Hyundai se pregătește de un recall global al modelului KONA Electric! SUV-ul se poate aprinde

Hyundai Motor Co. a decis să recheme în mod voluntar în service zeci de mii de exemplare ale modelului KONA Electric, vândute în străinătate, după ce producătorul auto a luat o decizie similară în cazul maşinilor realizate în Coreea de Sud, pentru a preveni riscurile potențiale de incendiere. Rechemarea vine după ce din 2018 au fost raportate în jur de 15 incendii cu implicarea modelului.

Campania se va extinde asupra a aproximativ 51.000 de vehicule din America de Nord, China, Europa şi alte pieţe, după ce 25.564 de exemplare vor fi rechemate în service în Coreea de Sud începând cu 16 octombrie curent. Toate unitățile sunt produse în perioada septembrie 2017 şi martie 2020.

Hyundai a menţionat că este într-o etapă finală de a depune un aviz de rechemare voluntară cu [NHTSA] pentru modelele vândute în SUA și va începe procesul de informare a proprietarilor acestor vehicule. Hyundai va rechema 37.366 de vehicule și 11.137 de vehicule în Europa și America de Nord, respectiv.

Declarația Hyundai cu privire la aviz nu menționa celelalte piețe, numărul total de vehicule suplimentare pe care intenționează să le recheme în service sau datele campaniilor.

Ministerul Transporturilor din Coreea de Sud a declarat săptămâna trecută că Hyundai va rechema în mod voluntar SUV-urile sale electrice din cauza unui posibil scurt circuit cauzat de ceea ce ar putea fi un defect de fabricaţie a celulelor de înaltă tensiune din care e formată bateria, putând astfel reprezenta un risc de incendiu.

LG Chem Ltd, care furnizează baterii pentru KONA Electric, a declarat săptămâna trecută că nu celule defecte de baterie au fost cauza incendiilor cu implicarea acestui model și că o cauză exactă nu a fost încă determinată. Compania a adăugat că un experiment de reconstituire a faptelor care s-au întâmplat în câteva cazuri, realizat în comun cu Hyundai, nu a dus la un incendiu, astfel încât incidentele nu pot fi atribuite celulelor defecte.

Maşinile care vor fi rechemate în Coreea de Sud vor mai fi supuse actualizărilor de software, dar şi înlocuirii bateriilor, după caz, după inspecții. KB Investment& Securities a declarat într-un raport publicat luni că toată această campanie ar putea costa Hyundai până la 600 de miliarde de woni (522 de milioane de dolari) dacă va fi nevoit să înlocuiască bateriile pentru toate cele aproape 77.000 de vehicule afectate, identificate până acum la nivel mondial.

După această veste, acțiunile Hyundai au scăzut până luni cu 2.5%, în timp ce ale LG Chem cu 3.2%.

Vezi şi:

https://autoblog.md/hyundai-kona-electric-s-a-vandut-in-peste-100000-de-exemplare-ce-subventii-se-dau-pentru-el-in-tari-din-europa/

Cmentariile sunt închise