(video) Cel mai nou Volvo FH 460 a arătat cel mai mic consum într-un test al revistei Trucker

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Un nou test independent realizat în Germania cu nava amiral Volvo Trucks a arătat faptul că acesta consumă cu aproape 18% mai puțin combustibil față de același test realizat în urmă cu patru ani. Cel mai nou cap tractor Volvo FH 460, dotat cu cu pachetul I-Save, a demonstrat o eficiență record a consumului de combustibil în testele celei mai autoritare publicații germane Trucker.

Un autotren încărcat cu o sarcină brută de 32 de tone şi pus să meargă pe un traseu de 343 km lungime (format din autostrăzi, drumuri locale, zone deluroase, străzi înguste, inclusiv cu relief complicat) cu o viteză medie de 80 km/h (85 pe cruise control) a arătat un consum mediu de combustibil de doar 21.48 litri la 100 de km.

Comparativ cu același test realizat în 2018 – înainte ca Volvo să introducă pachetul I-Save de economie de combustibil – modelul Volvo FH 460 cu I-Save testat a obținut o impresionantă reducere combinată de 18% a consumului de motorină și de AdBlue. Acesta este cel mai bun rezultat dintre toate vehiculele de mare tonaj testate pe itinerarul în cauză.

Până nu demult, costul cu AdBlue n-a beneficiat de o atenție deosebită. Însă acest lucru s-a schimbat dramatic, prețurile pentru acest aditiv crescând cu mai mult de 100% pe multe piețe. În cadrul noului test, Volvo a reușit inclusiv să mențină consumul de AdBlue la un nivel redus – doar 6% din consumul de motorină.

Efectele pachetului I-Save, care oferă îmbunătățiri ale motorului cu turbo, un nou software mai inteligent și elemente aerodinamice, se combină pentru o utilizare foarte eficientă a combustibilului. Acest test independent este încă o dovadă solidă a marelui impact pozitiv pe care îl are I-Save asupra consumului.

Amintim că Volvo FH 460 este echipat cu un turbo diesel de 13 litri volum, care produce 460 CP şi 2.600 Nm de cuplu. Motorul Turbo Compound corespunde normei Euro 6d şi, de asemenea, este certificat să ruleze pe HVO100 – o motorină regenerabilă sub forma uleiurilor vegetale hidrogenate, care reduce dramatic emisiile de CO2.

Unitatea este cuplată la o cutie de viteze cu 12 trepte, cu reductor planetar și divizor de treaptă, cu sistem automatizat de schimbare a treptelor de viteză. I-Shift poate fi echipat din fabrică şi cu priză de putere, retarder compact, pompă de servodirecție pentru situații de urgență și răcitor de ulei. Astfel, motorul cu tehnologie Volvo Turbo Compound, D13TC, face posibilă conducerea la turații reduse și în trepte înalte de viteză pentru perioade mai lungi de timp.

Însăşi pachetul I-Save a fost lansat în 2019. Propune o serie de soluții avansate, utilizate pentru a îmbunătăți eficiența consumului de combustibil. Printre acestea se numără funcția I-Torque, care administrează selectarea treptelor de viteză, cuplul motorului și frânarea, atunci când este activat sistemul I-Cruise. Funcția mai utilizează I-See pentru a studia traseul care urmează a fi parcurs și evaluează cât de mult cuplu este necesar pentru ca motorul să ruleze cât mai eficient din punct de vedere al consumului de energie și de combustibil, pe baza masei totale a camionului.

Cmentariile sunt închise