(video) Hamilton a egalat recordul de victorii a lui Schumacher, iar Renault a cucerit primul podium din ultimii 10 ani

Pilotul britanic Lewis Hamilton a egalat recordul de victorii deţinut de germanul Michael Schumacher (91), impunându-se în Marele Premiu Eifel din Germania, a 11-a etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, care s-a desfăşurat pe circuitul Nurburgring (cel dedicat curselor).

Menţiune: Pentru că videoclipurile din articol sunt protejate de drepturi de autor, acestea pot fi vizualizate doar pe Youtube şi nu direct de pe blog. Însă un click merită pentru a vedea cele mai tari momente ale cursei!

Prima victorie a lui Hamilton în Formula 1 datează din sezonul 2007, la MP al Canadei de la Montreal, cu un monopost McLaren cu motor Mercedes.

Cu această ocazie, Mick Schumacher, fiul septuplului campion mondial Michael Schumacher, i-a oferit lui Hamilton o cască a tatălui său înainte ca britanicul să urce pe podium pentru a 160-a oară în cariera sa în Formula 1, care cuprinde 261 de Grand Prix-uri.

Pentru a obţine a şaptea victorie în 2020, Hamilton i-a devansat pe olandezul Max Verstappen şi pe italianul Daniel Ricciardo care a oferit echipei franceze primul podium după 2011.

Plecat din poziţia a doua a grilei de start, Hamilton a beneficiat de problemele mecanice cu care s-a confruntat coechipierul său Valtteri Bottas, plecat din pole position, care a fost nevoit să abandoneze, dar şi de o strategie de cursă impecabilă pentru consolidarea poziţiei sale de lider al campionatului.

Cel mai bun timp de tur, record, l-a înregistrat Max Verstappen – 1:28,139 – chiar în ultimul tur, luând punctul suplimentar care se acordă pentru această performanţă de la Hamilton.

Au abandonat cursa George Russell din cauza unui accident cu implicarea maşinii lui Kimi Raikkonen, Valtteri Bottas din cauza unei probleme la motor, iar piloţii Esteban Ocon, Alexander Albon şi Lando Norris din cauza altor probleme mecanice. Demnă de remarcat este şi isprava lui Nico Hulkenberg, care a fost chemat să-l înlocuiască pe Lance Stroll. Deşi nu a participat la sesiunea de antrenamente, acesta a reuşit să finiseze cursa pe locul 8, în zona de punctaj.

Amintim că lider în clasamentul Campionatului Mondial al piloţilor este Hamilton cu 230 puncte, urmat de Bottas cu 161 puncte şi Verstappen cu 147 puncte. În clasamentul constructorilor, pe primul loc se află Mercedes-Benz cu 391 puncte, urmat de Red Bull cu 291 puncte şi Racing Point cu 120.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/