(video) Los Angeles 2019: Premieră – conceptul noului Hyundai Tucson şi prototipul unei maşini sport mid-engine

Şi coreenii de la Hyundai sunt activi în aceste zile la Salonul Auto de la Los Angeles. Pe lângă premiera locală a noului Hyundai IONIQ facelift, producătorul auto a arătat lumii conceptul unui SUV şi prototipul unei viitoare maşini sport cu motor montat central.

Primul se numeşte Vision T Plug-in Hybrid SUV Concept, iar al doilea RM19 Racing Midship Sports Car.

Noi jurnaliştii cunoaştem că noua generaţie Hyundai Tucson iată-iată se va schimba în curând. Maşina este în prezent în pregătire activă şi o vom vedea debutând chiar în anul care vine. Conceptul Hyundai Vision T arată direcţia de dezvoltare a designului maşinii.

Creatorii săi din câte se pare nu doresc ca noul Tucson să exploateze stilul frontal cu faruri poziţionate la două nivele diferite, aşa cum am văzut pe noile Venue, Santa Fe sau Palisade de exemplu. Conceptul Vision T continuă ideea sedanului Hyundai Grandeur facelift, în care farurile sunt combinate vizual cu grila, reprezentând o evoluție a unui sistem de blocuri optice Hidden Signature Lamp derivate din cele ale conceptului Le Fil Rouge, dar şi ale lui Grandeur facelift.

Grila în sine este prevăzută cu elemente active care se deschid la necesitate. La viteze mai mari, un aşa-zis Parametric Air Shutter (obturator), care este o dotare originală, reglează în mod activ atât aerodinamica, cât și designul maşinii.

În plus, Hyundai Vision T se bucură de proporții aristocratice: în lungime măsoară 4.610 mm, cu doar 80 mm mai scurt decât Santa Fe, 2.014 mm în lăţime, 1.704 în înălţime, în timp ce în termeni de ampatament (2.804 mm) îl depășește cu tocmai 104 mm.

Dar este prea devreme să ne bucurăm. Cel mai probabil noul Tucson, fără îndoială, va avea dimensiuni obişnuite şi similare cu actuala generaţie, dictate de aspectul cu un motor montat transversal.

Mai aflăm despre Hyundai Vision T că are o unitate de propulsie hibridă, deşi nu se oferă nici un detaliu despre aceasta. Nici imagini cu interiorul nu sunt deocamdată.


Hyundai RM19 este un prototip, o maşină experimentală, adică o altă iterație a unei mașini sport cu motor montat central şi cu o caroserie a modelului Veloster. Proiectul Racing Midship a fost deschis în anul 2012 şi scopul său este de a dezvolta și conecta noi tehnologii de înaltă performanță din domeniul motorsport cu viitoarele modele N Performance.

Între timp au apărut mai multe prototipuri RM14, RM15 şi RM16, iar RM19 s-a apropiat foarte mult de startul producţiei unui model nou care va avea un corp original, deşi toată partea tehnică i se testează acum într-un altul.

Hyundai RM19 este unificat cu mașinile de curse de clasă TCR (Touring Car Racing) – are un motor turbo de 2.0 litri cu 390 CP, o cutie de viteze secvențială cu șase trepte și tracțiune pe puntea din spate. Deja în starea în care este acum poate face 0-97 de km/h în mai puţin de 4.0 secunde, iar în viitor, dezvoltatorii intenționează să conecteze benzinarul cu o unitate de propulsie hibridă compactă, care va ajuta maşina în primele secunde de acceleraţie și îi va îmbunătăți dinamica. Viteza maximă limitată a lui RM19 este limitată la 250 de km/h.

Divizia Hyundai N lucrează din greu la viitoarea mașină sportă cu motor montat central, dar când va avea loc premiera modelului deocamdată încă nu se cunoaşte.

Vezi şi: (video) Ce sunete produce o maşină electrică pentru competiţii? Exemplul noului Hyundai Veloster N ETCR

Evenimentul de prezentare în reluare:

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/