(foto) Cele mai importante premiere auto din 2020! Modelele care ar putea ajunge și în Moldova

Anul 2019 a trecut, motiv pentru care privim deja spre 2020. Aici, în redacția AutoBlog.MD, am făcut o listă cu zece automobile care urmează să fie prezentate pe parcursul noului an și care au șanse să ajungă eventual și în țara noastră.

Haideți să vedem care sunt ele:

FOTO: automotorinews.it
  • Noul Audi e-tron GT

Anunțat la Salonul Auto de la Los Angeles la finele anului 2018 ca prototip, Audi e-tron GT este așteptat să fie lansat ca model de serie în anul 2020. Vorbim despre un sportback electric care va avea aceeași platformă electrică deja disponibilă pe noul Porsche Taycan. Vorbim despre o putere totală de 600 CP produsă de două electromotoare, tracțiune integrală și capacitate de încărcare de la prize cu o putere de peste 150 kW.

Noul model ar putea fi prezentat la Salonul Auto de la Geneva deja în primăvara anului 2020, urmând ca primele livrări să se facă în a doua jumătate a anului.

  • Noul BMW iX3 

Arătat pentru prima dată ca prototip la Salonul Auto de la Beijing din primăvara lui 2018, BMW iX3 urmează să devină primul SUV electric de serie al mărcii din Munchen, devenind astfel şi primul model BMW disponibil cu toate tipurile de unităţi de propulsie populare: diesel, benzină, plug-in hybrid şi electric. Noul model este deja gata de lansare și îl vom la vedea sigur în această primăvară, fie la Geneva în martie 2020, fie din nou la Beijing, capitala ţării unde va fi produs pentru piaţa globală.

BMW iX3 va fi pus în mișcare de un motor electric cu 286 de cai putere pe puntea din spate, ce își va lua energia dintr-un set de baterii litiu-ion cu o capacitate de 74 kWh. Aceste cifre îi vor permite să accelereze preliminar în 6.0 secunde până la 100 km/h, să meargă cu o viteză maximă de 200 km/h și să atingă o autonomie de peste 440 de kilometri.

În showroom-uri noul BMW iX3 ar putea ajunge în a doua jumătate a anului 2020.

(video) BMW aminteşte că îşi va lansa primul SUV electric în 2020 şi îi anunţă caracteristicile principale

  • Noul Jaguar XJ-e 

Noua generație Jaguar XJ nu va mai fi așa cum o știm noi. Dacă până în prezent nava amiral din gama britanicilor era pusă în mișcare de motoare pe benzină și diesel, iată că de acum încolo aceasta se va transforma într-un model full-electric.

Deocamdată nu se cunosc prea multe despre viitorul model, însă din câte se pare acesta nu va mai fi un sedan, dar se va transforma într-un GT cu un interior extrem de luxos și mult mai încăpător din cauza spațiului ce se eliberează odată cu trecerea la propulsia electrică.

Cel mai probabil vom vedea sub capota viitorului XJ-e și actuala unitate de propulsie cu 400 de cai putere ce pune în mișcare Jaguar I-Pace, dar nu este exclus să vedem și o variantă mai puternică care să concureze cu Porsche Taycan.

Noul model va fi lansat în prima jumătate a anului 2020, urmând ca primele livrări să se facă în a doua parte a anului.

Teaser oficial
  • Noul Mercedes-Benz S-Class

Aceasta la sigur este una dintre cele mai importante premiere ale anului 2020! După mulți ani de dominare a segmentului limuzinelor de lux, Mercedes-Benz se pregătește să anunțe noua generație S-Class în caroserie W223. Noi deja am menționat într-o altă postare că acest model va suferi o sumedenie de modificări de ordin estetic, cu blocuri optice mai subțiri în față, o grilă mai impunătoare și un spate ce ne reamintește un pic de cel văzut pe CLS.

În interior se pare că consola centrală va fi dominată de o tabletă imensă amplasată pe mijlocul planșei în stilul modelelor Tesla. Bineînțeles nu vor lipsi și tehnologiile de ultimă oră cu faruri laser, sisteme de condus autonom și de siguranță.

Noul S-Class W223 va ajunge în showroom-uri în vara lui 2020, iar în Moldova ar trebui la sigur să apară până la următorul Revelion.

Render: kolesa.ru
  • Noul Nissan Qashqai

Chiar dacă nu există prea multe informații despre noul Nissan Qashqai, este cert că în anul următor o să vedem o nouă generație a acestui model.

Aceasta se pare că va prelua mult din liniile conceptului Nissan iMQ, se va lăuda cu un interior high tech și va avea din câte se pare mai multe versiuni de propulsie – hybrid, PHEV, benzină, diesel și poate ceva mai târziu una electrică.

În centrul conceptului IMQ se află următoarea generație a sistemului de propulsie 100% electric, numit e-POWER, care oferă accelerare instantanee, liniară. Acesta reprezintă o dezvoltare continuă a tehnologiei e-POWER disponibilă deja în prezent pe modelele bestseller Nissan Note și Serena în Japonia.

Pe noul concept IMQ, sistemul, care va fi introdus pe piaţa europeană din 2022, are la bază un benzinar (în acest caz unul turbo de 1.5 litri) cu un generator de putere (folosit doar pentru a încărca bateria), un invertor, un electromotor şi o baterie, ce produc împreună 340 de CP şi 700 Nm de cuplu. Acest randament ridicat este canalizat printr-un nou sistem de tracțiune integrală multi-motor, oferind un control precis și independent al fiecărei roți. Combinația de e-POWER și AWD este ideală pentru condiții de aderență redusă, cum ar fi drumurile alpine cu zăpadă

  • Noul Porsche 911 GT3

Anul 2020 este anul în care nu este aşteptat doar noul Porsche 911 Turbo, ci şi primul reprezentant al familiei GT – noul GT3. Modelul se va deosebi de un 911 standard printr-un kit exterior aerodinamic diferit, dar şi un spoiler de dimensiuni generoase şi fixat deasupra capacului motorului.

De propulsie, potrivit zvonurilor, va răspunde în continuare un motor natural aspirat de 4.0 litri, dar care va fi forţat să producă tocmai 550 de CP, cu 50 mai mulţi decât ultimul GT3 lansat. Cutia de viteze ar putea fi una robotizată cu două ambreiaje pentru schimb rapid de trepte.

Premiera i-ar fi programată pentru unul dintre saloanele auto europene sau americane din prima jumătate a lui 2020, cu începere imediată a producţiei şi livrare curândă clienţilor.

Render: germanboost.com
  • Noua Skoda Vision iV

Skoda a promis în 2019, în martie la Salonul Auto de la Geneva, că va lansa modelul de serie pe baza conceptului Vision iV deja în 2020. Este aşteptat la fel la Geneva şi va deveni primul SUV electric al mărcii. Denumirea deocamdată nu îi este cunoscută.

Conceptul măsoară 4.665 mm lungime, 1.926 mm lățime și are o înălțime de 1.613 mm. Sub caroseria cu forme care vor avea de suferit la sigur, prototipul era dotat cu platforma electrică MEB care conţine câte un motor electric pe fiecare punte. Puterea totală a sistemului este de 306 CP, care sunt transmiși spre roţi prin intermediul unui sistem de tracţiune integrală. Datorită cuplului maxim care este disponibil instant în orice vreme, acceleraţia 0-100 de km/h o poate face în 5.9 secunde, de la 80 la 120 de km/h ajunge în 4 secunde, iar viteza maximă este limitată la 180 de km/h.

Sub podea, între cele două punţi, se ascunde un set de acumulatori litiu-ion răciţi cu lichid cu o capacitate de 83 kWh. Bateria poate fi încărcată rapid în proporţie de 80% în doar 30 de minute, iar autonomia maximă poate ajunge la 500 de km în ciclu WLTP. Cu o probabilitate foarte mare toate aceste specificaţii vor putea fi găsite şi pe modelul de serie, poate doar cu mici diferenţe.

Skoda Vision iV Concept // FOTO: autocar.co.uk
  • Noul Tesla Model Y

Înaintea controversatului Tesla Cybertruck, pe piaţă va apărea Tesla Model Y, un SUV electric făcut pe baza lui Model 3, al doilea din gama mărcii.

Crossoverul electric va exista în trei versiuni la alegere, cea mai autonomă fiind Long Range RWD cu tracţiune spate (până la 540 de km WLTP), iar cea mai performantă va avea două motoare electrice ce vor forma un sistem de tracţiune integrală, fiind capabilă de 0-100 km/h în 3.7 secunde, o viteză maximă limitată la 241 km/h şi o autonomie maximă de 480 km (WLTP).

Noul Tesla Model Y, în primele exemplare, ar trebui să fie livrat clienţilor de peste ocean abia din ultimele săptămâni ale lui 2020, în timp ce producţia modelului în specificaţie europeană va începe din primele luni ale lui 2021.

Noua Tesla Model Y a primit preţuri europene. Unde şi cât costă cel mai ieftin

  • Noul Volvo V40

Noua generaţie Volvo V40 este aşteptată să apară în 2020. Informaţii despre acest model sunt foarte puţine, însă va fi cel mai probabil adaptat familiei din care face parte. Respectiv, designul şi agregatele le va împărţi cu modelul bestseller XC40, care apropo are deja şi o versiune full electrică.

Pe de altă parte, în 2018, compania a anunțat că “va valorifica popularitatea modelelor compacte prin introducerea unora noi care vor avea la bază aceeaşi arhitectură modulară compactă şi care vor înlocui modelul actual V40”.

„Succesul lui XC40 a depășit chiar și așteptările noastre cele mai înalte. Segmentul SUV-urilor compacte este segmentul care are cea mai rapidă creștere din industrie, iar cu aceste modele suplimentare bazate pe CMA aşteptăm mai multe beneficii de la această creştere”, a declarat Håkan Samuelsson, președinte și CEO al Volvo Cars.

Noile modele vor include vehicule complet electrice și vor fi vândute la nivel global în toate regiunile importante. O purtătoare de cuvânt a companiei suedeze a declarat pentru Autonews că nu vor fi hatchback-uri aşa cum este în prezent.

Mai multe detalii urmează a fi dezvăluite. Respectiv, Volvo V40 nu s-ar mai putea numi V40, iar premiera s-ar putea reţine niţel, chiar până la începutul lui 2021.

Volvo V40 // Render: caranddriver.com
  • Noul Hyundai Tucson evident 😉

Conceptul său a fost arătat practic acum o lună în urmă la Salonul Auto de la Los Angeles, ceea ce înseamnă că noua generaţie a modelului apare în 2020! SUV-ul se află deja de mult timp în teste şi începe deja să lase din camuflaj. În baza formelor lăsate la vedere s-a şi format render-ul pe care îl ataşăm.

Noua generaţie Tucson va introduce o nouă generaţie de limbaj de design care îi va schimba radical “faţa”. Stilistica modelului va fi complet diferită de ceea ce am văzut pe ultimele SUV-uri ale mărcii, în timp ce partea posterioară i-ar putea fi realizată cu stopuri LED conectate cu o bandă luminoasă.

Sub capotă maşina va avea unităţi de propulsie eficiente şi moderne, asta pentru că Hyundai investeşte bani grei în a-şi menţine tehnologiile la nivelul regulilor europene, acolo unde îi este poate principala piaţă de desfacere. Şe ştie exact că noul Tucson va fi un automobil plug-in hybrid şi nu se exclude că va adopta şi un tren de rulare full electric mai târziu.

FOTO: carscoops.com

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/