(video) Nicio problemă pentru Max Verstappen în a-şi asigura a 50-a victorie din carieră

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Pilotul olandez Max Verstappen s-a impus în Marele Premiu al Statelor Unite, duminică la Austin (Texas), trecându-şi în palmares a 50-a victorie în Formula 1, la două săptămâni după ce şi-a asigurat titlul de campion mondial pentru al treilea an consecutiv. Cu o zi mai devreme a câştigat fără probleme şi cursa de Sprint.

Menţiune: Pentru că videoclipurile din articol sunt protejate de drepturi de autor, acestea pot fi vizualizate doar pe Youtube şi nu direct de pe blog. Însă un click merită pentru a vedea cele mai tari momente ale cursei!

Verstappen, în vârstă de 26 de ani, s-a impus cu un avans de doar două secunde faţă de britanicul Lewis Hamilton, care a fost în final descalificat, după ce maşina sa a eşuat la inspecţia de la finalul curse, pentru o uzură excesivă a podelei.

Monegascul Charles Leclerc, care s-a clasat pe poziţia a şasea, a fost la rândul său descalificat de Federaţia Internaţională de Automobilism (FIA), fiind constatate aceleaşi nereguli şi la monopostul său.

Graţie succesului din Statele Unite, Verstappen a egalat totodată recordul de victorii obţinute într-un singur sezon (15), pe care tot el îl stabilise anul trecut şi pe care are ocazia să-l îmbunătăţească, în condiţiile în care au mai rămas de disputat patru Grand Prix-uri în acest an.

Plecat de pe poziţia a şasea, olandezul a reuşit să se instaleze la conducerea cursei după primul schimb de pneuri, la jumătatea cursei, depăşindu-l pe Lando Norris în cel de-al 28-lea tur din totalul de 56.

Norris, aflat la cel de-al 100-lea Mare Premiu din carieră, a ocupat în final locul secund după descalificarea lui Hamilton, înregistrând al 12-lea podium din carieră şi al patrulea consecutiv. El a fost urmat de spaniolul Carlos Sainz şi de mexicanul Sergio Perez.

Următoarea cursă a sezonului, Marele Premiu al Mexicului, va avea loc pe 29 octombrie, pe Autodromo Hermanos Rodríguez.

Cmentariile sunt închise