(video) BYD depăşeşte VW, devenind cel mai bine vândut brand auto din China

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

BYD Co este pentru prima dată cel mai bine vândut brand auto din China, detronând Volkswagen şi continuând creşterea sa meteorică, transmite Bloomberg.

BYD, o companie la care un pachet de 12% din acţiuni este deţinut de fondul Berkshire Hathaway, controlat de miliardarul american Warren Buffett, şi-a depăşit rivalul german în primul trimestru din 2023, vânzând peste 440.000 maşini pe piaţa chineză!

Preşedintele producătorului chinez de automobile electrice, Wang Chuanfu, declara în martie că BYD vrea să depăşească Volkswagen până la finalul acestui an.

Volkswagen a fost cel mai bine vândut brand auto din China cel puţin din 2008, când au devenit disponibile datele Centrului local de cercetări şi tehnologie auto. În primul trimestru din 2023, vânzările brandului Volkswagen au totalizat 427.247 unităţi, vehiculele electrice reprezentând doar 6% din livrări.

Tendinţa reflectă scăderea influenţei brandurilor străine, pe fondul majorării producţiei firmelor din China de vehicule electrice accesibile şi sofisticate.

„BYD este foarte, foarte puternic. În final, nu totul depinde de volumele de vânzări. Vrem să avem o afacere de succes şi este mult mai important să fim cel mai bun grup internaţional prezent în China”, a afirmat luna aceasta directorul general al Volkswagen AG, Oliver Blume, la Salonul Auto de la Shanghai.

BYD, cu sediul în Shenzhen, a vândut 1.86 milioane de vehicule în 2022, mai mult decât nivelul combinat din precedenţii patru ani! Pentru acest an, producătorul auto chinez are ca obiectiv vânzarea a cel puţin trei milioane de vehicule!

În primul trimestru din 2023, BYD a vândut aproape 550.000 maşini pe plan global, mai mult decât toate înmatriculările de vehicule de pasageri din Marea Britanie din acea perioadă! Grupul chinez se extinde acum agresiv în afara ţării, în special în Europa, America Latină şi unele pieţe din Asia, dar nu are în prezent planuri de a-şi vinde maşinile electrice în SUA.

Anul acesta, acţiunile BYD au urcat cu 16% la Bursa de la Hong Kong, iar capitalizarea sa bursieră se situează la aproximativ 95 miliarde de dolari, pentru comparație cea a Volkswagen fiind de 77 miliarde de dolari şi cea a Tesla de 515 miliarde de dolari.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/