(video) Monterey Car Week 2023: Premieră – Noul Pininfarina B95 reprezintă prima hyper Barchetta din lume

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Mai avem să vă povestim despre câteva proiecte interesante, dar şi frumoase ca forme, care au debutat weekendul trecut în premieră mondială la evenimente din cadrul Monterey Car Week 2023 (California). Faceţi cunoştinţă cu ceea ce se numeşte prima hyper Barchetta integral electrică din lume – Pininfarina B95!

Caracteristici cheie:

  • Se menţionează că B95 oferă puterea modelului Battista și creează totuși o nouă dimensiune a experienței de conducere, redefinind însăși plăcerea de a conduce. Este primul dintr-un nou tip de automobile, un obiect al dorinței care introduce fiorul unei performanțe excepționale, electrificate, într-o formă uimitoare decapotabilă.
  • Designul modelului este exemplificat de caroseria învelitoare pe toată lățimea, care se înfășoară în aripile frontale. Linia mediană înaltă conferă corpului exterior un aspect muscular uimitor. Din interiorul cabinei, oferă un sentiment de siguranță și confort în timp ce conectează ocupanții cu împrejurimile lor.
  • Pasajele pronunțate ale roților subliniază forma și puterea vehiculului, permițând echipei de design să adauge o formă suplimentară conexiunii dintre arcuri și partea caroseriei. Acest lucru permite controlul reflexiilor din caroserie, ceea ce adaugă adâncime și calitate designului.
  • Experiența de conducere decapotabilă a modelului este superbă datorită unor prime din lume ecrane aero reglabile electronic! Inspirate de cele găsite pe avioanele de luptă vintage, elementele transparente din policarbonat au suporturi din aluminiu proiectate și expuse complicat; și pot fi ridicate și coborâte de client pentru a spori confortul, păstrând în același timp integritatea designului.
  • Clienții vor putea comanda şi nişte căști personalizate, într-un finisaj coordonat pentru a se potrivi specificației B95 alese. Aceste accesorii permit șoferului să experimenteze pe deplin performanțele hiper-mașinii în siguranță pe șosea sau pe pistă.
  • Caroseria principală a prototipului prezentat este finisată în nuanţa metalizată Bronzo Superga, oferind un contrast dramatic cu secțiunea lucioasă distinctivă în Giallo Arneis din față și deasupra cupolei șoferului, ea însăși cu inscripția neagră lucioasă “95”.
    • Utilizarea extensivă de Black Exposed Signature Carbon oferă un efect sculptural tehnic 3D care contrastează cu vopseaua elegantă a corpului. Aceleași detalii ale contrastului pot fi vizualizate și în jurul splitterului frontal din fibră de carbon, dar şi în jurul prizei aerodinamice posterioare.
    • Finisajul caroseriei este prezintă un luciu impecabil, cu mai multe straturi, subliniind silueta elegantă a modelului. Combină fulgi metalici aurii pentru a-i conferi o profunzime incredibilă a culorii. În timpul zilei, accentele apar aurii în textură și culoare, în timp ce noaptea ia o nuanță de bronz, dând impresia a două culori diferite în funcție de momentul zilei.
    • Pentru a completa exteriorul, B95 are noi jante din aluminiu forjat de 20/21 inchi, finisate în negru mat și contrastante cu exteriorul din aluminiu mat lustruit cu precizie. Prezoanele de blocare centrală sunt finisate în aluminiu periat anodizat negru, în timp ce etrierele de frână sunt în Giallo Arneis.
  • Interiorul este simbolul unei mașini clasice de curse care întâlnește designul futurist, cu un tablou de bord inspirat de conceptul de mașină și un mediu de cabină care lasă ocupanții să se simtă în siguranță și confortabili.
    • De pe scaunul șoferului, tabloul de bord extins pare să se îmbine cu exteriorul, extinzând liniile distinctive ale capotei în cabină.
    • Împreună cu tabloul de bord sculptural din fibră de carbon, este creat un efect de aripă plutitoare. Planșa de bord este tapițată cu piele de lux durabilă bronzată, cu embosare personalizată, care contrastează cu finisajul anodizat din aluminiu negru periat care apare în altă parte.
    • Scaunele, finisate tot în Tan Sustainable Luxury Leather, sunt inspirate de cele ale unei mașini clasice de curse, concepute pentru a se curba în jurul ocupantului. Ambele au fost profilate pentru a îmbrățișa șoferul și pasagerul, asigurând confort și protecție.
    • Tetierele, cu logouri Pininfarina, sunt finisate în Pied de Poule Houndstooth Luxury Textile, în timp ce cusăturile contrastante negre și maro continuă pe scaune, panourile uşilor şi bord.
    • Una dintre cele mai vizibile oportunități de personalizare reprezintă placa din pragurile uşilor, din aluminiu, gravate cu laser şi finisate în negru anodizat cu gravură B95 personalizată în alb.
  • La capitol tehnic este fără schimbări, căci are la bază modelul Battista:
    • Primul hyper GT pur electric din lume utilizează o baterie litiu-ion de mare capacitate, de 120 kWh, conținută într-o carcasă din fibră de carbon puternică, dar ușoară. Pachetul de baterii răcit cu lichid în formă de T este montat central în spatele scaunelor pentru a asigura un centru de greutate coborât. Se poate încărca rapid cu până la 270 kW (20-80% în 25 de minute).
    • Bateria alimentează cu energie patru motoare electrice independente de înaltă performanță – câte unul care acționează fiecare roată – se combină cu Full Torque Vectoring, Electronic Stability Control și un diferențial software care permite șoferilor să adapteze răspunsurile de livrare a puterii și de manevrare ca niciodată.
    • Drept rezultat se propune tracțiune integrală și o gamă de cinci moduri de conducere pentru a adapta dinamica de conducere: Calma, Pura, Energica, Furiosa și Carattere.
    • Toate cele patru motoare generează în total 1.903 CP şi 2.340 Nm de cuplu. Va putea realiza 0-100 km/h în mai puţin de 2.0 secunde şi va putea atinge peste 300 km/h.

B95 a fost conceput, desenat și dezvoltat în Italia, dar dispune de tehnologii avansate de pionerat de la Centrul de Inovare Digitală Automobili Pininfarina din Germania.

Raritatea modelului e garantată. For fi fabricate doar 10 maşini personalizate (nu vor fi două la fel) pentru colecţionari din întreaga lume. Preţul – nu mai puţin de 4.4 milioane de euro!

Realizarea manuală și livrările acestei capodopere în serie limitată vor începe în 2025, marcând cea de-a 95-a aniversare a Pininfarina SpA. “B” din numele său înseamnă Barchetta, ambele elemente combinate creând numele Automobili Pininfarina B95.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise