(video) Toyota GR Supra primeşte aproape 400 de CP din uzină şi o nouă ediţie specială A91

0

Noua Toyota GR Supra primeşte un tuning din uzină care îi aduce mai multă putere, pentru că, după cum spune şi producătorul, Why Not? (de ce nu?).

Pentru gama de modele a anului 2021, Toyota introduce pentru piaţa de peste ocean un coupe 2021 GR Supra 3.0 Premium (maşina albă), modernizat destul de serios la capitol tehnic, cu modificări pentru care există toate şansele să apară şi pe maşina în specificaţie europeană.

Aşadar, aflaţi că motorul său turbo de 3.0 litri, BMW B58, a fost conectat la un nou sistem de evacuare a gazelor de eşapament şi a primit nişte pistoane modificate, datorită cărora raportul de compresie a fost redus de la 11.0:1 la 10.2:1.

Puterea maximă a crescut de la 340 CP (dezvoltaţi între 5.000 şi 6.500 rpm) la aproape 388 de CP (între 5.800 şi 6.500 rpm), iar cuplul maxim de la la 495 Nm (1.600-4.500 rpm) la 499 Nm (1.800-5.000 rpm) conform standardului american.

Cutia de viteze automată ZF cu opt trepte şi padele în spatele volanului a rămas aceeaşi, inclusiv şi tracţiunea spate, însă timpul de acceleraţie 0-97 km/h a scăzut acum sub patru secunde, de la 4.1 la 3.9.

Pentru a crește rigiditatea corpului și precizia de control au mai fost adăugate nişte bretele-amplificatoare din aluminiu care conectează punctele de montare ale barelor de suspensie față la cadrul radiatorului. În suspensie au apărut noi amortizoare de recul, iar servodirecția, sistemul de stabilizare și diferențialul activ au fost recalibrate.

Drept urmare, noua Supra ar trebui să devină mai ascultătoare de comenzile “călăreţului”.

De asemenea, pentru piața americană, a fost anunțat modelul de bază Toyota GR Supra cu un motor turbo de 2.0 litri şi cu patru cilindri (maşina galbenă). Această versiune a fost dezvoltată inițial pentru Japonia, dar recent a fost certificată şi pentru piaţa europeană.

Motorul BMW B48 de pe modelul în specificaţie americană produce 259 CP și 400 Nm, iar cutia de viteze este aceeaşi la care e cuplat motorul de 3.0 litri. Spre deosebire de fratele mai mare, acest coupe este lipsit de un diferenţial activ şi amortizoare adaptive, are un nivel de echipare mai simplu, însă poate accelera destul de decent până la 97 de km/h în doar 5.0 secunde.

Într-un final a fost anunţată şi o nouă ediţie specială, A91 Edition, limitată la doar 1.000 de exemplare în primul an de introducere.

Maşina (albastră) vine din uzină cu un spoiler din fibră de carbon care îi ridică şi mai mult posteriorul, dar şi carcase ale oglinzilor laterale din acelaşi material, jante originale de culoare neagră mat, decor suplimentar, două huse exclusive pentru cheie, un covoraş unic în portbagaj şi o tapiţerie specială pentru habitaclu cu Alcantara neagră şi cusături albastre contrastante.

Culorile la alegere pentru caroserie vor fi doar două: Nocturnal sau Refraction, prima exclusivă pentru A91 Edition, iar a doua complet nouă pentru GR Supra. În plus, pe modelul Supra 3.0 Premium şi A91 Edition, etrierele frânelor faţă Brembo vor fi vopsite în culoare roşie şi vor avea logo-ul TOYOTA Supra.

Încă o noutate ar fi că, pe piaţa din SUA, toate versiunile GR Supra vor avea de acum standard sistem multimedia cu ecran de 8.8 inci, cel de 6.5 inci devenind istorie. Vânzările mașinilor actualizate vor începe din luna iunie.

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Evenimentul de prezentare în reluare:

GALERIE FOTO:

Vezi şi:

https://autoblog.md/video-noua-toyota-gr-supra-sau-bmw-z4-m40i-iata-care-model-e-mai-rapid-pe-nurburgring/

https://autoblog.md/video-prima-toyota-gr-supra-s-a-vandut-la-licitatie-cu-pretul-a-42-de-exemplare-obisnuite/

https://autoblog.md/video-sema-2019-invazie-de-toyota-supra-cu-bodykit-uri-agresive-si-cu-peste-750-de-cai-putere/

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata