(video) Premieră europeană: Noul crossover compact Hyundai Bayon

Hyundai Motor a dezvăluit astăzi noul Bayon, un nou crossover compact conceput special pentru Europa. În calitate de reprezentant al segmentului B, noutatea va fi cel mai recent și cel mai mic membru al familiei de SUV-uri europene.

Caracteristici cheie:

  • În conformitate cu strategia existentă de denumire a SUV-urilor Hyundai, numele Bayon a fost inspirat de un punct fierbinte de vacanță: Bayonne, capitala Țării Bascilor franceze și una dintre cele mai frumoase destinații din sud-vestul Franței. Deoarece este conceput pentru a satisface cerințele pieței europene, compania a decis să îi dea un nume european.
  • Cuprinde identitatea de design Hyundai Sensuous Sportiness, definită de armonia dintre proporție, arhitectură, styling și tehnologie. Modelul este de fapt o versiune cross a lui noului i20, însă cu o caroserie originală.
  • În față, o grilă largă se deschide în partea de jos, creând o poziție solidă. Luminile principale din trei părți, combinate cu prizele de aer, stabilesc un aspect și o arhitectură unică. O bandă orizontală de admisie a aerului și lumini de zi la un nivel mai superior accentuează lățimea, iar o aplicaţie inferioară cu un look de aluminiu confirmă identitatea SUV-ului.
  • Montantul C este realizat în formă de săgeată, aşa cum sunt şi stopurile full LED.
  • Gama de jante este formată din opţiuni de 15, 16 şi 17 inci, iar paleta de culori cuprinde nouă nuanţe. Pentru mai multă personalizare vopseaua principală se poate combina cu un acoperiş negru.
  • Măsoară spre deosebire de i20 – 4.180 (+140) x 1.775 (+11) x 1.490 (+40) sau (1.500 mm cu roți de 17 inci) x 2.580 mm (identic cu al lui i20) în lungime, lăţime, înălţime şi ampatament (e uşor mai mic decât KONA). Pasagerii din față se pot bucura de 1.072 mm de spațiu pentru picioare, în timp ce pasagerii din spate au 882 mm. Garda la sol îi este de până la 183 mm (în combinație cu roțile de 17 inci), mai mare decât oferă majoritatea celorlalte vehicule din segmentul B.
  • În habitaclu, planşa de bord poate conţine un panou de bord digital de 10.25 inci şi un monitor pentru sistemul multimedia de 8.0 sau 10.25 inci (cu navigaţie). Cu cel mai mic monitor se oferă compatibilitate wireless cu interfeţele Apple CarPlay şi Android Auto.
  • Bayon va fi livrat standard cu un interior complet din tapiţerie textilă neagră, fiind disponibile alte două combinații opționale de culori. Standard mai este un sistem de iluminare ambientală pe bază de LED-uri.
  • Două porturi USB pentru pasagerii din față și unul pentru cei din spate permit încărcarea simultană a până la trei dispozitive. Unul dintre porturile frontale permite, de asemenea, transferul de date, permițând ocupanților să își conecteze telefonul la sistemul de infotainment al vehiculului.
  • Un sistem audio Bose premium cu opt difuzoare şi un panou de încărcare wireless a telefoanelor compatibile completează pachetul de dotări.
  • Suita SmartSense de sisteme de protecţie şi asistenţă, care pot fi instalate la bord, cuprinde: Lane Keeping Assist (LKA), Lane Following Assist (LFA), Navigation-based Smart Cruise Control (NSCC), Intelligent Speed Limit Assist (ISLA), High Beam Assist (HBA), Forward Collision-Avoidance Assist (FCA) with pedestrian and cyclist detection and Junction Turning, Driver Attention Warning (DAW), Leading Vehicle Departure Alert (LVDA), Rear Occupant Alert (ROA), Blind-Spot Collision Warning (BCW), Blind-Spot Collision-Avoidance Assist (BCA), Parking Collision-Avoidance Assist-Reverse (PCA-R), Rear Cross-Traffic Collision-Avoidance Warning (RCCW), Rear Cross-Traffic Collision-Avoidance Assist (RCCA) şi Parking Assist (PA).
  • În caz de accident, eCall va alerta automat serviciile de urgență dacă airbag-urile vehiculului sunt instalate. Ca alternativă, ocupanții pot activa această caracteristică și prin apăsarea unui buton.
  • În plus, noul Bayon este echipat cu cea mai recentă suită Hyundai Bluelink, ceea ce înseamnă că utilizatorii pot beneficia de servicii de ultimă generație pentru mașini conectate, inclusiv referitoare la întreţinere, găsirea maşinii şi navigaţie bazată pe cloud.
  • Volumul portbagajului îi este de 411 litri (cu 60 mai mulţi decât pe i20), iar cu scaunele spate rabatate se ridică la 1.205 litri.

Preţul de start al modelului nu a fost anunţat deocamdată. Lansarea pe piaţă urmează în câteva săptămâni, mai aproape de vară, iar producţia îi va fi organizată în Turcia.

Motorizările disponibile în detalii:

  • Sunt disponibile cutii de viteze manuale în cinci şi şase trepte, o transmisie iMT cu şase trepte şi un DCT cu şapte trepte. Şi doar tracţiune faţă!
  • Motorul T-GDi de 1.0 litri, cu și fără sistem mild hybrid de 48V, vine, de asemenea, cu trei moduri de rulare pentru a optimiza răspunsul motorului și performanța direcției în funcție de condițiile de conducere. Acestea sunt Eco, Normal și Sport.
  • Bayon este primul SUV Hyundai care vine echipat cu Rev Matching, o caracteristică rezervată de obicei modelelor de înaltă performanță. Funcţia sincronizează motorul cu arborele care transmite puterea la unitățile sau piesele care urmează să fie acționate, permițând deplasări mai fine sau mai sportive. Aceasta va fi disponibilă pentru motorul T-GDi de 1.0 litri atunci când este cuplat la cutia 7DCT (în combinaţie cu toate modurile de rulare) și pentru motorul T-GDi de 1.0 litri cu sistem mild hybrid de 48V atunci când este asociat cu iMT în modul Sport.
Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/