(video) Pininfarina dedică o ediţie limitată de maşini lui Nino Farina – primul campion mondial de F1

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Una din trei maşini care au fost expuse la standul Pininfarina din cadrul Monterey Car Week 2023 a fost o nouă ediţie specială şi limitată a hypercarului electric Battista. Aceasta a fost dedicată primului campion mondial de Formula 1, Emilio Giuseppe Farina, cunoscut şi drept Giuseppe Antonio “Nino” Farina, nepotul lui Battista Farina, fondatul Carrozzeria Pininfarina.

Maşina şi-a făcut debutul dinamic la Festivalul de Viteză de la Goodwood, fiind condusă de fostul star de Formula 1 Nick Heidfeld.

Caracteristici cheie:

  • Cu doar cinci exemplare concepute pentru clienți din întreaga lume, caracteristicile personalizate care împodobesc exteriorul și interiorul modelului Battista Edizione Nino Farina aduc un omagiu legendei curselor născute la Torino. Fiecare mașină din serie sărbătorește unul dintre cele cinci repere din cariera incredibilă de curse a lui Nino Farina, asigurându-se că fiecare colecționar va deține o capodoperă unică de design italian.
  • Detaliile subtile disting fiecare Edizione Nino Farina cu o plăcuță personalizată din aluminiu pe uşa pasagerului, anodizată în negru cu unul dintre cele cinci designuri unice, asigurând fiecărui client un vehicul unic. Fiecare model va sărbători o etapă diferită din viața lui Nino Farina:
    • Data și locul nașterii lui Nino (1906 la Torino)
    • Primul pole position în F1 și prima victorie în cursă la Marele Premiu al Marii Britanii din 1950
    • A doua victorie a lui Nino în 1950 la Marele Premiu al Elveției
    • A treia și ultima victorie în 1950, la Marele Premiu al Italiei
    • Victoria în Campionatul Mondial de Formula 1 din 1950
  • Designul exterior unic este finisat în Rosso Nino personalizat – o nuanță roșie profundă și bogată, care aduce un omagiu vehiculelor pe care Nino Farina le-a condus de-a lungul carierei sale de curse. Caroseria complicată și vopseaua Rosso Nino sunt completate de o livrea specială pe partea inferioară a corpului, finisat în Bianco Sestriere și Iconica Blu.
  • Detaliile în Bianco Sestriere și Iconica Blu se extind până la banda personalizată de pe oglinzile retrovizoare și de pe partea inferioară a aripii spate – cu grafică personalizată, inclusiv o coroană de lauri – în timp ce numărul “01” în Bianco Sestriere este prezentat într-o grafică mare pe panoul din spatele ușii.
  • Oferind o distincție exterioară suplimentară este pachetul Furiosa, care cuprinde un splitter frontal revizuit, lame laterale și difuzor spate (toate din fibră de carbon), finisate cu o bandă în Bianco Sestriere, în timp ce pachetul Carbon Accent este finisat în Black Exposed Signature Carbon.
  • Detaliile întunecate se extind până la acoperișul în nuanţă Goccia, în timp ce pachetul Jewellery Pack este finisat în aluminiu periat, anodizat în negru. Acestea completează etrierele de frână negre și inelele de blocare centrală a jantelor, care sunt finisate în aluminiu periat anodizat negru. Noile jante din aliaj Glorioso, făcute din aluminiu forjat cu 10 spițe, au un finisaj distinctiv Satin Gold.
  • Detaliile exterioare subtile care fac referire la Nino Farina sunt vizibile pe întregul vehicul. O gravură personalizată “Nino Farina” pe faruri este finisată în aluminiu periat anodizat negru, în timp ce aripa laterală din carbon de partea şoferului are o semnătură grafică “Nino Farina”.
  • Interiorul modelului are o temă personalizată în două tonuri, tapițeria scaunului șoferului fiind din piele de lux neagră durabilă, iar cea a scaunul pasagerului – Alcantara contrastantă în nuanţe de bej și negru.
    • Scaunele Pilota au un design unic între șofer și pasager, ambele cu un model de matlasare personalizat și inscripția “Nino Farina” pe spătar. Pe scaunul negru al șoferului, tetiera personalizată prezintă o coroană de lauri brodată și grafica “01” aurie, în timp ce logoul Pininfarina este finisat în roșu pe scaunul pasagerului bej. Spătarele ambelor scaune sunt vopsite în Rosso Nino, asortându-se cu cea a caroseriei.
    • Urmând tema exterioară, tapițeria este accentuată cu centuri de siguranță în Iconica Blu, cu o cusătură contrastantă duotone personalizată în bej și roșu pe tunelul central, tabloul de bord și scaune.
    • Volanul este îmbrăcat în Alcantara neagră şi fibră de carbon expusă, cu un inel contrastant la ora 12 din aluminiu anodizat roșu. Atenția la detalii se extinde și asupra plăcuţei inferioare de pe volan, finisată în aluminiu periat negru eloxat, purtând semnătura “Nino Farina”. Precum exteriorul, detaliile întunecate se extind la interior cu pachetul Interior Jewellery Pack din aluminiu periat, anodizat în negru.
    • Detaliile frumoase specifice lui Edizione Nino Farina se găsesc în tot interiorul. Plăcuța cu numărul şasiului este anodizată neagră cu dedicație personalizată “Nino Farina”, în timp ce plăcuța din pragul ușii pasagerului este unică pentru fiecare vehicul.
  • La capitol tehnic este fără schimbări:
    • Primul hyper GT pur electric din lume utilizează o baterie litiu-ion de mare capacitate, de 120 kWh, conținută într-o carcasă din fibră de carbon puternică, dar ușoară. Pachetul de baterii răcit cu lichid în formă de T este montat central în spatele scaunelor pentru a asigura un centru de greutate coborât.
    • Bateria alimentează cu energie patru motoare electrice independente de înaltă performanță – câte unul care acționează fiecare roată – se combină cu Full Torque Vectoring, Electronic Stability Control și un diferențial software care permite șoferilor să adapteze răspunsurile de livrare a puterii și de manevrare ca niciodată.
    • Drept rezultat se propune tracțiune integrală și o gamă de cinci moduri de conducere pentru a adapta dinamica de conducere: Calma, Pura, Energica, Furiosa și Carattere.
    • Toate cele patru motoare generează în total 1.903 CP şi 2.340 Nm de cuplu. Poate realiza 0-100 km/h în 1.86 secunde şi atinge maximum 350 km/h.
    • Autonomia combinată în ciclul WLTP se ridică până la 476 km.

Costă maşina 3.1 milioane de euro plus taxe locale! Încă nu s-a anunţat să fie sold out.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise