(video) Premieră la Goodwood: Noul şi primul BMW M3 Touring

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Ofensiva de modele BMW M GmbH continuă în anul aniversar a jumătate de secol de existenţă, cu adăugarea unui al patrulea tip de model la gama BMW M3/M4 alături de Sedan, Coupe și Cabriolet. BMW M3 Competition Touring (G81) își va sărbători premiera mondială publică la Goodwood Festival of Speed, cu începere din 23 iunie.

Caracteristici cheie:

  • Modelul imită din punct de vedere tehnic fraţii săi M3/M4 Competition cu tracțiune integrală M xDrive. Asta înseamnă că are:
    • Sub capotă un benzinar cu şase cilindri în linie, de 3.0 litri, cu tehnologie M TwinPower Turbo, care generează 510 CP şi 650 Nm de cuplu.
    • O transmisie M Steptronic cu opt trepte cu Drivelogic, care oferă trei programe de schimbare a vitezelor și poate fi acționată folosind padele din spatele volanului. 
    • Sistem de tracțiune integrală M xDrive, care face echipă cu un diferenţial Active M de pe puntea spate. 
      • Pe lângă setarea de bază 4WD, șoferul poate selecta și modul 4WD Sport prin meniul de configurare. Acest lucru oferă o experiență și mai intensă a reglajului pe spate al sistemului M xDrive. Dezactivarea DSC (Dynamic Stability Control) aduce în joc modul 2WD – alias tracțiunea pură pe roțile din spate.
      • Sistemul DSC include limitarea alunecării roților integrată în unitatea de control a motorului. Pe lângă modul M Dynamic, BMW M3 Touring are și funcția M Traction Control standard. În modul 2WD al sistemului M xDrive, șoferul poate regla pragurile de intervenție pentru limitarea alunecării roților în 10 etape pentru a se apropia cu atenție de limitele fizice în viraje grele pe pistă.
    • Sistem de evacuare a gazelor de eşapament, specific M, cu supape controlate electric pentru a genera o coloană sonoră captivantă din punct de vedere emoțional.
    • Suspensie M adaptivă cu amortizoare controlate electronic și direcție M Servotronic cu raport variabil standard. 
    • Sistem de frânare integrat ce oferă două setări pentru senzația pedalei. Frâne M Carbon ceramice opționale pot fi comandate ca alternativă la sistemul de frânare standard M Compound
    • Jantele forjate M din aliaj ușor de 19 inci (față) și 20 de inci (spate) vin standard și pot fi prevăzute cu anvelope de circuit opționale.
  • Poate realiza 0-100 km/h în 3.6 secunde, iar 0-200 km/h în 12.9 secunde. Un M Driver’s Package măreşte viteza maximă limitată electronic de la 250 la 280 km/h.
  • Interesant este că nu a aplicat facelift-ul deja introdus pe Seria 3 standard. Indiferent de culoarea exterioară specificată, plafonul maşinii va fi finisat standard în negru lucios (opţiunea unui acoperiş din carbon nu există). Barele standard de plafon și clapeta Gurney de direcționare a aerului, integrată în spoilerul posterior, sunt vopsite în aceeași nuanță. Acoperișul poate fi finisat și în culoarea caroseriei ca opțiune, iar un pachet exterior M Carbon este de asemenea opţional.
  • BMW Curved Display vine standard, combinând un monitor de 12.3 inci și unul de 14.9 inci, în spatele unei singure suprafețe de sticlă care este înclinată spre șofer. Afișajul de informații din spatele volanului prezintă toate informațiile relevante despre conducere cu o grafică nouă și într-un stil specific M. Widgeturile specifice M cu informații despre configurarea mașinii și starea anvelopelor pot fi afișate pe ecranul de start al afișajului de control. Un BMW Head-Up Display cu conținut specific M este oferit ca opțiune.
    • Noul BMW iDrive permite personalizarea prin ID-ul BMW și aplicația My BMW, plus utilizarea în mașină a eSIM-ului personal. Integrarea smartphone-ului pentru utilizarea CarPlay și Android Auto face, de asemenea, parte din specificațiile standard. Un sistem de antenă compatibil 5G oferă conectivitate optimizată.
  • Scaunele M Sport reglabile electric cu funcție de memorie și încălzire, plus ornamente din piele Merino, sunt standard. Scaunele opționale M Carbon pentru șofer și pasagerul din față oferă o simbioză unică a senzației de motorsport, design ușor, manoperă somptuoasă și confort pe distanțe lungi. Utilizarea plasticului ranforsat cu fibră de carbon (CFRP) în elementele structurale ale pernei scaunului și ale spătarului, împreună cu decupaje în suporturile laterale și sub tetiere, economisesc 9.6 kilograme.
  • Compartimentul posterior are trei scaune mari. Spătarul banchetei din spate poate fi divizat 40:20:40. Rabatarea scaunelor individuale sau a tuturor în același timp permite extinderea capacității de încărcare a mașinii de la 500 la maximum 1.510 de litri, după cum este necesar.
  • Deschiderea automată şi electrică a hayonului, precum şi o lunetă cu deschidere separată, sunt oferite standard. Un compartiment de depozitare de sub podeaua portbagajului oferă spațiu pentru raft și plasa despărțitoare a portbagajului. Nişte şine anti-alunecare care se ridică automat de la podeaua portbagajului pot fi comandate opțional. Acestea împiedică alunecarea bagajelor în situații dinamice de conducere.
  • Printre alte dotări standard se numără: control automat al climatizării în trei zone, BMW Live Cockpit Plus care include sistemul de navigație BMW Maps, iluminarea ambientală, sistem audio hi-fi și pachetul de oglinzi interioare și exterioare. Clienții pot beneficia, de asemenea, de o selecție largă de sisteme automate de conducere și parcare standard precum: avertizarea de coliziune frontală, afișajul limită de viteză cu indicator de interzicere a depășirii, avertizarea de părăsire a benzii și controlul distanței de parcare. 
    • Printre opțiunile disponibile se numără Driving Assistant Professional cu Asistent pentru direcție și controlul benzii, Active Cruise Control cu ​​funcție Stop&Go, detectarea semaforului și Navigație activă, plus Asistentul de parcare cu Asistent pentru marșarier.
  • Sistemul de control/operare specific M include butonul Setup, care oferă acces direct la opțiunile de setări pentru motor, șasiu, direcție, sistem de frânare și M xDrive. Două configurații generale ale vehiculului pot fi stocate și apelate folosind butoanele M de pe volan. Pe lângă M Traction Control, M Drive Professional, de asemenea standard, conține și M Drift Analyzer și M Laptimer.
    • Butonul M Mode de pe consola centrală poate fi folosit pentru a regla răspunsurile sistemelor de asistență pentru șofer și conținutul afișat în afișajul de informații și Head-Up Display. De asemenea, șoferii pot alege dintre setările ROAD, SPORT și TRACK.

Comenzile pentru noul BMW M3 Touring vor fi preluate din septembrie 2022, înainte de lansarea pe piață care va începe odată cu startul producției în noiembrie 2022. M3 Touring va fi produs alături de M3 Sedan la fabrica BMW Group din München.

Vezi şi:

Specificaţii tehnice:

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

GALERIE VIDEO:

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/