(video) Lynk & Co s-a lansat oficial în Europa şi oferă maşini pe bază de abonament lunar

Zis şi făcut! Marca auto Lynk & Co, creată cu forţe comune de către Volvo Cars şi Geely, a fost lansată oficial în Europa!

Cel mai interesant anunţ este că maşinile oferite, cel puţin primul model şi într-o primă perioadă de timp, nu vor putea fi cumpărate, ci închiriate în baza unui abonament lunar!

Posibilitatea de a cumpăra o mașină pentru posesie permanentă va fi disponibilă mai târziu, însă conceptul cu abonamentul oricum va rămâne.

Compania a anunţat deocamdată doar un singur abonament: pentru 500 de euro pe lună clientul primește un SUV 01 pentru o utilizare completă. Pe lângă abonament, clientul va trebuie să achite doar pentru combustibil şi serviciile spălătoriilor, în rest, asigurarea, schimbarea sezonieră a anvelopelor, serviciile de întreținere tehnică şi alte lucruri sunt incluse în cei 500 de euro! În cazul unei astfel de chirii, utilizatorului şi se va propune doar să instaleze o aplicaţie pe telefonul personal, prin care maşina se va putea descuia şi încuia. Fără nicio cheie fizică!

Mai mult! După cum cred cei de la Lynk & Co, în Europa mașinile private sunt inactive 96% din timp, atunci când stau banal parcate şi nu se folosesc, iar conceptul de abonament nu va afecta cel mai probabil această statistică. Prin urmare, abonatul va avea posibilitatea de a-şi da maşina închiriată altora care au nevoie de transport, sub forma unui serviciu de car sharing.

De notat că abonatul nu va primi bani pentru acest lucru, dar în schimb i se va reduce plata lunară de 500 de euro, chiar până la zero (în funcție de intensitatea folosirii maşinii pe post de vehicul pentru car sharing)!

Se mai anunţă că vor exista oferte speciale și pentru parcurile corporative. În cele din urmă, Lynk & Co va oferi posibilitatea de a cumpăra o maşină în mod tradiţional pentru o posesie permanentă, iar dacă proprietarul va decide să-şi dea maşina deja personală în car sharing, compania îşi va împărţi veniturile cu el, vărsându-i bani într-un cont!

Din start, doar un singur model a fost anunțat pentru Europa – chiar primul automobil al mărcii, SUV-ul 01 cu o lungime de 4.541 mm (are dimensiuni aproximative cu un VW Tiguan), model care este construit pe platforma modulară CMA.

Pentru debutul european, în specificaţie europeană, maşina a fost modernizată, comparativ cu cea în specificaţie chineză: s-a schimbat designul barelor de protecție și grila de radiator, s-a reproiectat serios interiorul, acesta fiind practic preluat de la modelul 05 și s-au instalat sistemele moderne de siguranță şi asistenţă. Scaunele profilate din habitaclu dispun de o ţesătură sintetică ECONYL, realizată din materiale reciclate.

În Europa modelul va exista doar cu motorizări hibride şi cu tracţiune faţă. Modelul 01 HEV dispune de o unitate de propulsie hibridă tradiţională, care combină un benzinar turbo cu trei cilindri şi volum de 1.5 litri (140 CP), cu o cutie de viteze robotizată în şapte trepte şi dublu ambreiaj, care integrează în ea un motor electric cu 54 CP (putere totală sistem – 197 CP).

În acelaşi timp, modelul 01 PHEV dispune de acelaşi motor turbo, dar forţat să producă 180 de CP, în timp ce motorul electric generează deja 81 CP (în total sistemul oferă 261 CP). Fiind o maşină plug-in hybrid, evident că poate fi încărcată de la priză şi poate rula şi pe electricitate. Cu energia din bateria de 17.6 kWh se pot parcurge până la 70 de km doar pe electricitate pură (ciclu WLTP).

În cadrul abonamentului, în plus față de unitatea de propulsie, se poate alege doar culoarea caroseriei – albastră sau neagră. Iar nivelul de echipare este doar unul de top şi include practic toate dotările disponibile, printre altele un panou de bord digital, sistem multimedia cu ecran generos şi tactil, panou de încărcare wireless pentru telefoane, acoperiş panoramic, o suită de asistenţi electronici, încălzire şi ventilare pentru scaune, etc.

Modelul 01 vine şi cu o serie de caracteristici digitale și de conectivitate, cum ar fi navigaţie online, aplicații terțe, o cameră pentru social media și propriul cloud pentru stocare de date. Lynk & Co va putea să verifice starea de sănătate a mașinilor de la distanţă (pentru că sunt conectate la internet), să mențină caracteristicile prin actualizări OTA, să rezolve problemele în direct și să anunțe membrii când este timpul pentru întreținerea programată, toate incluse în abonamentul menţionat.

Cât va costa o maşină pentru achiziție permanentă nu s-a anunţat la moment.

Încă un lucru interesant de menţionat: Lynk & Co nu va avea în Europa o rețea tradițională de dealeri! Pentru livrări şi service va fi utilizată parţial reţeaua Volvo! Pentru publicitate și încheiere de contracte se va crea o reţea proprie de aşa-zise cluburi, în care oricine se va putea alătura chiar dacă nu va lua maşina pe bază de abonament lunar.

Primul astfel de club se va deschide în Amsterdam la sfârșitul lunii octombrie din acest an, deși compania a promis să-l facă încă în urmă cu trei ani. În același timp va demara procesul de înregistrare a cererilor pentru luare a maşinii pe bază de abonament sau pentru cumpărare. Al doilea club va fi deschis acasă la Volvo, în Göteborg, Suedia, până la sfârșitul anului curent, după care, din 2021, vor apărea şi în alte mari oraşe europene. Modele 01 pentru achiziţie personală vor fi disponibile din aprilie 2021 şi abia atunci am putea afla un preţ de start.

Amintim că Lynk & Co a fost lansat ca producător auto în 2016 în China şi de atunci şi-a format o gamă compusă din cinci modele: 01, 02, 03, 05 şi 06. Doar anul trecut acolo au fost vândute circa 128.000 de maşini.

Caracteristicile modelului 01:

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/