(video) Premieră: Noua Toyota GR86 a venit oficial, dar temporar în Europa

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Toyota a adus oficial noul model GR86 în Europa. Coupeul sport a fost prezentat în cadrul Essen Motor Show.

Fiind a treia maşină dezvoltată cu experiența diviziei TOYOTA GAZOO Racing, după GR Supra şi GR Yaris, acest automobil va fi produs doar doi ani pentru Europa, astfel încât clienţii interesaţi ar trebui să prindă această oportunitate până nu va fi târziu! Chiar şi Toyota spune: „when it’s gone, it’s gone.”

Caracteristici cheie:

  • Noul coupe va oferi un nou punct de intrare în gama GR a Toyota, aducând recompensele manevrabilității și performanțelor axate pe sport unui public mai larg.
  • La fel ca și în cazul vechiului GT86, un motor boxer natural aspirat este un element definitoriu al noului GR86 – inima performanței sale și o contribuție cheie la centrul său de greutate scăzut. 
    • Unitatea cu patru cilindri DOHC cu 16 supape folosește același bloc de cilindri ca înainte, dar cilindreea a fost crescută de la 1.998 la 2.387 cm3. Acest lucru a fost realizat prin creșterea diametrului alezajului, de la 86 la 94 mm.
    • Păstrând același raport de compresie ridicat, de 12,5:1, motorul oferă mai multă putere: puterea maximă a crescut cu aproximativ 17% de la 200 la 234 CP la 7.000 rpm. Ca urmare, timpul de accelerare 0-100 km/h a fost redus cu mai mult de o secundă, la 6.3 secunde (6.9 secunde cu o cutie automată). Viteza maximă a lui GR86 este de 226 km/h cu transmisie manuală sau 216 km/h cu automată.
    • De asemenea, a crescut cuplul, cu performanța reglată astfel încât vârful de 250 Nm să fie livrat mai devreme – la 3.700 rpm, comparativ cu 205 Nm la 6.400-6.600 rpm la GT86. Acest lucru ajută la o accelerare lină și puternică până la turații mari ale motorului, oferind performanțe satisfăcătoare, în special atunci când accelerați dintr-o curbă. Cuplul şi curba sa este acelaşi indiferent de cutia de viteze.
    • Au fost făcute modificări detaliate pentru a reduce greutatea motorului și pentru a asigura performanțe adecvate pentru puterea mai mare. Acestea includ căptușeli de cilindru mai subțiri, optimizarea mantalei de apă și trecerea de la aluminiu la un material de rășină pentru capacul culbutorului – care reduce, de asemenea, vibrațiile. Bielele au fost ranforsate, iar forma rulmentului con-rod și a camerei de ardere au fost optimizate.
    • Sistemul de injecţie D-4S, care utilizează atât injecția directă, cât și injecția prin port, a fost reglat pentru a răspunde mai rapid la acțiunile șoferului de accelerație. Injecția directă are un efect de răcire în cilindri, ceea ce susține utilizarea unui raport de compresie ridicat, iar injecția în port funcționează la sarcini ușoare și medii ale motorului, maximizând eficiența.
    • Respirația motorului a fost, de asemenea, îmbunătățită cu modificări ale diametrului și lungimii orificiului galeriei de admisie, contribuind la livrarea mai liniară a cuplului și la accelerare. Priza de aer a fost reproiectată pentru a optimiza fluxul de aer. 
    • Alte beneficii sunt obținute dintr-un nou design al pompei de combustibil, pentru a asigura un debit constant în viraje, și o pompă de apă mai mică de mare viteză, proiectată pentru performanță la viteze mari, cu un debit și fiabilitate mai bune. 
    • A fost adăugat un nou răcitor de ulei răcit cu apă, în timp ce o structură mai groasă a radiatorului are ghidaje de aer pentru a crește cantitatea de aer de răcire admisă.
    • În sistemul de evacuare există o nouă țeavă centrală de 5.6 litri care generează un „mârâit” satisfăcător în timpul accelerației, sporit de un sistem Active Sound Control care transmite sunetul motorului în cabină.
    • Pentru a combate zgomotul și vibrațiile, GR86 are noi suporturi de motor din aluminiu umplute cu lichid și o structură revizuită, mai rigidă a băii de ulei, cu o nouă formă a nervurilor încrucișate.
  • Transmisiile manuale și automate cu șase trepte au fost revizuite în concordanță cu puterea și cuplul crescut al motorului și pentru a juca rolul lor în calitatea esențială a mașinii – distractivă de condus.
    • Sistemul manual beneficiază de un nou sincronizator de carbon care facilitează trecerea în treapta a patra. 
    • Utilizarea unui nou ulei cu vâscozitate scăzută și a noilor rulmenți asigură menținerea fină a treptelor de viteză cu puterea mai mare a motorului. 
    • Pentru a exploata pe deplin potențialul de performanță al mașinii, șoferul poate comuta în modul Track sau poate dezactiva Vehicle Stability Control. 
    • Levierul cutiei de viteze a fost reproiectat pentru o cursă scurtă și o potrivire perfectă în mâna șoferului.
    • Transmisia automată dispune de comenzi cu padele în spatele volanului pentru preluarea controlului manual. În modul Sport, transmisia selectează automat treapta optimă de viteză, în conformitate cu utilizarea frânei și a accelerației de către șofer și cu comportamentul dinamic al vehiculului. Pentru a asigura exploatarea lină a puterii mai mari a motorului, au fost introduse discuri de ambreiaj suplimentare și un nou convertor de cuplu de mare capacitate.
  • Pentru a se asigura că puterea suplimentară a motorului se traduce într-o manevrabilitate și o capacitate de reacție satisfăcătoare, șasiul și caroseria au fost reproiectate cu utilizarea de materiale ușoare, dar de înaltă rezistență, pentru a oferi o rigiditate suplimentară, reducând în același timp greutatea, și a ranforsa zonele cheie.
    • În față s-au adăugat traverse diagonale la îmbinările dintre suspensie și cadrul mașinii, îmbunătățind transmisia sarcinii de la anvelopele din față și reducând îndoirea laterală. Au fost introduse elemente de fixare de înaltă rezistență pentru a conecta cadrul și suporturile de suspensie, iar capota are un nou cadru diagonal intern, în locul designului anterior alveolat. Cu aceste măsuri, rigiditatea laterală a caroseriei din față a fost mărită cu 60%!
    • În spate, o structură de inel complet conectează șasiul superior și inferior și, ca și în față, noile elemente de fixare care leagă cadrul și suporturile de suspensie oferă o mai bună manevrare sub forțele G generate la viraje. Cu panoul interior conectat acum la platformă, a fost creată o structură de cadru continuă. Rigiditatea generală la răsucirea corpului a fost crescută cu 50%!
    • Accentul pus pe reducerea greutății și coborârea centrului de greutate al mașinii se reflectă în utilizarea materialelor puternice și ușoare în domenii cheie. Acestea includ oțelurile de înaltă rezistență și ștanțate la cald, dar și aluminiul. Aplicarea adezivilor structurali pe toată suprafața caroseriei contribuie la calitatea întinsă și conectată a cadrului mașinii.
    • Aluminiul este acum utilizat pentru panoul de acoperiș și aripile din față, precum și pentru capotă, cu economii suplimentare de greutate datorită noilor modele de scaune frontale, amortizoare și arbore de transmisie. Acestea sunt esențiale pentru a oferi noului GR86 un echilibru aproape perfect de greutate față/spate (53:47) și făcându-l una dintre cele mai ușoare mașini sport cu patru locuri de pe piață, cu cel mai jos centru de greutate. De fapt, GR86 este aproape egal ca greutate cu GT86, în ciuda adăugării de caracteristici suplimentare pentru siguranță și protecție împotriva coliziunilor!
  • GR86 duce mai departe sistemele de suspensie prezentate pe GT86 – elementele independente MacPherson din față și brațele duble din spate – cu performanță reglată pentru un nivel și mai ridicat de răspuns și manevrabilitate stabilă. 
    • Un diferenţial cu alunecare limitată Torsen oferă o tracţiune liniştitoare în viraje.
    • Caracteristicile amortizoarelor și arcului elicoidal au fost optimizate pentru a oferi mașinii o manevrabilitate previzibilă. 
    • În față, s-au adăugat un arc de recul și un suport pentru motor din aluminiu, iar suportul cutiei de viteze a direcției a fost făcut mai rigid.
    • Odată cu generarea unui cuplu mai mare de motorul de 2.4 litri, suspensia spate a fost întărită cu o bară anti-ruliu acum conectată direct la subcadru pentru a obține stabilitate maximă.
  • Noul sistem de servodirecție electrică are un raport de 13,5:1 și necesită doar 2.5 rotații ale volanului de la blocare la blocare, oferind o manevrabilitate ușoară. Sistemul are un nou motor integrat, montat pe coloană, care reduce greutatea și ocupă mai puțin spațiu. Suportul cutiei de viteze a fost făcut mai rigid, cu o bucșă din cauciuc dur și o șaibă de montaj remodelată.
  • Frâne cu disc ventilate sunt montate pe toate roţile, cu diametre de 294 mm pe faţă şi 290 mm pe spate. Sistemele de control a frânării precum ABS, Brake Assist, Traction Control, Vehicle Stability Control şi Hill-start Assist sunt furnizate standard, împreună cu un sistem de semnalizare a frânei de urgență.
  • Designul exterior al lui GR86 este o evoluție a aspectului întins, jos al lui GT86, exprimând configurația clasică a motorului față/tracțiunea spate și adoptând elemente de stil care fac referire la unele dintre marile mașini sport Toyota din trecut, cum ar fi 2000GT și AE86 Corolla.
    • Dimensiunile totale sunt apropiate de cele ale lui GT86, dar în special înălțimea a fost redusă cu 10 mm (la 1.310 mm) și s-au adăugat 5 mm la ampatament (2.575 mm). Coborârea cu succes a centrului de greutate este esențială pentru manevrabilitatea mașinii și experiența de condus – susținută de o coborâre cu 5 mm a poziţiei șoldului șoferului.
    • Noile faruri cu LED-uri au un aranjament intern în formă de L, precum cele de pe GR Supra, în timp ce noua grilă are un model de plasă cu motiv G exclusiv pentru GR. Structura barei de protecție față are un nou finisaj texturat, care este atât funcțional, cât și sportiv, contribuind la reducerea rezistenței la rulare.
    • În vedere laterală, aripile frontale puternice și nişte moulding-uri formează pragurile laterale, în timp ce partea de jos a caroseriei aliniată orizontal, care trece prin partea de sus a aripilor și prin linia ușii, proiectează o postură puternică din față în spate. 
    • Aripile posterioare sunt la fel de puternice ca aspect, în timp ce cabina spate conică subliniază poziția largă a mașinii și centrul de greutate scăzut. Stopurile au un design tridimensional și se îmbină într-o formă care se întinde pe lățimea mașinii.
    • Au fost introduse o serie de caracteristici aerodinamice, inclusiv un baraj de aer frontal și orificii de aerisire complet funcționale, create cu experienţa TOYOTA GAZOO Racing în motorsport. Acestea sunt situate în spatele pasajelor roților frontale pentru a gestiona fluxul de aer și pentru a reduce turbulențele din jurul anvelopelor.
    • Noile oglinzi exterioare finisate în negru au un design curbat pentru eficiență aerodinamică, în timp ce aripioarele adăugate la pasajele roților din spate și aripioarele aero de pe bara de protecție spate inferioară ajută la controlul fluxului de aer peste și departe de caroseria mașinii, mărind stabilitatea. 
    • Pe modelele în echipări superioare, pe marginea inferioară a hayonului este adăugat un spoiler tip ducktail.
    • În funcție de echipare, roţile pot combina jante din aliaj de 17 inci (cu 10 spițe) cu anvelope Michelin Primacy HP sau jante negre de 18 inci cu anvelope Michelin Pilot Sport 4.
  • Scopul designului interior al lui GR86 a fost să ofere cea mai bună dispunere posibilă pentru utilizarea și funcționarea sistemelor mașinii, cu un panou de instrumente configurat orizontal, care oferă șoferului un câmp vizual larg și îl ajută să se concentreze asupra condusului. Pe tot parcursul, există un sentiment de armonie în design.
    • În jurul șoferului, comenzile funcțiilor sunt proiectate și amplasate pentru recunoașterea și operarea intuitivă, inclusiv un panou de aer condiționat în consola centrală cu cadrane mari iluminate cu LED, comutatoare cu taste și cotiere pentru uși cu mânere de eliberare integrate. 
    • Funcționalitatea cotierei centrale a fost îmbunătățită cu suporturi pentru pahare/sticle mici, două porturi USB și o mufă AUX.
    • Noile scaune sport frontale au perne de susținere care sunt independente unele de altele, asigurând un design subțire și o bună susținere a caroseriei. 
    • Culorile interioare reflectă, de asemenea, atenția asupra conducerii – complet negru cu accente argintii sau negru cu detalii de tapițerie, cusături, covoraşe și plăci pe praguri într-un roșu intens.
    • Scaunele din spate pot fi rabatate folosind dispozitive de deblocare din cabină sau o curea de eliberare din portbagaj. Atunci când sunt aplecate, Toyota spune că există spațiu de încărcare suficient de mare pentru a găzdui patru roți!
    • Starea specială de maşină sport este recunoscută în detalii precum marca GR în animațiile de pornire pentru ecranul tactil central de 8.0 inci şi panoul de bord de 7.0 inci.
    • Sistemul multimedia are un procesor cu putere de calcul mai mare, oferind un răspuns mai rapid. Caracteristicile standard includ receptor DAB, Bluetooth și integrarea interfeţelor Apple CarPlay și Android Auto. 
    • Echipat cu un nou modul de comunicații, GR86 oferă şi o funcție eCall în caz de accident sau urgență.
    • Blocul de instrumente al șoferului are un afișaj cu informații multiple și în stânga turometrului un cadran unic cu citire centrală a vitezei. Conținutul afișajului poate fi selectat, resetat și derulat folosind comutatoarele de pe volan. În modul Sport, contorul devine roşu.
      • Când șoferul trece în modul Track, apare un alt afișaj, conceput cu ajutorul piloţilor profesioniști ai TOYOTA GAZOO Racing. Citirea arată o bară centrală de afișare a turației motorului, plus treapta de viteză selectată, viteza de rulare și temperaturile uleiului și apei, permițând șoferului să recunoască instantaneu starea mașinii și să obțină o sincronizare mai bună a schimbării treptelor.
  • Pentru cei care doresc să-și personalizeze mașina, noul model va fi însoțit de o gamă de accesorii GR autentice.

Noul GR86 va fi introdus pe piaţa europeană în primăvara lui 2022. Poate fi deja precomandat în Germania, cel puţin.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/