(video) Premieră mondială: Noul BMW M3 CS – cu inimă de M4 CSL

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Vă mai amintiți de extremul BMW M4 CSL, mai uşor cu 100 kg, cu un interior cu două locuri, motor mai puternic şi tracţiune spate? Păi iată noul sedan BMW M3 CS, prezentat în această noapte, este construit după o reţetă asemănătoare, însă mai puțin radicală. A păstrat un interior complet cu patru locuri și este încă potrivit pentru utilizarea zilnică pe drumurile publice, deși a devenit, în paralel mai capabil pe circuite.

Caracteristici cheie:

  • Noutatea are la bază sedanul cu tracțiune integrală BMW M3 Competition xDrive, în combinaţie cu un M Steptronic cu opt trepte şi un diferențial M posterior activ. Mai dispune de acelaşi mod Drift, în care tracțiunea pe roţile din faţă este oprită forțat împreună cu sistemul de stabilizare.
  • Motorul biturbo de 3.0 litri a fost însă preluat de pe M4 CSL. Un nou arbore cotit forjat, o unitate de control diferită și o presiune de supraalimentare crescută (de la 1.7 la 2.1 bar) au permis o creștere a puterii de la 510 la 550 CP, deși cuplul nu s-a modificat (650 Nm). Au apărut şi suporturi de motor mai rigide.
  • În suspensie au apărut arcuri noi, amortizoare adaptive și stabilizatoare, concentrate mai mult pentru deplasări pe circuite, decât pe confort! Mecanismul de direcție a fost reconfigurat, s-au montat jante forjate și anvelope de circuit (vin standard), deși anvelope stradale pot fi comandate alternativ fără costuri suplimentare.
  • Dacă BMW M4 CSL are frâne carbon-ceramice standard, atunci pentru sedanul M3 CS sunt o opțiune. Frânele de bază au discuri compozite.
  • O bretea din aluminiu sub capotă este la fel o opţiune, pentru sporirea rigidității.
  • Lupta împotriva excesului de greutate a fost destul de moderată. 
    • De exemplu, scaunele frontale, deși sunt fabricate din fibră de carbon, au un set complet de reglaje electrice și încălzire
    • Despre careva simplificări a izolației fonice nu se anunţă
    • Dar gama de piese din fibră de carbon este extinsă: acoperișul, capota, carcasele oglinzilor şi cele ale prizelor de aer, spoilerul posterior, difuzorul și splitter-ul frontal, precum și carcasa tunelului central, toate sunt realizate din acest material. 
    • Standard vine o tobă de eşapament din titan.
    • Drept urmare, sedanul a pierdut doar 20 kg: 1.765 kg.
  • Drept urmare, noul BMW M3 CS poate accelera până la 100 km/h în 3.4 față de cele 3.5 secunde pentru sedanul original cu tracțiune integrală și faţă de cele 3.7 secunde cât le arată M4 CSL cu tracțiune spate. Însă la capitolul accelerație până la 200 km/h, M4 CSL are nevoie de 10.7 secunde, față de 11.1 secunde necesare noului M3 CS. Limitatorul de viteză a fost eliminat, astfel încât viteza maximă se ridică la 302 km/h.
  • Principalele diferențe vizuale dintre versiunea CS și cea M standard sunt noile „nări” cu ornamente roșii și farurile cu lumini de zi galbene. La interior, panoul frontal cu două ecrane combinate sunt comune cu cele introduse pe facelift-ul Seriei 3, însă cu grafică şi meniuri specifice. Interiorul este intens decorat cu fibră de carbon. Volanul este îmbrăcat în Alcantara şi are un marcaj la ora 12, printre altele.

Producția noului M3 CS va începe în luna martie. Nu este anunţată vreo limită de producţie, însă oricum va fi făcut într-un tiraj mic. Prețul în Germania îi este de 146.000 de euro, cu aproape 46 de mii mai mult decât sedanul original M3 cu tracțiune integrală, însă în Moldova ar trebui să fie mai ieftin.

Pentru comparaţie, dacă în Germania un M4 CSL costă 165.200 euro, atunci în Moldova – 139.600 euro.

Află mai multe:

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/