(video) Premieră: Noul BMW M4 CSL – cel mai rapid model al mărcii pe Nürburgring

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

(update) Preţul în Moldova – 139.600 euro.


BMW introduce noul M4 CSL, un succesor al fostului M4 GTS, dar mai direct al precedentului M3 CSL E46 din 2003. CSL se descifrează prin Coupe Sport Leichtbau (Competition, Sport, Lightweight sau coupe sport uşor).

Pentru că este mai uşor cu 100 de kg decât un M4 standard, noutatea a reuşit să devină cel mai rapid BMW de serie care a parcurs bucla cea mare a circuitului Nürburgring. Distanţa de 20,600 km a trecut-o în 7:15.677 minute, iar cea de 20,832 km în 7:20.207 minute.

Caracteristici cheie:

  • Genele le împărtășește cu fratele său de competiție – BMW M4 GT3. Este un automobil stradal!
  • Are o greutate de 1.625 kilograme. Raportul greutate/putere este de 2.95 kg per CP.
    • Montarea unor scaune-scoică M Carbon a redus greutatea cu aproximativ 24 de kg, comparativ cu scaunele standard montate pe BMW M4 Competition Coupé. Acestea au un unghi fix de spătar, ajustările înainte/înapoi se pot face manual, iar înălțimea scaunului poate fi reglată doar într-un atelier folosind o legătură cu șuruburi în trei trepte. Tetierele sunt detașabile și permit integrarea unui sistem de centuri în șase puncte.
    • S-au economisit alte 21 kg prin eliminarea scaunelor posterioare și a centurilor de siguranță, integrarea unui compartiment despărțitor și efectuarea modificărilor asociate portbagajului. 
    • Modificările la șasiu, inclusiv adăugarea de frâne ceramice M Carbon extra-ușoare și jante speciale din aliaj ușor, arcuri și bare de suspensie speciale, au eliminat alte aproximativ 21 de kilograme
    • Reducerea cantității de materiale de izolare fonică și trecerea la o izolare fonică ultra-ușoară a economisit aproximativ 15 kilograme, în timp ce utilizarea componentelor din plastic armat cu fibră de carbon (CFRP) a economisit alte aproximativ 11 kilograme. De exemplu, pe lângă acoperișul său CFRP, capota și capacul portbagajului sunt din acelaşi material, la fel ca și consola centrală.
    • O tobă de eşapament din titan reduce cu peste 4 kg greutatea sistemului de evacuare sport cu supape controlate electric.
    • Modificările detaliate ale unor zone precum grila de radiator, stopurile, covorașele și controlul automat al climatizării reduc încă 4 kilograme.
  • Caroseria lui BMW M4 CSL este vopsită în exclusivitate, standard, în Frozen Brooklyn Grey. Se asociază cu suprafețele expuse din fibră de carbon și accente roșii pentru a crea un aspect vizual expresiv de puritate sportivă. Alternativ, clienții pot alege între Alpine White solid sau Sapphire Black metalizat.
  • Farurile BMW Laserlight cu lumini de zi de culoare galbenă, care aduc aminte de aspectul maşinilor de curse GT, sunt opţionale. Stopurile standard dispun de o tehnologie care își face debutul într-o mașină produsă în serie. Capacele lor de sticlă au fire complicate de lumină țesute în ele, care sunt iluminate folosind tehnologia laser.
  • Sub capotă se găseşte același motor cu șase cilindri în linie, de 3.0 litri, cu turații mari, cu tehnologia M TwinPower Turbo, care este folosit de acelaşi BMW M4 GT3. Rezervele sale substanțiale de performanță au permis o creștere majoră a puterii fără a fi nevoie să se facă concesii în ceea ce privește stabilitatea sau durabilitatea. Mărirea puterii a fost posibilă doar printr-o creștere a presiunii maxime de supraalimentare a celor două turbocompresoare mono-scroll (de la 1.7 la 2.1 bar) și modificări specifice a unităţii electronice de control.
  • Noul M4 CSL oferă 550 CP la 6.250 rpm şi 650 Nm între 2.750-5.950 rpm. Realizează 0-100 km/h în 3.7 secunde, 0-200 km/h în 10.7 secunde şi are o viteză maximă limitată la 307 km/h! Toate modelele noi BMW M Competition o au limitată la 305 km/h, pentru comparaţie!
  • Cuplul produs de motor este transmis exclusiv către roțile din spate printr-o transmisie M Steptronic cu opt trepte cu Drivelogic. 
  • În compartimentul motorului, o compoziție de bare de sprijin, dezvoltate în întregime de la zero, ridică rigiditatea caroseriei noului BMW M4 CSL la un alt nivel. Folosind modele numerice, geometria elementelor din aluminiu turnat dintre turnurile cu arc și capătul din față a fost adaptată exact forțelor exercitate în diferite situații de conducere.
  • Cinematica osiilor reglate individual și setările unghiului camber al roţilor, amortizoarele, arcurile auxiliare și barele anti-ruliu optimizează precizia direcției, transmiterea forțelor laterale de control în viraj, răspunsul arcului și amortizarea, dar și locația roților.
    • Suspensia specifică modelului este însoțită de o gardă la sol mai mică cu 8 mm
    • De asemenea, standard sunt pe model suspensia M adaptivă cu amortizoare controlate electronic, direcția M Servotronic electromecanică cu raport variabil și frâne M Carbon ceramice. 
    • O versiune specifică M a sistemului de frânare integrat oferă șoferului o senzație excelentă a pedalei chiar și atunci când depășește limitele dinamice și în condiții de drum nefavorabile.
  • Funcția M Traction Control, şi ea standard, cu un track-tuning specific modelului, permite șoferului să stabilească praguri individuale de intervenție pentru limitarea alunecării roților.
    • Pe suprafețe uscate, etapele de la 1 la 5 ajută șoferul să execute derapaje controlate. 
    • Etapele 6 până la 10 se bazează pe aplicația dezvoltată pentru mașini de curse și țin cont atât de condițiile de suprafață, cât și de temperatura anvelopelor pentru a maximiza tracțiunea și stabilitatea direcțională.
  • Standard sunt oferite jante forjate din aliaj uşor M într-un design exclusiv cu spițe încrucișate (19 inci pe puntea din față și 20 inci pe spate). Acestea sunt acoperite cu anvelope de înaltă performanță special dezvoltate pentru modelul dat (275/35 ZR19 și 285/30 ZR20).
  • Volanul M acoperit cu Alcantara, căptușeala de culoare antracit, benzile ornamentale interioare din fibră de carbon, insignele CSL pe scaune, consola centrală și panoul din spate, plus afișajele specifice M ajută, de asemenea, la crearea decorului perfect la bord pentru o plăcere concentrată de a conduce.
    • Tapițerie din piele Merino cu caracteristici extinse și centurile de siguranță M sunt, de asemenea, standard
    • Două unități de depozitare a căștilor pot fi găsite în compartimentul din spate.
  • Sistemul de control/operare specific M include butonul M Setup pentru acces direct la numeroase setări ale vehiculului și două butoane M de pe volan pentru stocarea configurațiilor preferate. Echipamentul standard mai include și sistemul M Drive Professional, inclusiv M Drift Analyzer și M Laptimer, plus butonul M Mode pentru activarea setărilor ROAD, SPORT și TRACK.
  • Un BMW Live Cockpit Professional este standard (ecrane de 12.3 + 10.25 inci). Printre funcțiile sale se numără sistemul de navigație BMW Maps, Asistentul personal inteligent BMW, integrarea smartphone-ului, telefonia cu încărcare wireless și o interfață Wi-Fi. BMW Head-Up Display cu elemente specifice M și BMW Drive Recorder pot fi comandate din lista de opțiuni.
  • Gama de funcții de sporire a confortului și sisteme de asistență pentru șofer sunt concentrate pe elementele esențiale. Standard este un controlul automat al climei pe o zonă, controlul distanței de parcare, avertizare de coliziune frontală, avertizare de părăsire a benzii și informații despre limita de viteză. O climatizare automată pe două zone, o alarmă și sistemele Driving Assistant și Parking Assistant sunt disponibile ca opțiuni.

Premiera publică a noului BMW M4 CSL are loc la Concorso d’Eleganza Villa d’Este (20-22 mai 2022). Producția modelului va începe la fabrica din Dingolfing din luna iulie a acestui an. Vor fi construite doar 1.000 de exemplare! Preţul de start în Germania este de 165.200 euro!

Specificaţii tehnice în detalii:

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/