(video) Premieră în Europa şi Japonia: Noul coupe sport Toyota GR 86

Toyota a prezentat noua generaţie a modelului GT 86, numită acum GR 86 şi devenind al treilea model lansat sub brandul GAZOO Racing după GR Supra şi GR Yaris.

Automobilul este practic o copie a noului Subaru BRZ pentru că este un proiect dezvoltat în comun de către cei doi producători auto şi lansarea sa pune un capac zvonurilor că Toyota ar fi amânat premiera pentru a-l schimba, asta pentru că nu şi-ar fi dorit să fie asemănător.

https://www.youtube.com/watch?v=3t9s-X8v060

Caracteristici cheie:

  • Mașinile sunt de facto complet identice. Deosebiri se pot observa doar la nivelul barelor de protecţie frontale, grilelor de radiator, emblemelor şi inscripțiilor de pe corp.
  • GAZOO Racing susține că au încercat să-i dea noului GR 86 propriul său caracter de conducere.
  • Coupeul în sine a păstrat aspectul general cu profilul său distinctiv. În lungime, mașina a adăugat 30 mm (până la 4.265 mm), deși distanța dintre osii a crescut cu doar 5 mm (până la 2.575 mm). Lățimea mașinii nu s-a schimbat (1.775 mm), iar înălțimea a scăzut cu 10 mm (1.310 mm). 
  • Rigiditatea la torsiune a corpului a crescut cu 50%, ceea ce înseamnă că modelul ar trebui să devină și mai interesant de condus. Panoul de acoperiș și aripile frontale sunt fabricate din aluminiu, iar greutatea versiunii de bază este acum de 1.270 kg (anterior avea 1.220 kg).
  • Principala inovație în habitaclu este un panou de bord digital în locul unuia cu ceasuri analogice, dar arhitectura generală a planşei de bord a fost păstrată. Este interesant faptul că mașinile pentru Japonia și Europa au sisteme multimedia diferite: modelul în specificaţie japoneză are un ecran mai mare și butoane tactile în locul celor hardware. 
  • De asemenea, precum BRZ, şi GR 86 este echipat cu complexul de securitate preventivă EyeSight de la Subaru, cu o cameră stereo sub parbriz.
  • Sub capotă, în loc motorului anterior de 2.0 litri, stă acum unul boxer de 2.4 litri, natural aspirat şi cu sistem de injecție combinată Toyota D-4S. În specificație japoneză produce 235 CP și 250 Nm, iar limita de turaţii este setată la 7.400 rpm. Cutia de viteze poate fi mecanică cu şase trepte sau automată în şase trepte. Tracţiunea este pe puntea din spate doar. Poate face 0-100 km/h în 6.3 secunde (anterior 7.4 s).
  • Șasiul a păstrat schema cu suspensii tip McPherson pe puntea din faţă şi cu braţe duble pe cea din spate, mecanisme de frânare ventilate şi roţi standard cu anvelope de mărimi 215/40 R18.
  • Dacă SUA va fi principala piaţă pentru Subaru BRZ, atunci pentru modelul GR 86 va fi Europa. Coupeul va fi introdus mai târziu şi în America, însă la moment doar niponii au norocul de a alege una dintre cele două maşini.
  • Vânzările noului Toyota GR 86 vor începe în Japonia și Europa din această toamnă. Specificațiile europene sunt supuse omologării și vor fi confirmate la momentul lansării.

După aproximativ un deceniu de la introducerea primei generaţii, modelul s-a vândut global în peste 200.000 de exemplare, ajungând să existe inclusiv în Republica Moldova.

Evenimentul de prezentare în reluare:

https://www.youtube.com/watch?v=8MdAJjevdEA

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/