(video) Unicul Polestar 2 Arctic Circle are şi o lopată din carbon în portbagaj

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Compania Polestar continuă să experimenteze cu modelul 2. După ce vara trecută ne-a arătat prototipul unei versiuni de performanţă, astăzi prezintă prototipul unui Polestar 2 care se descurcă mai bine pe zăpadă şi gheaţă decât un electromobil stradal standard.

Modelul ni se arată fiind testat în zona Cercului Arctic, în nordul Suediei, la temperaturi de până la minus 35 de grade Celsius.

Numit Polestar 2 Arctic Circle, are la bază un Polestar 2 Long range cu două motoare şi un Performance Pack, pe lângă alte modificări specifice. Garda la sol îi este mai mare cu 30 mm, puterea și cuplul total a fost mărit până la 476 CP şi 680 Nm, iar anvelopele de iarnă (245/35 R19) cu câte 490 de crampoane de patru mm acoperă jante personalizate de 19 inci.

În combinație cu arcuri cu 30% mai moi, amortizoarele Öhlins de performanță reglabile în trei direcții, special concepute pentru această mașină împreună cu Öhlins, sunt setate la câte nouă clicuri faţă/spate și dispun de camere auxiliare de reglare. Mecanisme de frânare Brembo cu etriere cu patru pistoane pe puntea din faţă au rămas cele standard.

Suplimentar, nişte bretelele au fost montate din față și din spate pentru a crește rigiditatea torsională și capacitatea de reacție a direcției. Un nou prototip de sistem Launch Control a fost, de asemenea, integrat prin padele montate în spatele volanului. O lopată din fibră de carbon și o curea de recuperare au fost incluse în portbagaj pentru orice eventualitate.

Din punct de vedere vizual, această primă “maşină de winter rally” a Polestar se remarcă prin jante de raliu OZ Racing de 19 inci, patru lumini frontale LED Stedi Quad Pro și un exterior unic în gri mat și alb. Scaunele frontale Recaro sunt tapițate într-un material de culoarea cărbunelui şi au inscripții aurii. Bara de protecție frontală mai dispune de o placă din fibră de carbon pentru o protecție suplimentară sub caroserie.

Polestar 2 Arctic Circle este un showcar unic și nu va fi pus în producție, însă nu se exclude că majoritatea părților componente pe care le foloseşte să fie propuse fie opţional, fie în cadrul unei versiuni speciale. Nu de alta, dar chiar la sfârşit de 2021 compania a anunţat un software upgrade de performanţă pentru Polestar 2 Long range Dual motor pentru clienţii din Europa iniţial, primul de acest gen.

Upgrade-ul vine anume în urma prezentării acelui prototip de performanţă în vara lui 2021 şi a permis astfel deblocarea altor 68 CP şi 20 Nm, pentru ca să genereze în total 476 CP şi 680 Nm de cuplu! Astfel, timpul necesar pentru exercițiul 0-100 km/h a scăzut până la 4.4 secunde (-0.3 s), iar de la 80 la 120 km/h durează doar 2.2 secunde (-0.5 s).

Upgrade-ul este lansat pentru clienții cu mașini eligibile în magazinul web Polestar Extras. Se instalează pe maşini prin tehnologia OTA după ce se achită în medie 1.000 de euro.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise