(video) Premieră: Noul Koenigsegg Jesko Absolut – cel mai rapid Koenigsegg şi aşa va rămâne pentru totdeauna

Pe lângă noul model Gemera, primul Koenigsegg cu patru locuri pentru pasageri, suedezii au mai pregătit pentru debut la Salonul Auto Internaţional de la Geneva varianta extremă a noului hipercar Jesko, al cărui tiraj total a fost rezervat în doar câteva zile.

Koenigsegg Jesko Absolut este cel mai rapid Koenigsegg făcut vreodată și compania suedeză menţionează din start că nu se va mai strădui niciodată să realizeze o mașină stradală de producție în serie mai rapidă! (ori cel puţin nu va mai urmări să facă asta)

Astfel, după cum a declarat şi anterior, din cele 125 de maşini în total, clienții vor putea să aleagă între un Jesko Absolut și sau versiunea Jesko mai orientată spre a rula pe circuite, deşi are acces liber şi pe drumurile publice, care a fost prezentată acum un an.

Caracteristicile lui Koenigsegg Jesko Absolut:

  • Cel mai scăzut coeficient de rezistenţă aerodinamică dintre toate super maşinile –  0.278 Cd!
  • Are o caroserie de tip longtail şi este mai lung cu 85 mm decât Jesko.
  • Acest coeficient scăzut în combinație cu o suprafață frontală de 1.88 m² şi cu un nivel de putere de minim 1625 CP, face ca Jesko Absolut să fie destinat să obțină viteze maxime mai mari, mai extraordinare decât oricare cifre le pot atinge toate maşinile Koenigsegg făcute până acum sau orice altă mașină complet omologată înainte. Care sunt cifrele? Timpul va spune, dându-se astfel de înţeles că se vor organiza exerciţii în acest sens şi înregistrări de recorduri. Privind matematica și simulările avansate, compania spune doar că va fi incredibil de rapid.
  • Fiecare element de suprafață de pe Jesko Absolut a fost construit în mod intenționat pentru a reduce rezistenţa aerului sau turbulențele din jurul autovehiculului (fără nici o aripioară în plus, lăsând astfel aerul să treacă fără impedimente peste şi sub maşină), crescând în același timp stabilitatea la viteză mare. Deși este la fel de puternic, Jesko Absolut este o interpretare mai dinamică decât fratele său care se descurcă de minune pe circuite.
  • Jesko Absolut are o “capotă” spate extinsă, jante posterioare acoperite cu nişte capace, gardă la sol mai redusă, dar și prize de aer eliminate din capota frontală şi aripile roţilor faţă în comparație cu Jesko. Toate aceste ajustări sunt făcute pentru a reduce forţa de rezistenţă și cea de apăsare, ceea ce duce la o stabilitate la viteze super mari, o forță de apăsare modestă peste anvelope și un coeficient de rezistenţă aerodinamică foarte scăzut.
  • Cu o formă care prezintă o rezistență foarte mică la un flux de aer sau apă, crescând viteza și ușurința în mișcare, dar și lipsa unui spoiler masiv în spate, îi conferă un aspect elegant. Cele două aripioare care înlocuiesc aripa impunătoare pe care am văzută pe Jesko-ul de circuit (fapt care a redus forţa de apăsare de la maxim 1.400 kg la doar 150) s-au făcut cu inspiraţie de la avioanele de vânătoare F-15 care sunt echipate cu stabilizatori verticali dubli similari și emblematici. Cele două aripioare gemene care stau “în picioare” îi oferă lui Jesko Absolut capacitatea de a curăța fluxul de aer peste spate, fapt care stabilizează maşina la viteze mari și, în mod surprinzător, reduce, de asemenea, rezistenţa aerodinamică totală. Chiar lui Jesko Absolut se aseamănă cu fuzelajul unui avion de vânătoare, cu “capota” din spate alungită.
  • Inima lui Jesko Absolut reprezintă un motor V8 twin-turbo, echipat cu un arbore cotit plat şi întors la 180 de grade (de doar 12.5 kg, cel mai uşor din lume), care permite o limită de rotație de 8.500 rpm. Motorul este conectat la sistemul de transmisie Light Speed Transmission cu nouă rapoarte (doar 90 de kg cu tot cu fluide), dezvoltat de companie in-house, care permite schimbarea treptelor de la una la alta, indiferent câte se ocolesc pentru a fi incluse. Ultimate Power On Demand (UPOD) – o tehnologie predictivă de schimbare a treptelor de viteză care asigură o putere instantanee, prolifică și disponibilă întotdeauna în treapta corectă pentru o accelerație maximă, face parte din strategia de control pentru LST.
  • Având în vedere că suspensia din față este mai compactă decât a lui Jesko şi că priza de aer din capotă a fost eliminată pentru a reduce forţele anterior menţionate, este posibil de montat sub capota din faţă acoperişul detaşabil al maşinii. Întrucât forța de apăsare este mai mică pe acest model, suspensia este ceva mai moale, ceea ce face ca Absolut să fie foarte distractiv pe circuite şi adevărat confortabil pe străzi.
  • Interesant mai este că ambele versiuni Jesko sunt capabile să atingă un raport greutate/putere ca şi modelul One:1.
  • Mai are o suspensie modificată comparativ cu cea a versiunii Jesko de circuit.
  • În concluzie, Koenigsegg menţionează că viteza maximă pe care o poate atinge Jesko Absolut este extrem de mare. Cât de mare, depinde de condiţii şi locaţia unde este posibilă o deplasare de mare viteză. Oricum, dacă va exista o astfel de oportunitate, Jesko Absolut va fi gata să preia coroana, indiferent cine o va purta până atunci.

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Află mai multe detalii din comunicatul de presă integral:

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/