(video) Premieră: Zona roşie pe turometrul noului Subaru BRZ începe la 7500 rpm

În SUA, în seara zilei de ieri, a fost arătată lumii noua, a doua generaţie a modelului Subaru BRZ, după ce prima s-a ţinut pe linia de producţie aproape nouă ani de zile!

Pentru că acest coupe a fost dezvoltat în colaborare cu Toyota, aproximativ astfel va arăta şi noua generaţie GT86!

Caracteristici cheie:

  • Noul Subaru BRZ are un profil la fel de uşor de recunoscut, datorită formei caracteristice a geamurilor laterale. Designul general este însă reformatat: în faţă avem o grilă de radiator mult mai lată, bare de protecţie noi, blocuri optice noi cu LED-uri (deşi în spate a rămas dedicată o secţiune care include luminile de marşarier şi proiectorul anti ceaţă), un nou difuzor de aer, noi aripi, un nou capac al portbagajului cu un spoiler “ducktail” integrat, etc. Apropo, în spate, spaţiul pentru poziţionarea plăcuţei de înmatriculare a fost coborât pe bara de protecţie.
  • Coupeul adăugat 30 mm (până la 4.264 mm) în lungime, deși ampatamentul a crescut cu doar 5 mm (2.575 mm). Lățimea mașinii nu s-a schimbat (1-775 mm), iar înălțimea a devenit mai mică cu 10 mm (1.311 mm). Maşina este acum mai grea decât prima generaţie – 1.277 vs 1.220 kg.
  • Habitaclul a păstrat o arhitectură simplă, familiară după modelul primei generații, asta pentru a nu pune cumva piedici vânzărilor de Supra? Interesant este că volanul cu cusături contrastante a rămas cel vechi (nu s-a epuizat stocul? 🙂
  • Nou însă este panoul de bord, acum digital (7.0 inci), iar pe centrul consolei centrale s-a montat un monitor tactil de 8.0 inci, pe care rulează un nou sistem multimedia care suportă Android Auto și Apple CarPlay.
  • Sub capotă, contrar zvonurilor, mult-așteptatul motor turbo nu a sosit, dar vechea unitate DOHC natural aspirată de 2.0 litri a plecat în istorie. Noul BRZ va fi propulsat de un motor boxer natural aspirat cu un volum de 2.4 litri, cu patru cilindri (patru supape per cilindru) şi sistem combinat de injecţie a carburantului (Toyota D-4S), care produce 231 CP la 7.000 rpm şi 249 Nm de cuplu la 3.700 rpm.
  • Ca şi anterior, la alegere se oferă o cutie manuală în şase trepte sau una automată clasică în şase trepte (cu padele în spatele volanului şi un nou mod Sport, care permite downshift-uri mai rapide şi acceleraţii în avans în timpul schimbului de trepte inferioare). Un diferenţial cu alunecare limitată vine standard. Tracţiunea a rămas pe puntea din spate.
  • Șasiul a păstrat braţe McPherson pe puntea din faţă și nişte braţe transversale duble pe cea din spate. Per general suspensia a devenit mai rigidă. Rigiditatea de îndoire laterală frontală a fost crescută cu 60% pentru a spori capacitatea de întoarcere în viraje şi răspunsul direcţiei.
  • Mai are la bord noul BRZ un sistem de stabilizare VSC cu traction control (care poate fi deconectat sau funcţiona în baza a cinci moduri), iar complexul de sisteme de securitate EyeSight va veni standard pe maşinile cu o transmisie automată.
  • Mecanismele de frânare conţin discuri ventilate, iar cele mai mari jante sunt de 18 inci în anvelope de mărimi 215/40 R18.
  • Pe piaţa din SUA noul BRZ va exista în două nivele de echipare: Premium şi Limited.
  • Modelul utilizează aluminiu pentru capotă, acoperiş (cu un profil subtil “double bubble”) şi aripile frontale. Scaunele spate rabatate pot face loc chiar şi pentru o bicicletă de munte. Scaune frontale sunt de tip sport, profilate, cu cusături contrastante.

Cel mai uşor automobil sport de producţie, cu tracţiune spate şi format 2+2 al locurilor, de pe piaţa din SUA (după cum este numit), va fi disponibil de cumpărat din 2021. Către această dată se vor dezvălui mai multe caracteristici, inclusiv cele dinamice. Modelul va fi produs la uzina Subaru din Gunma, Japonia.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/