(video) Record! Deocamdată cea mai rapidă Supra Mk5 a putut parcurge 402 metri în 8.78 secunde

Noua generaţie Toyota GR Supra există deja pe piaţă de aproximativ doi ani, ceea ce înseamnă că tuneri şi echipe sportive au avut la dispoziţie destul de mult timp pentru a-şi da seama cum să facă acest coupe să meargă mai repede pe o pistă de drag racing.

Exemplarul din imagini pune la dispoziţie tocmai 950 de cai putere (sau 964 CP în sistemul de măsurare folosit în Europa) și acum câteva zile a stabilit un record mondial pentru, deocamdată, cea mai rapidă Supra Mk5 pe un sfert de milă.

https://www.youtube.com/watch?v=Xmnwnw7ucVo

Această roşie Supra a fost construită de Mikey Tuned, LLC, beneficiind de o serie de upgrade-uri pentru a se asigura că este capabilă să se lanseze corect şi rapid de la linia de start, dar şi să ofere tracţiune continuă până la linia de sosire. Motorul său B58 s-a ales cu noi pistoane, biele, ştifturi, precum şi o nouă garnitură heavy-duty care stă între blocul cilindrilor şi chiulasă.

S-a aplicat, de asemenea, un kit Extreme Turbo Systems care utilizează un turbocompresor Precision în locul celui stoc. Tot ansamblul este susţinut şi de un sistem de injecţie cu azot în două etape. Rezultatul este 964 CP şi 1.288 Nm de cuplu. Totul trece printr-o cutie de viteze automată în opt trepte către roţile din spate.

În termeni de aspect exterior, automobilul se aseamănă foarte mult cu cel stoc, având în vedere capacitățile sale. Nu există nici un aero add-on sau decupaje nebune, ci doar o priză de aer amenajată exact în locul farului drept, dar şi un set de anvelope masive pentru competiții pe puntea din spate. Din habitaclu însă s-a scos tot de ce nu este nevoie pentru a micşora la maxim greutatea, instalându-se doar o bretea laterală de protecţie şi un singur scaun din carbon pentru şofer.

Maşina a fost capabilă de a înregistra un timp de 8.7 secunde cu o viteză de 246 de km/h la ieşire la un eveniment recent organizat pe Palm Beach International Raceway. Mai târziu, fără injecţie cu azot, a arătat 8.8 secunde cu 251 km/h la ieşire.

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/