(video) Premieră mondială: Noul BMW XM Label (Red) – cea mai puternică ofertă bavareză din toate timpurile

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Mai puternic, mai exclusivist, mai extrovertit: la doar câteva luni după începerea producţiei noului BMW XM, BMW M GmbH prezintă vârful de gamă al primului său automobil de înaltă performanţă cu un sistem de propulsie electrificat. Noul BMW XM Label (Red) reuneşte un sistem M HYBRID cu un nou record de putere şi accente de design personalizate care îşi asigură o prezenţă fără egal în gama mărcii germane.

Caracteristici cheie:

  • Cu o putere a sistemului de 550 kW/748 CP, noul model de top depăşeşte cu 70 kW/95 CP pe cea a versiunii standard BMW XM produsă din decembrie 2022. Cuplul sistemului a crescut cu 200 Nm şi acum atinge un vârf de 1.000 Nm. Puterea este transferată la drum prin sistemul de tracţiune integrală M xDrive.
  • Sistemul M HYBRID al BMW XM Label îmbină calităţile de avangardă ale electrificării cu cele tradiţionale ale unui motor termic cu opt cilindri, cu capacitate de a urca în turaţii, cu tehnologie M TwinPower Turbo. Cea mai recentă generaţie a motorului V8 se remarcă prin furnizarea de putere extrem de rapidă, eficienţa crescută şi emisiile minimale.
    • Pe lângă o galerie de evacuare transversală, dispune şi de un arbore cotit întărit, supraalimentare cu o supapă de evacuare controlată electric, alimentare cu ulei mai bună şi separare optimizată a uleiului.
    • Propulsorul V8 aduce o contribuţie şi mai mare la puterea sistemului generată în tandem cu motorul electric. Puterea maximă este de 430 kW/585 CP la 5.600 rpm. Cuplul maxim este de 750 Nm – o creştere cu 100 Nm faţă de motorului versiunii BMW XM standard – şi este disponibil pe o plajă de turaţii extrem de largă – 1.800-5.400 rpm.
    • Cu două supape controlate electronic şi reglabile continuu, sistemul de evacuare sport al BMW XM Label oferă un răspuns plin de emoţie la livrarea puterii motorului cu o vibraţie şi o energie care nu sunt asociate în mod normal cu un propulsor cu opt cilindri. Acustica motorului are, aşadar, o calitate deosebită, asigurată de cele două perechi de ţevi de eşapament duble, fiecare orientate vertical.
  • Ca motorul V8, motorul electric al sistemului M HYBRID foloseşte, de asemenea, tehnologie inovatoare pentru a oferi un upgrade clar a performanţei. Motorul sincron AC este integrat, împreună cu electronica de putere, în transmisia M Steptronic cu opt trepte şi, în stilul acum familiar al motoarelor electrice, răspunde la orice apăsarea a pedalei de acceleraţie cu livrarea instantanee a puterii.
    • Motorul electric contribuie cu până la 145 kW/197 CP la puterea maximă a sistemului de la BMW XM Label şi dezvoltă un cuplu nominal de 280 Nm. Dar o treaptă de demultiplicare brevetată de BMW este utilizată pentru a creşte cuplul produs de motor până la un maxim efectiv de 450 Nm. În acest fel, motorul compact este capabil să ofere tipul de creştere a cuplului care ar putea fi obţinut în mod normal doar folosind o unitate mult mai mare şi mai grea.
    • Acumularea mai bună a puterii rezultată din etapa de preangrenare între rotorul motorului electric şi arborele de intrare al transmisiei poate fi simţită clar atât la demaraj, cât şi la utilizarea unui impuls rapid de viteză. Combinat cu livrarea optimizată a puterii motorului V8 şi capacitatea acestuia de a urca în turaţii, aceasta produce performanţe excepţionale.
    • BMW XM Label are nevoie de doar 3.8 secunde pentru a sprinta de la 0 la 100 km/h. Viteza sa maximă este limitată electronic la 250 km/h, dar creşte la 290 km/h la maşinile cu M Driver Package, disponibil opţional.
  • Pe lângă faptul că oferă un efect de impuls electric în timpul acceleraţiei, motorul electric îndeplineşte şi un rol de susţinere la sarcini constante, contribuind la creşterea eficienţei motorului termic. Acest lucru face ca BMW XM Label să ofere un consum mediu de benzină de 1.6-1.7 l/100 km în ciclul de testare WLTP, un consum combinat de energie electrică de 33.0-34.5 kWh/100 km şi emisii de CO2 de 35-39 g/km.
  • Fiind un SUV de tip plug-in hybrid, al său motor electric este alimentat de o baterie litiu-ion de înaltă tensiune integrată în zona de sub caroserie, care este un produs al tehnologiei BMW eDrive de generaţia a cincea. Bateria litiu-ion se remarcă prin densitatea ridicată de energie. Oferă un flux constant de putere pe o gamă largă de temperaturi şi chiar şi sub sarcinile ridicate aduse de un stil de condus deosebit de sportiv.
    • Are un conţinut de energie net de 25.7 kWh. Împreună cu eficienţa excelentă a motorului electric şi sistemul de management inteligent al energiei, aceasta permite o autonomie electrică de 75-83 de kilometri în ciclul WLTP. Viteza maximă care poate fi atinsă în modul electric este de 140 km/h.
    • Livrarea puterii motorului electric beneficiază, de asemenea, de o coloană sonoră proprie, sub forma BMW lconicSounds Electric dezvoltată ca parte a colaborării dintre BMW Group şi renumitul compozitor Hollywood Hans Zimmer.
    • Unitatea de încărcare combinată a sistemului M HYBRID permite încărcarea cu AC de până la 7.4 kW. Aceasta înseamnă că bateria de înaltă tensiune poate fi reîncărcată complet în 4.25 ore. Gestionarea predictivă a căldurii reduce timpii de încărcare prin încălzirea sau răcirea inteligentă a bateriei.
    • Sunt furnizate standard atât încărcătorul rapid flex-charger pentru utilizare cu prize casnice sau industriale, cât şi cablul de încărcare Professional. Acest cabluri pot fi păstrate în portbagaj într-o geantă elegantă şi exclusivă, securizată în portbagaj printr-o combinaţie carabinieră-centură pentru protecţie la impact.
  • Sistemul de tracţiune integrală M xDrive transferă inteligent puterea generată de motorul termic şi de motorul electric către toate cele patru roţi cu precizie, rapiditate şi proactiv.
    • Sistemul are o configuraţie orientată spre puntea spate, care sporeşte agilitatea BMW XM Label şi este deosebit de pronunţată în modul 4WD Sport.
    • Când sistemul DSC (Controlul Dinamic al Stabilităţii) a fost complet dezactivat, modul 4WD Sand optimizat pentru tracţiune – conceput special pentru condus peste dune, zăpadă sau alte suprafeţe similare – poate fi activat prin meniul M Setup.
    • Sistemului M xDrive este susţinut de un diferenţial blocant controlat electronic pe puntea spate, care susţine suplimentar tracţiunea, agilitatea şi stabilitatea direcţională. Diferenţialul M Sport oferă o distribuţie complet variabilă a cuplului motor între roţile de pe puntea spate.
  • Echiparea standard pentru BMW XM Label include suspensie adaptivă M Professional (cu amortizoare controlate electronic şi stabilizare activă a ruliului cu Active Roll Comfort pentru a elimina ruliul caroseriei pe o parte a automobilului) şi Direcţie Integrală Activă.
  • Sistemul de frânare M Sport cuprinde frâne cu etrier fix, cu şase pistoane, pe puntea faţă şi cu etrier flotant, cu un singur piston, pe puntea spate. Acesta face pereche cu sistemul de frânare integrat de ultimă generaţie este asigurată de combinaţia perfect integrată dintre motorul electric car funcționează ca generator şi frâna mecanică tradițională. Conducătorului poate alege dintre două setări de răspuns al frânei.
  • Asemenea sistemului de tracţiune integrală M xDrive, diferenţialul M Sport, stabilizarea activă a ruliului şi sistemele de control al direcţiei, sistemul de control al patinării roţilor integrat în managementul motorului (ARMB) şi funcţia Performance Control sunt conectate cu managementul central al dinamicii transversale. Aplicarea integrată a tuturor sistemelor de propulsie şi şasiu împreună cu reglarea fină efectuată pe diferite tipuri de drumuri – de la condus urban la drumuri naţionale şi autostrăzi – este făcută cu ajutorul competenței în motorsport a BMW M GmbH şi are ca rezultat o experienţă de condus bine rezolvată în fiecare situaţie şi cu fiecare configuraţie.
  • Din punct de vedere stilistic şi tehnic, BMW XM Label duce primul model de la legendarul BMW M1, care a fost conceput doar ca o maşină de înaltă performanţă de la BMW M GmbH, într-un teritoriu şi mai exclusivist. În plus, sunt prezente şi accente de design care subliniază caracterul singular al BMW XM Label ca automobil concentrat pe atingerea celor mai înalte vârfuri de performanţă.
    • Caracteristicile distinctive ale variantei XM care maximizează performanţa includ o bandă de accent în Toronto Red metalizat sau o bandă de accent neagră. Utilizarea roşului se extinde şi la emblemele modelului şi la inserţiile pentru jante.
    • BMW XM Label este echipat standard cu jante de 21 de inchi, din aliaj uşor.
    • Contururile pentru grila BMW M şi elementele difuzorului sunt de culoare negru lucios.
    • Spectrul de nuanţe pentru exteriorul caroseriei, disponibile pentru noul model, cuprinde un finisaj uni şi opt variante metalizate. De asemenea, clienţii pot alege dintre peste 50 de finisaje speciale BMW Individual, inclusiv noile BMW Individual Urban Green, BMW Individual Petrol Mica metalizat, BMW Individual Anglesey Green metalizat şi BMW Individual Sepia metalizat.
    • Noul configurator BMW Individual este disponibil pentru prima dată de la începutul comenzilor pentru BMW XM Label pentru a ajuta clienţii în procesul de selecţie a culorii exteriorului. Automobilul este reprezentat extrem de realist în vopseaua selectată de client pe fundalul BMW M Town. Poate fi vizionat din diverse unghiuri şi cu ajutorul unui videoclip la 360 de grade.
  • Varianta în ediţie limitată a BMW XM Label Red (cea din videoclip) – dintre care doar 500 de exemplare vor fi lansate la nivel global – maximizează factorul de exclusivitate cu un stil şi mai expresiv.
    • Toronto Red metalizat pentru conturul grilei BMW M şi inserţia difuzorului spate creează elemente de design suplimentare care se combină cu un finisaj al caroseriei în culoarea BMW Individual Frozen Carbon Black metalizat.
    • Contrastul accentelor de culoare lucioasă faţă de suprafeţele mate strălucitoare face ca exteriorul BMW XM Label Red să iasă puternic în evidenţă.
    • O schemă de culori negru/roşu conferă o notă atrăgătoare şi sportivă interiorului BMW XM Label Red. Tapiţeria tridimensională distinctă şi ornamentele pentru montanţii caroseriei au suprafeţe negre.
    • Roşul este folosit pentru a aduce un plus de exclusivitate secţiunilor superioare în formă de romb ale spătarelor şi tetierelor integrate ale scaunelor pentru conducător şi pasagerul din faţă şi scaunele exterioare din spate.
    • Acest lucru este completat de cusături de contrast roşii pentru suprafeţele negre ale scaunelor, panoului de bord, ornamentele uşilor şi consola centrală, precum şi accente roşii pentru deflectoarele de ventilaţie.
    • Printre celelalte caracteristici exclusive ale interiorului BMW XM Label Red se numără o emblemă roşie “XM” sub display-ul central şi o bandă ornamentală cu efect satinat din fibră de carbon, cu fire de accent roşii şi albastre care o evidenţiază ca fiind dintr-un automobil M. Clienţii vor mai găsi o placă sub display-ul central cu inscripţia “1 of 500”.
  • În habitaclu:
    • Scaunele multifuncţionale M, genunchierele, conţinutul specific M de pe ecranul central curbat BMW şi Head-Up Display disponibil standard, maneta selectorului de viteze M şi un panou de control specific M pe consola centrală sunt caracteristicile principale ale cockpitului în stilul unei maşini sport, optimizat pentru a oferi o experienţă de performanţă bogată la bord.
    • Butonul M Hybrid este folosit pentru a selecta modul de operare dorit pentru sistemul de propulsie, în timp ce butonul Setup oferă acces direct la configuraţia sistemului de propulsie, a şasiului, a direcţiei, a sistemului de frânare şi a sistemului M xDrive, dar permite şi ajustarea nivelului de recuperare al energiei la frânare.
    • Volanul M din piele are elemente decorative în crom negru, plus butoane M şi padelele de schimbare a vitezelor cu incrustaţii de carbon ale căror simboluri plus şi minus sunt roşii.
    • O caracteristică specială exclusivă a BMW XM Label este simbolul care identifică modul Boost de pe padela stângă din spatele volanului.
  • Sentimentul de spaţiu generos, materialele de înaltă calitate şi designul extravagant transformă zona din spate a BMW XM Label într-un M Lounge exclusivist.
    • Opţional, spătarele încălzite care se extind bine în lateralul habitaclului şi pernele din piele Merino cu cusături contrastante roşii şi o emblemă “XM” contribuie la experienţa de confort.
    • Plafonul iese în evidenţă prin structura sa unică de prismă tridimensională şi de cadrul care foloseşte 100 de unităţi LED pentru iluminare.
    • Iluminarea ambientală, controlul automat al climatizării pe patru zone, sistemul audio Harman Kardon surround şi sistemul Travel & Comfort sunt dotări standard, în timp ce lista de opţiuni include sistemul audio Bowers & Wilkins Diamond surround cu amplificator de 1.475W şi patru difuzoare suplimentare în zona plafonului.
  • BMW XM Label oferă clienţilor o selecţie largă de sisteme avansate pentru condus şi parcare autonome.
    • Printre tehnologiile disponibile standard se numără Driving Assistant, care cuprinde avertizare de coliziune frontală, avertizare de părăsire a benzii, inclusiv revenirea pe bandă cu asistenţă la direcţie, asistentul de evitare cu schimbarea benzii, asistentul de alertă şi sistemul Speed Limit Info.
    • Oferit ca opţiune, Driving Assistant Professional aduce cruise control activ cu funcţie Stop&Go împreună cu funcţii precum asistentul de control al direcţiei şi al benzii, precum şi recunoaşterea fazelor semaforului, asistenţa automată pentru limitarea vitezei şi navigaţie activă (nu toate sistemele sunt disponibile în toate ţările).
    • De asemenea, Parking Assistant Plus face parte din specificaţiile standard. Alături de asistentul de marşarier, acest sistem adaugă Parking View, Panorama View faţă şi spate şi 360 View la repertoriul de funcţii.
  • BMW XM Label vine echipat standard cu BMW Live Cockpit Professional, care aduce cea mai recentă generaţie a experienţei multi senzoriale în automobil BMW iDrive, bazată aici pe o versiune specifică M a sistemului de operare BMW 8. Cu grupul complet digital de ecrane şi Asistentul Personal Inteligent BMW, noul BMW iDrive a fost orientat în mod deliberat către controlul tactil şi prin gesturi, precum şi dialogul folosind limbajul natural.
    • BMW Live Cockpit Professional include, de asemenea, sistemul de navigaţie BMW Maps bazat pe cloud.
    • BMW Digital Key Plus, disponibilă opţional, le permite clienţilor să blocheze şi să deblocheze BMW XM Label folosind Apple iPhone prin intermediul tehnologiei radio cu bandă ultra largă (UWB), mai bună din punct de vedere al securităţii.
    • Integrarea smartphone-ului pentru Apple CarPlay şi Android Auto, funcţionalitatea personalizată BMW ID şi un eSIM conceput pentru tehnologia mobilă 5G sunt, de asemenea, disponibile pentru utilizare.

Producţia modelului va începe în august 2023 la uzina BMW Group din Spartanburg (SUA). BMW XM Label (Red) îşi va marca premiera mondială la Salonul Auto Internaţional Auto Shanghai (18-27 aprilie). China este una dintre cele mai importante regiuni de vânzări pentru BMW XM Label, alături de SUA şi Orientul Mijlociu.

Modelul poate fi comandat la dealeri începând cu 28 aprilie 2023. Preţul de pornire pentru România este 195.041 de euro cu TVA (163.900 Euro fără TVA). Preţurile pentru Republica Moldova vor fi disponibile abia la sfârşit de iunie.

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/