(video) Premieră în Coreea de Sud: Noua generaţie Hyundai KONA

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Anunțată în decembrie, a doua generație KONA a fost complet desecretizată. Adevărat, până acum vorbim doar despre mașini pentru piața internă a Coreei de Sud, unde a avut loc o prezentare și au început imediat vânzările noului model.

Acolo au fost arătate versiunile pe benzină și hibride, precum și înfățișarea variantei electrice. SUV-urile pentru alte țări vor fi aproape la fel.

Caracteristici cheie:

  • A doua generație KONA a crescut considerabil în mărimi pentru a se distanța de modelul Bayon mai tânăr. Ampatamentul a crescut cu 60 mm (până la 2.660 mm), iar lungimea totală – imediat cu 150 mm (până la 4.355 mm). A mai adăugat 25 mm în lățime (acum are 1.825 mm) și 30 mm în înălțime (1.580 mm are versiunea de bază).
  • Dacă anterior jantele de 19 inchi se ofereau doar pe KONA N, acum pot fi comandate și pentru versiuni obişnuite.
  • Hyundai susține că designul de bază al noii generaţii a fost dezvoltat în jurul variantei electrice, iar din aceasta au derivat celelalte. Crossoverul electric are cel mai curat aspect, iar tema pixelilor este larg folosită de el. Aceasta este folosită pentru grila frontală, bara de protecție posterioară şi jante. Şi doar KONA Electric mai are o secțiune centrală a luminii de zi formată din pixeli (pe restul e o bandă uniformă).
  • Modelele pe benzină şi hibride au bosaje la roţi şi praguri laterale negre. Au un design diferit al prizelor de aer frontale şi unele dintre ele chiar sunt active. Se deosebesc şi prin jante.
  • O noutate mai reprezintă pachetul de caroserie N Line, care se poate combina cu orice maşină: include bare de protecție cu forme mai agresive, aplicațiile din plastic sunt vopsite în culoarea caroseriei, pe hayon se montează un spoiler destul de masiv, iar pentru mașinile cu benzinare se mai montează o terminaţie dublă de eşapament, la vedere.
    • Opțiunile suplimentare includ un acoperiș negru și un design exclusiv al jantelor din aliaj N Line de 19 inchi. La interior se oferă pedale metalice exclusive și un levier marca N (TGS).
  • Specificațiile pentru varianta pur electrică nu au fost încă dezvăluite: aceasta va ajunge pe piață abia în martie. Dar acum, în Coreea de Sud, sunt disponibile trei modificări cu motoare pe benzină. 
    • KONA de bază are un benzinar natural aspirat de 2.0 litri, care funcționează în baza ciclului economic Atkinson (149 CP şi 180 Nm). Împreună cu acesta se oferă doar un variator IVT şi doar tracţiune faţă. 
    • Alternativa este un motor turbo T-GDi de 1.6 litri (198 CP şi 265 Nm). Este cuplat la o cutie de viteze automată cu opt trepte. Tracțiunea poate fi pe puntea din faţă sau integrală, la alegere. Iar dacă se optează pentru AWD, în locul unei bare de torsiune apare pe puntea din spate o suspensie multi-link independentă.
    • A treia versiune este KONA Hybrid. Are un benzinar natural aspirat 1.6 GDi la bază (105 CP şi 147 Nm), care funcționează în tandem cu un motor electric (44 CP şi 170 Nm). Cutia de viteze este una preselectivă robotizată cu şase trepte, iar tracţiunea e pe puntea din faţă. Produce 141 CP și 265 Nm în total. Nu există nicio posibilitate de reîncărcare a bateriei de la o sursă externă.
  • Noul interior este conceput în spiritul noului IONIQ 5. Pe panoul frontal sunt combinate două ecrane de 12.3 inchi fiecare. În echiparea de bază, monitorul din spatele volanului arată doar două ceasuri digitale şi un calculator de bord între ele.
    • Levierul cutiei de viteze s-a mutat de pe tunelul central pe coloana de direcție, pentru a face loc unor suporturi de pahare. 
    • A fost păstrat un panou de control al climatizării separat: în versiunea de bază este format din trei comenzi rotative, iar pentru cele superioare cu un set de butoane şi un ecran.
    • Sistemul multimedia suportă actualizări OTA.
    • Mai sunt puse la dispoziţie porturi USB şi un încărcător wireless.
  • Noul KONA este vizibil mai spațios decât înainte, oferind cu 77 mm mai mult spaţiu între rânduri și cu 11 mm mai mult spațiu pentru cap pe rândul din spate. Volumul portbagajului a crescut şi el (723 litri conform standardului SAE, până la tavan). Însăşi hayonul este acum acţionat electric, iar înălţimea sa de deschidere poate fi reglată în meniul sistemului multimedia.
  • Scaunele standard frontale au doar 85 mm grosime, iar opţional se oferă unele relaxation comfort, optimizate pentru distribuția „fără greutate” a presiunii corporale pentru a ajuta la atenuarea oboselii după conducerea pe distanțe lungi.
  • Printre opţiuni se numără ventilație și scaune frontale reglabile electric, încălzire în toate scaunele, camere la 360 de grade și o gamă completă de asistenți electronici (inclusiv cruise control adaptiv).
  • Noul KONA poate fi blocat, deblocat și pornit prin Digital Key 2 Touch, folosind tehnologia NFC pe telefoane inteligente sau ceasuri inteligente, ceea ce asigură un nivel ridicat de securitate.

În Coreea de Sud, noul KONA costă minimum 20.000 de dolari. Pentru hibrid se cer de la 25.700 de dolari. În alte țări, mașinile ar trebui să apară în primăvară, asta pentru că vechiul model a avut succes pe arena internațională. De exemplu, 97.000 de astfel de SUV-uri au fost vândute pe piața europeană anul trecut, iar alte 64.000 au mers în SUA.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/