de asemenea, la extinderea globală a mărcii deținute în comun – Lynk & Co.

Håkan Samuelsson, președinte și CEO al Volvo Cars, a declarat: “După ce am evaluat diferite opțiuni pentru a realiza valoare, am concluzionat în comun că un model de colaborare între două companii independente este cel mai bun mod de a asigura o creștere continuă și, în același timp, de a realiza sinergii tehnologice în multe domenii. Salutăm oportunitatea unei colaborări suplimentare și mai profunde cu Geely Auto”.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/