(video) Noul BMW M3 Touring a debutat la Goodwood şi sub formă de Safety Car pentru MotoGP

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

BMW M GmbH îşi va concentra activităţile la ediţia din acest an (23-26 iunie) a Festivalului Vitezei de la Goodwood pe sărbătorirea a 50 de ani de la fondare. BMW M prezintă numeroase modele din trecut, prezent şi viitor pentru a marca această ocazie.

Acestea includ premiera mondială a primului BMW M3 Touring MotoGP Safety Car. Vizitatorii festivalului sunt printre primii care pot descoperi în detaliu la cel mai nou Safety Car de la BMW M, maşinile mărcii fiind “Official Car of MotoGP” din 1999.

BMW M3 Touring MotoGP Safety Car va avea prima apariţie în curse tot în Marea Britanie, la începutul lunii august, la Grand Prix-ul de la Silverstone.

Cel mai nou membru al flotei Safety Cars se bazează pe primul BMW M3 Competition Touring cu M xDrive, care tot la Goodwood şi-a marcat premiera mondială publică. Combină nivelul înalt de capacitate tehnologică, performanţă şi cunoştinţe ale familiei BMW M3 şi BMW M4 cu natura practică a unui model touring cu cinci uşi.

Aspectul vizual al noului BMW M3 Touring MotoGP Safety Car este un omagiu adus celor 50 de ani de BMW M şi deceniilor de parteneriat cu MotoGP. Modelul Safety Car are un design special 50 Years of BMW M, iar toate MotoGP Safety Cars din 1999 până în prezent sunt listate pe maşină.

BMW M3 Touring MotoGP Safety Car este echipat cu întreaga gamă de accesorii de la BMW M Performance Parts pentru apariţia sa pe circuit, o parte dintre ele găsindu-se şi pe modelul de pe stand, în afară de eşapamentul opţional M Performance din titan.

Iată apropo o diferență a exteriorului unui M3 Touring fără și cu M Performance Parts:

Alte modificări aduse modelelor MotoGP Safety Car includ scaune de curse Recaro, centuri de siguranţă cu prindere în patru puncte, traversă de siguranţă, lumini pe plafon, lumini intermitente frontale, deconectare de urgenţă şi un sistem de extracţie a combustibilului.

Cât priveşte modelul de producţie, acesta a fost descris simplu de către organizatorii Goodwood FOS:

„Chiar și noul nas al lui M3 arată mai bine pe Touring. Pentru 80.000 de lire sterline, cu aproximativ 20.000 mai puțin decât se cere pentru un Audi RS 6 Avant, un M3 Touring sună și arată destul de aproape de o mașină perfectă.”

Cmentariile sunt închise