in ,

(video) Koenigsegg a început testele cu noul Jesko. Iată ce sunete i se fac auzite prin eşapament

Koenigsegg a purces la testele noului său hipercar Jesko, prezentat în acest an la Salonul Auto de la Geneva. Un prototip deosebit de scump al modelului a fost gata asamblat şi scos la plimbarea prin “curtea casei”, pe teritoriul fabricii din Ängelholm, Suedia. Este pentru prima dată când maşina este surprinsă rulând şi se face auzită.

Într-o caroserie unică din fibră de cabon şi cu numeroase elemente aerodinamice active, pe un şasiu din acelaşi material uşor, are instalat central un V8 twin-turbo de 5.0 litri, de producţie proprie, dar reproiectat, care folosește acum un arbore cotit cu plan plat de 180 grade (cântăreşte doar 12.5 kg).

Alături de multe alte tehnologii introduse, propulsorul se poate roti până la 8.500 de rpm şi să producă 1.280 de CP cu benzină regulată sau 1.600 de CP cu combustibil E85 (etanol). Cuplul maxim a crescut, de asemenea, la 1.500 Nm la 5.100 rpm, în timp ce peste 1.000 Nm sunt disponibili mereu între 2.700 la 6.170 rpm. Caracteristicile dinamice exacte nu au fost anunţate deocamdată.

*Derulează în dreapta în prima postare

Just an insider's look at one of our Jesko prototypes having a great time in the sun on our runway.

Gepostet von Koenigsegg Automotive AB am Mittwoch, 23. September 2020

Vezi şi:

Iti place articolul?