(video) Deocamdată nu are rivali! Max Verstappen e triplu campion mondial de Formula 1

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Pilotul olandez Max Verstappen a cucerit anticipat al treilea său titlu consecutiv de campion mondial de Formula. S-a întâmplat încă în ziua de sâmbătă, pe circuitul Lusail, după ce coechipierul său a abandonat în timpul cursei de sprint din cadrul Marelui Premiu al Qatarului.

Verstappen nu avea nevoie decât de trei puncte pentru a obţine titlul, iar mexicanul era singurul care mai putea întârzia încununarea sa. Perez a fost nevoit să abandoneze după ce a fost acroşat de francezul Esteban Ocon, în al 11-lea tur, astfel că nu mai conta ce clasare obţinea Verstappen, care era al treilea în acel moment.

Însăşi cursa de sprint, care a avut 19 tururi, a fost câştigată în mod neaşteptat de australianul Oscar Piastri (McLaren), urmat de Verstappen, în timp ce pe locul al treilea s-a clasat britanicul Lando Norris.

Menţiune: Pentru că videoclipurile din articol sunt protejate de drepturi de autor, acestea pot fi vizualizate doar pe Youtube şi nu direct de pe blog. Însă un click merită pentru a vedea cele mai tari momente ale cursei!

Iar Marele Premiu de Formula 1 al Qatarului a fost aseară câştigat, din nou, de acelaşi Max Verstappen, care a obţinut astfel a 14-a sa victorie în 17 curse desfăşurate în acest sezon, fiind urmat pe podium de, surpriză sau nu, cei doi piloţi ai McLaren!

Cele două monoposturi Mercedes-AMG, conduse de britanicii George Russell şi Lewis Hamilton, plecate de pe locurile doi şi trei ale grilei de start, s-au acroşat în primul viraj al cursei, provocând abandonul lui Hamilton şi ieşirea maşinii de securitate. Russell a încheiat pe locul al patrulea.

Spaniolul Carlos Sainz Jr nu a luat startul la Lusail din cauza unei probleme cu alimentarea monopostului, a anunţat scuderia înaintea cursei. Iar Sergio Perez, care trebuia iniţial să plece de pe poziţia a 13-a, a plecat în cele din urmă în cursă de la standuri, după ce a fost sancţionat de comisarii de cursă. El a încheiat pe locul 10.

Verstappen este al cincilea pilot din Formula 1 care a cucerit trei titluri consecutive de campion mondial, după Juan Manuel Fangio (patru – 1954-1957), Michael Schumacher (cinci – 2000-2004), Sebastian Vettel (patru – 2010-2013) şi Lewis Hamilton (patru – 2017-2020)

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise