(video) Bătălia echipelor: Nico Rosberg vine în Extreme E să concureze inclusiv cu Lewis Hamilton

Coincidență? Surpriză pentru Lewis Hamilton? Fostul coleg de echipă al starului britanic, Nico Rosberg, şi-a anunţat la fel intenţia de a participa în noul campionat Extreme E. Şi nu în calitate de pilot, ci în calitate de fondator şi CEO a unei echipe proprii!

În sezonul inaugural al competiţiei, care va începe din 2021, germanul va intra cu echipa Rosberg Xtreme Racing. Deocamdată membrii echipajului, care trebuie să cuprindă un bărbat şi o femeie, nu au fost anunţaţi, însă director de echipă este numit Kimmo Liimatainen, un pilot de curse finlandez care a fost managerul echipei Team Rosberg, care concurează în seria DTM.

Rosberg Xtreme Racing va intra astfel în noua serie revoluționară de curse off-road, care va vedea SUV-uri electrice de 550 CP, care concurează în medii îndepărtate din întreaga lume pentru a atrage atenția asupra efectelor tot mai mari ale schimbărilor climatice.

Într-un comunicat de presă se menţionează că RXR este o evoluție a Team Rosberg, fondată în 1994 de tatăl lui Nico, fostul campion mondial de F1 în 1982, Keke Rosberg. RXR se bazează pe succesul echipei în German Touring Car Masters (DTM), precum și pe cariera post-F1 a lui Nico Rosberg ca antreprenor în domeniul mobilității durabile.

De când s-a retras din Formula 1, Rosberg a investit în numeroase start-up-uri de succes în domeniul sustenabilității și este, de asemenea, un investitor timpuriu și acționar al seriei de curse electrice Formula E.

Prin angajamentul său antreprenorial, Rosberg sprijină întreprinderile care oferă soluții perturbatoare în tranziția către o societate durabilă. În 2019, Rosberg a fondat GREENTECH FESTIVAL, o platformă globală pentru a prezenta tehnologiile ecologice de pionierat.

Vezi şi:

https://autoblog.md/video-lewis-hamilton-anunta-lansarea-unei-echipe-proprii-pentru-participarea-in-extreme-e/

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/