(foto) Noul BMW XM Label – noul Safety Car pentru MotoGP

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

La finalul sezonului 2023 din MotoGP, găzduită de oraşul spaniol Valencia, accentul a fost pus de două ori pe BMW XM Label Red. Mai întâi, vârful de gamă a fost decernat sub formă de premiu pentru campionul din acest an și câştigătorul BMW M Award 2023, Francesco Bagnaia. Apoi, BMW M GmbH a dezvăluit noul BMW XM Label Safety Car pentru sezonul 2024 din MotoGP.

În cel de-al 25-lea an în rol de “Official Car of MotoGP”, BMW M GmbH a oferit din nou un punct de atracţie extraordinar prin automobilul oferit pentru BMW M Award, BMW XM Label Red. Este definit printr-o imagine extrovertită şi dedicaţie pentru performanţă absolută.

Conform tradiţiei, automobilul-premiu a fost prezentat după ultima sesiune de calificări a sezonului de către Carmelo Ezpeleta, directorul executiv al deţinătorului drepturilor MotoGP – Dorna Sports -, şi Franciscus van Meel, directorul executiv al BMW M GmbH. Anul acesta, BMW M Award a fost acordat pentru a 21-a oară celui mai rapid pilot din calificările MotoGP, iar numele câştigătorului din acest an a intrat pe lista exclusivă a celor care şi-au trecut trofeul în palmares pentru a doua oară consecutiv.

Precum anul trecut, când a primit un BMW M3 Competition Touring, câştigătorul BMW M Award 2023 este Francesco “Pecco” Bagnaia. Pilotul Ducati a fost deosebit de impresionant în calificările din acest sezon. Bagnaia a obţinut în mod constant rezultate excelente în calificări şi îşi trecuse în cont a doua victorie în BMW M Award încă de la Grand Prix-ul Thailandei, cu trei etape rămase în program. Pe parcursul sezonului, Bagnaia şi-a asigurat şapte pole position şi a plecat din prima linie a grilei de încă opt ori. Italianul a totalizat 369 de puncte în clasamentul BMW M Award, cu 93 mai multe decât cel mai apropiat rival, Jorge Martín.

Sezonul viitor, BMW XM Label va juca un rol major pe pistă: în rolul noului Safety Car MotoGP! Aceasta va fi pentru prima dată când o maşină de înaltă performanţă cu un sistem de propulsie electrificat va conduce plutonul din elita curselor de motociclete. Noul Safety Car va fi în acţiune pentru prima dată în runda de deschidere a sezonului 2024, care va avea loc în Qatar în martie. BMW M GmbH va intra astfel în cel de-al 26-lea sezon cu un «Official Car of MotoGP»

BMW XM Label a fost echipat cu diverse elemente de maşină de siguranţă pentru ieşirile pe circuitele din MotoGP. Acestea includ faruri intermitente suplimentare, bara de lumini intermitente pe acoperiş, un splitter faţă, scaune Recaro, centuri de siguranţă cu prindere în şase puncte şi un stingător de incendiu. În martie 2024 SUV-ul va purta designul coloristic tipic BMW M.

Cmentariile sunt închise