(video) Premieră: Noua Toyota GR Supra devine mai accesibilă datorită unui nou motor turbo de 2.0 litri

Noua generaţie Toyota GR Supra devine mai accesibilă. Maşina sport în specificaţie europeană va fi comercializată din martie 2020 cu un nou motor – unul cu patru cilindri şi un volum de 2.0 litri!

La un an de la debutul mondial a modelului GR Supra la Salonul Auto Internațional de la Detroit, Toyota anunță detalii despre prima-i versiune-extensie cu introducerea unui nou motor turbo de 2.0 litri. Oferită în plus față de consacrata unitate turbo de 3.0 litri şi cu şase cilindri în linie, această nouă unitate, la fel de marcă BMW, va oferi avantaje dinamice, precum și va aduce GR Supra la o bază de clienți mai largă.

GR Supra, primul model global dezvoltat de TOYOTA GAZOO Racing, este o mașină sport de rasă pură, cu o configurație motor faţă/tracţiune spate, un design compact, cu două locuri și dimensiuni care ating “raportul de aur” pentru o manipulare optimă. Noul motor de 2.0 litri își lărgește atractivitatea pieței și, fiind mai ușor și mai compact decât unitatea de 3.0 litri, îmbunătățește caracteristicile de inerție și echilibrul șasiului mașinii pentru o manevrabilitate și mai accentuată.

Producția noii versiuni GR Supra de 2.0 litri va începe în scurt timp, înaintea lansării globale a vânzărilor în martie. De menţionat că din start acest motor a fost oferit încă de acum un an exclusiv pe piaţa japoneză.

Noul motor de 2.0 litri este o unitate cu patru cilindri în linie, echipată cu un singur turbo compresor de tip twin-scroll și cuplată la o transmisie automată ZF cu opt trepte. Cu el în dotare, maşina poate oferi performanțe autentice unui sportscar și o experiență plină de satisfacții pentru șofer: puterea maximă este de 258 CP, iar cuplul maxim generat atinge 400 Nm. Împreună contribuie la o acceleraţie de pe loc şi până la 100 de km/h în 5.2 secunde, în timp ce viteza maximă este limitată la 250 de km/h.

Dimensiunile mai mici și greutatea redusă a noului motor aduc beneficii dinamice specifice modelului GR Supra. Noua versiune a maşinii este cu 100 de kg mai ușoară decât cea cu motor de 3.0 litri. Și pentru că agregatul este mai compact, este poziționat mai aproape de centrul vehiculului, contribuind la securizarea unui echilibru ideal de greutate față-spate 50:50.

Mai trebuie de notat că Toyota GR Supra cu motor de 2.0 litri atinge același “raport de aur” pentru performanțe optime de manipulare, calitate definită prin raportul dintre ampatamentul mașinii și dimensiunile ecartamentelor. Pentru toate versiunile GR Supra, acest raport este de 1.55, în limita ideală.

Standard, noua Toyota GR Supra 2.0l va fi oferită în nivel de echipare Live cu dotări, inclusiv: jante din aliaj de 18 inci, un sistem audio cu patru difuzoare şi cu monitor central de 8.8 inci și scaune sport tapițate cu Alcantara de culoare neagră. Pachetul Toyota Supra Safety este la fel inclus fără o taxă adiţională, echipând mașina cu sistem Pre-Crash Safety cu funcție de frânare, sistem de detectare a pietonilor şi cicliştilor cu funcţie de frânare, sistem de asistenţă pentru menţinerea în bandă cu funcţie de control activ al direcţiei, un Road Sign Assist şi Intelligent Speed Assist.

Pachetul Connect adaugă un sistem de navigație și instrumente de conectivitate pentru legături către servicii online utile, în timp ce pachetul Sport introduce o suspensie variabilă adaptivă, un diferenţial activ și mecanisme de frânare cu specificaţii sportive pentru a crește potențialul de conducere a mașinii.

Pachetul Premium oferă funcții de confort de înaltă calitate, incluzând un sistem audio JBL premium cu 12 difuzoare, head-up display, încărcător wireless pentru smartphone, tapițerie din piele neagră și reglaje electrice + memorie pentru scaune. De asemenea, preia elementele pachetului Connect, plus funcții suplimentare de stocare și iluminare.

La momentul lansării, doar în Europa, noul model cu motor de 2.0 litri va putea fi comandat în ediţia limitată şi exclusivă Fuji Speedway (doar 200 exemplare). Aceasta se va deosebi printr-un finisaj unic de culoare albă metalică pentru caroserie, cu jante din aliaj contrastant mat de 19 inci și carcase roșii pentru oglinzi. În cabină există inserții din fibră de carbon și tapițerie Alcantara în combinaţia de culori roşu şi negru. În ceea ce privește specificațiile echipamentelor, GR Supra Fuji Speedway vine de asemenea cu toate caracteristicile pachetelor Connect și Sport.

În urma debutului mondial la Detroit, rezervările în avans au fost acceptate începând cu luna martie înainte ca primele mașini să fie livrate clienților începând cu luna mai. Răspunsul clienților europeni a fost excepțional, 1.150 de mașini fiind vândute până la sfârșitul anului 2019, marea majoritate – 95% – fiind în nivel de echipare de top.

Specificaţii în detalii:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/